Berømte mennesker med autisme

Berømte mennesker med autisme


Mange mennesker har vundet anerkendelse i autisme samfund for deres bidrag til verdens forståelse af autisme spektrum forstyrrelser (ASF). Uanset om de tilbyder indsigt i tankegang og behandling af mennesker med ASF eller de skaber fantastiske arbejde både på trods og på grund af deres sygdom, disse personer tilbyde inspiration for forældre og børn på spektret.

13 Berømte Folk på Spectrum

Temple Grandin

Temple Grandin er en succesfuld forfatter, der blev diagnosticeret med autisme i en alder af to. Ud over at være professor for Husdyrbrug og designe human håndtering faciliteter husdyr, har Dr. Grandin skrevet flere bøger om autisme og hendes erfaringer, samt en række bøger om håndtering af dyr. Hun omfavner hendes unikke opfattelse og neurologisk atypisk mental bearbejdning som aktiver, og hun opfordrer andre med ASF at gøre det samme.

Thomas A. McKean

Thomas A. McKean er en berømthed blandt autisme community for hans dedikation til enkeltpersoner og familier ramt af gennemgribende udviklingsforstyrrelser. McKean blev diagnosticeret med autisme i 1979, da han var 14 år gammel, og han blev institutionaliseret i en psykiatrisk institution i to år efter hans diagnose. Hans erfaringer har ført ham til at blive en fortaler for mennesker med autisme spektrum forstyrrelser, og han har skrevet to bøger og givet utallige taler og interviews om emnet.

Donna Williams

Donna Williams er en australsk kunstner og forfatter, der refererer til sig selv som en "kinæstetisk tænker." Hun tilbyder indsigt i mental bearbejdning og hvordan det kan være forskellige fra person til den næste. Hun er forfatter til den bedst sælgende bog, Nobody Nowhere.

Berømte mennesker med autisme

Eileen og Kim Miller

Kim Miller

Kim Miller er en talentfuld kunstner, der har hjulpet folk forstår det autistiske erfaring som den vedrører kommunikation, interpersonelle relationer, og billedkunst. Kim, sammen med sin mor, Eileen Miller, taler om autisme i foredrag.

Stephen Shore

Berømte mennesker med autisme

Stephen Shore

Stephen Shore har nået berømthed status for mange mennesker i autisme samfund. Stephen var nonverbale indtil en alder af fire, og lægerne foreslog, at han sættes i en institution. Med sine forældres vejledning og med støtte fra dedikerede fagfolk, Stephen trivedes, efterhånden authoring Beyond the Wall: personlige erfaringer med autisme og Aspergers Syndrom. Han fortsætter med at være en drivende kraft i autisme samfund som en pædagog og højttaler.

Daniel Tammet

Daniel Tammet er en matematisk savant, forfatter og pædagog med i dokumentarfilmen The Boy med Incredible Brain. Ifølge The Guardian, at han har den unikke evne til at beskrive, hvordan hans sind fungerer, og han tilbyder indsigt i spørgsmål vedrørende sensorisk forarbejdning, sprog og social interaktion

Berømte mennesker med autisme

Skuespillerinden Daryl Hannah

Daryl Hannah

Ifølge Huffington Post, blev skuespillerinden Daryl Hannah diagnosticeret med autisme som barn. Hendes læger anbefalede, at hendes forældre institutionaliserer hende, men i stedet, de arbejdede med Hannah for at hjælpe hende med at overvinde mange af hendes udfordringer. Selv som voksen, fandt hun berømmelse foruroligende og har valgt at hellige sin tid til miljømæssig aktivisme.

Hikari Oe

Japansk komponist Hikari Oe blev født med en hjerne brok og udviklingsforstyrrelser, som omfatter autisme, ifølge Orlando Sentinel. Selv om han er for det meste ikke-verbal og har store udfordringer inden for områderne daglige færdigheder, OE har en Savant evne inden for musik. Hans forældre oprindeligt gav ham klaverundervisning som en form for terapi, men hans unikke talent for komposition snart opstod. Han har komponeret en lang række stykker klassisk musik og har indspillet flere cd'er.

Tim Page

Pulitzer Prize-vindende kritiker og forfatter Tim Page offentligt forsvarede sin diagnose af Aspergers syndrom i en op-ed til New York Times. Page modtog ikke hans diagnose indtil voksenalderen, da han begyndte at opsøge forklaringer på sine unikke udfordringer og styrker. Han udgav erindringsbog Parallel Play om sin oplevelse vokser op på autisme spektrum.

