Bento Box: Grundlæggende

En bento box er en traditionel japansk frokost, som omfatter en række forskellige kurser og snacks forberedt til én person. Disse forskellige baner kan være indeholdt i separate rum i kassen, som er traditionelt fremstillet af træ eller metal, men i moderne tid er sædvanligvis fremstillet af plast. Bento bokse kan være meget omfattende, og er som regel ganske sundt, da de indeholder mange forskellige typer af grøntsager og magert protein. De bruges ofte som skole eller arbejde frokoster.

Bento bokse er bredt tilgængelige i japanske restauranter, eller de kan gøres derhjemme. Traditionelle bento bokse følge retningslinje, at de skal være 4 dele ris, 3 dele protein, 2 dele vegetabilsk og en del sød. Men det er ikke altid fulgt.

Typer af Bento bokse

Bento bokse kommer i en bred vifte, som de i dag kan indeholde næsten enhver form for måltid. Ofte bento bokse anvendes som et kunstnerisk udtryk, og kan omfatte udførlige snacks, der er blevet formet som tegneseriefigurer eller dyr, som regel efter et centralt tema. Disse er normalt forberedt til børn, så der lægges vægt på sunde fødevarer og der er mange hjemmesider med råd og tips til rådighed for bento boks entusiaster om emner såsom naturlige farvestoffer til levnedsmidler og frugt og grøntsager carving teknikker.

Men ikke alle bento bokse er så omfattende eller så sundt. Mange af de fastfood versioner af Bento indeholder fødevarer som tempura, som er voldsramte og stegte grøntsager eller fisk. De kan også indeholde crumbed kylling eller svinekød samt hvide ris, hvilket er meget stivelsesholdige og kan hæve insulinniveau.

Valg Sund Bento Foods

Mange af de traditionelle bento fødevarer er meget sundt, så plukke og vælge, hvilke fødevarer for at sætte ind i en bento boks er nemt, uanset om du er ved at forberede det derhjemme eller spise det på en restaurant. Miso suppe er ofte inkluderet med bento bokse, og det har mange sundhedsmæssige fordele, herunder god niveauer af vitamin K og omega 3. Miso suppe er også vist sig at reducere risikoen for at få brystkræft.

Sushi er også en meget sund mad, især hvis det er lavet med traditionelle sushi ris, som har en meget lavere glykæmisk indeks end normalt hvide ris. Sushi inkluderer ofte laks, som også indeholder omega 3. Nogle bento bokse omfatter grillet kylling, som er en mager proteinkilde (bede om teriyaki sauce på side). Bento omfatter normalt en lille salat, undertiden forskellige slags ituskårne salat eller kål, og undertiden af ​​tang, som er en glimrende kilde til iod. Nogle bento bokse giver frugt.

Bento bokse, ligesom mange måltider i den moderne tidsalder, kan være så sundt eller så usundt som vi lader dem. Bento bokse kan være kunstfærdige kunstværker, eller blot et godt måltid, men enten måde, de er en glimrende måde at inkludere en bred vifte af sunde fødevarer i din kost.