Beskæring Brombær

Beskæring Brombær

Beskæring brombær skaber et pænt udseende, tilskynder planten til at producere mere frugt, og holder brombær krat morads-fri. Beskæring thornless brombær er nemmere end beskæring traditionelle brombær med torne, men med et par gode handsker og skarpe saks, du kan beskære både med samme lethed.

Fakta Om Beskæring Brombær

Beskæring brombær årligt tilskynder til mere frugtproduktion og gør dyrkningen lettere.

Hvornår skal Prune

Brombær producerer to typer af stokke eller stilke: primocanes og floricanes. Nogle producerer frugt på begge typer stokke, mens andre typer producere frugt kun på floricane.With disse brombær, primocanes skabe ny stilke, mens floricanes producerer blomster og efter bestøvning, brombær. Det er vigtigt at kende forskel, fordi hver type spanskrør beskæres på et andet tidspunkt af året og på et andet tidspunkt i plantens vækstcyklus. Sådan at se forskel? Bare se nøje på de stokke. Primocanes ikke producerer blomster eller frugter og kan have en flush af ny vækst på spidsen. Floricanes producere blomstrer i foråret og bær i begyndelsen til midten af ​​sommeren. Beskær primocanes eller stængler uden frugt og bær i juni og juli, men vente med at beskære floricanes indtil efter bær plukkes.

Nogle brombær, såsom Prime og premierminister Jim typer, bære frugt på både primocane og floricane. For disse typer, vente, indtil bær plukkes før beskæring. Mange gartnere vente, indtil den første frost, så beskære disse brombær buske næsten ned til jorden for at holde dem indeholdt og kontrolleret.

Hvor meget at beskære

Når beskæring brombær, skære primocanes ned til omkring 48 inches, måling fra jorden op til spidsen af ​​stokken. Skud udvikle off hovedstammen. Disse kaldes sideskud. De rager ud til siderne. Du kan beskære dem tilbage til omkring 18 inches i slutningen af ​​sommeren.

Floricanes beskæres forskelligt. Efter alt frugten høstes, vente til slutningen af ​​sommeren eller i det tidlige efterår. Beskær grene, der bar frugt ned til jorden, eller i det mindste så langt ned som du kan nå komfortabelt.

For typer, der blomstrer og producerer frugt på begge primocanes og floricanes, vent indtil den første frost i efteråret, så bare skære hele bush. Du kan skære det temmelig lav til jorden.

Værktøjer og tips

Du behøver ikke special-værktøj til beskæring brombær. Hvis du arbejder med planter med store torne, slid jeans, en langærmet skjorte og tunge lærred, læder eller ruskind havehandsker. En skarp par grensakse eller haven beskæresakse er tilstrækkelig for de fleste beskæring job. Vær sikker på at rense beskæresakse efter brug. Tør bladene for at undgå rust og opbevare redskaber korrekt i et skur, garage eller kælder, så de ikke udsættes for elementerne.

Grunde til at beskære Brombær

Beskæring brombær tager tid og kræfter. Belønningen er umagen værd, dog. Forlader planter til at vokse vildt producerer ikke mere frugt. Faktisk ofte højere planter har sammenfiltrede stokke, der forhindrer eller modvirker frugtsætning. Beskæring tilskynder brombær planter til at producere rigelig frugt. Det øger luftcirkulationen blandt stokke, som afskrækker svampesygdomme angribe planterne.

For mere information om beskæring brombær, herunder billeder, der viser, hvad de skal se ud efter beskæring, se University of Missouri Coopeartive Forlængelse eller Ohio State Coopeartive Extension. Din egen lokale kooperativ udvidelse kan også tilbyde faktablade eller foldere til at hjælpe dig i gang beskæring brombær.