Matt Savage

Jazz vidunderbarn Matt Savage blev diagnosticeret med Pervasive Developmental Disorder - uspecificeret (PDD-NOS) i en alder af tre og lidt fra alvorlige Sanseintegration udfordringer, især på auditive stimuli. Med hjælp fra intensiv auditive integration terapi, var han til sidst i stand til at tolerere og endda kærlighed, musik. Han indspillede sit første album i en alder af syv og gik på at komponere sit eget arbejde, skrive og indspille 70 sange i en alder af 17.

Berømte mennesker med autisme

James Durbin

James Durbin

"American Idol" deltager James Durbin har en diagnose af Aspergers syndrom. I et interview med autisme Taler, han delte sin tro på, at en autisme spektrum forstyrrelse er ikke en vejspærring til succes. Han føler sin ASD er et aktiv, frem for et handicap, og anbefaler, at folk på spektret skabe deres egne mål og definitioner af succes.

John Elder Robison

Forfatter John Ældste Robison er berømt for sit bedst sælgende memoir om at leve med Aspergers, se mig i øjnene. Han har også skrevet to andre bøger, der tilbyder indsigt og rådgivning til familier opdrage børn på spektret. Hans brug af humor og sans for detaljer gør hans bøger populære med neurotypical individer, såvel som folk med autisme spektrum forstyrrelser.

Jerry Seinfeld

Ifølge Huffington Post, har komiker og skuespiller Jerry Seinfeld sagde i interviews, at han mener han er på autisme spektrum. Han citerer sociale udfordringer og en tendens til bogstavelig tænkning som grunde, han tror, ​​han kan have en form for ASF. Der er ingen beviser for, at Seinfeld har en officiel diagnose, og hans meddelelse omrøres kontrovers i autisme samfund. Nogle føler, at hans selv-diagnose gør lyset af de store udfordringer, som folk står over for på spektret.

Historiske tal med ASF Egenskaber

Ifølge WebMD, er udtrykket "autisme" kun været anvendt til lidt over 100 år, og det oprindeligt henvist til symptomer på skizofreni. Læger først diagnosticeret autisme, som det i dag er kendt i 1940'erne. Men det er sandsynligt, at mange sager fra før denne periode gik udiagnosticeret. Hvis de havde levet i dag, kan følgende berømte historiske tal er blevet diagnosticeret med ASF.

Wolfgang Amadeus Mozart

Autisme ekspert og forfatter Tony Atwood fastholder, at Mozart havde mange af de tegn på Aspgerger syndrom, selv om han tilføjer, at denne retrospektive diagnoser er "rene formodninger." Som et vidunderbarn og frodig og målbevidst musikalsk geni, kan han har udstillet nogle karakteristika af en person med ASF. Men der er begrænset dokumentation for hans betydelige sociale værdiforringelse.

Albert Einstein

BBC rapporterer, at forskere ved Oxford og Cambridge med tilbagevirkende kraft har diagnosticeret bemærkede fysiker Albert Einstein med Aspergers syndrom. Blandt de karakteristika forskerne her nævnes Einsteins barndom social udvikling og hans tendens til at gentage sætninger og sætninger. Men Einstein ofte viste en sans for humor, som kan være en udfordring for nogle mennesker på spektret.

Isaac Newton

I samme BBC artiklen, også forskere retrospektivt diagnosticeret Isaac Newton. De citerer hans begrænsede tale og sociale forbindelser, samt hans tendens til at holde foredrag til tomme værelser, hvis ingen syntes at høre dem på det aftalte tidspunkt.

Thomas Jefferson

I en kontroversiel bog kaldet Diagnosticering Jefferson, forfatter Norm Legin hævder, at grundlægger optagethed af særinteresser, sociale og kommunikation nedskrivninger og andre træk var tegn på Aspergers syndrom. Bogens fremad blev skrevet af Temple Grandin, der støtter teorien.

Charles Darwin

Far til evolutionær biologi, Charles Darwin, kan også have haft Aspergers syndrom. Ifølge en artikel i The Telegraph, forskere mener, at Darwins målbevidst fokus, vedholdenhed, og kreativ tænkning stil indikerede en potentiel ASD link. Men denne teori er meget kontroversielt.

Udestående Personer

Selv om disse personer skiller sig ud for deres bidrag til kunst, matematik, litteratur og andre vigtige områder, kan de mest værdsat for deres evne til at bygge bro mellem mennesker med autisme og neurotypical verden. De tjener også som inspiration for børn og forældre er ramt af ASD ved at bevise, at lidelsen kommer med store aktiver samt udfordringer.