Belysning: lampeskærme Tips

Gulvlampe Shades

Den rigtige gulv lampeskærm afhænger til dels af formålet med din gulvlampe.

For opgave belysning, skal du vælge en nuance, der dirigerer det meste af lyset nedad mod dit arbejde. For omgivende belysning, skal du vælge en nuance med en behagelig farve, der vil filtrere det omgivende lys i rummet.

Mange mennesker foretrækker blide toner af fløde, rav og pink til dette formål. Blå og grønne nuancer har et sørgeligt tendens til at gøre folk i rummet ser syg.

Hvordan man laver en Lampeskærm

Hvis du vil have en erstatning lampeskærm at træde i stedet for en, der er grim eller ud af stil, ikke smide den gamle væk! Du kan lære at dække en lampeskærm selv, om du genbruge en gammel ramme eller få friske lampeskærm materialer fra et håndværk butik.

Hvis du bruger en gammel skygge, starte ved omhyggeligt at fjerne det gamle stof. Hvis du er omhyggelig og klippe langs sømmene, kan du bruge den gamle stof som et mønster for den nye skygge, så det er værd at tage noget tid på dette.

Læg din udskiftning lampeskærm stof med indersiden opad. Hvis du bruger et mønster, spore det let på det nye stof med blyant eller forsvinder-blæk markør. Ellers rulle lampeskærmen rammen langs stoffet, mærkning sin top og bund, som du går.

Klip din skygge omkring ydersiden af ​​det mønster, du markerede. (Det er nemmere at trimme væk lidt overskydende stof end at gøre op for en nuance, der kommer op kort.) Hvis der er hjørner, skære en lille V øverst i hvert hjørne for at holde stoffet fra bunching op.

Brug strygbare og et strygejern til at fastgøre stoffet til rammen. Gør siderne først, derefter den øverste, derefter bunden.

Trim væk eventuelt overskydende stof eller stropper, og sørg for alle stof er mindst tre inches væk fra pæren, når skyggen er på plads.

Udskiftning Lampeskærme

Lamp Shade Guide: Shabby chic er én ting. Shabby lampeskærme at Brandvæsen har fordømt, er en anden. Men formoder din hør, bomuld, bambus eller frynsede lampeskærm ikke falder fra hinanden. Hvordan ved du, når du har brug udskiftning lampeskærme? Det kan være nødvendigt at udskifte lampeskærm simpelthen fordi det ikke smigre lampen base. Du ville ikke parre en firkant, mission-stil base med en frynsede kurvet victoriansk frynsede skygge. Rektangulære nuancer ser bedre med firkantede baser.

Du kan også brug for udskiftning lampeskærme, hvis du malede dit the jungle farver. En frilly pink lampeskærm vil kollidere med Tarzan tema. Glas lampeskærme, rattan / bambus lampeskærme, eller endnu bedre, leopard print lampeskærme - ja, endda lysekrone lampeskærme at Siegfried og Roy ønsker - velkommen til junglen. Stof lampeskærme oplever slitage fra varme, afstøvning, og håndtering. Too-hot pærer for tæt på skyggen kan forårsage stoffet til at smuldre.

Ikke så Shady Tip: Sørg for, at der er mindst tre inches af plads mellem lampeskærm og pæren. Hvis du er en fan af vintage indretning, en lidt lurvet lampeskærm skaber en 1950'erne effekt, når du tænder for lyset. Lys passerer gennem let forringes, støvede lampeskærme skaber en charmerende fernis af fremskreden alder. Så når folk siger om din lampeskærm, "Ikke for lurvet," du kan enten svaret, "Tak" eller "jeg kan gøre det bedre."

Metal Chandelier Shades

Lamp Shade Guide: Du ønsker metal lampeskærme, men bange for, at der kan være en middelalderlig Black Knight effekt. Efter alt, det var normalt mørkt i disse slotte. En af de største overvejelser i at vælge en lampeskærm er, hvordan det vil lede lyset. Dette er dobbelt sandt for lysekrone lampeskærme.

Heldigvis er lysekrone lampeskærme fuldstændig skræddersyet til lysekroner ligesom kandelabre pærer er. Alligevel du tror, ​​mørke metalskærme begrænser lys og kastede for meget af en skygge. Mørk metal nuancer ser for tung. Ikke så. Kathy Irlands ACafe Country Toscana Square Chandelier kampe kobber overflade metal lysekrone lampeskærme med europæisk stil antik guld og kobber finish på basen og stikkontakter.

For at få ekstra belysning i metal lysekrone lampeskærme, prøv pinhole trim på toppen og bunden af ​​metal lampeskærme, som du finder på Metal Shade Island lysekrone. Mørk metal-indrammet glas lampeskærme til din lysekrone er et alternativ, hvis du er til heavy metal (nuancer, der er), men kan ikke lide lampeskærme med mere rustning end "Camelot".

Pærens So Bright jeg brug for nye lampeskærme

Lampeskærm Guide: Du er blændende genial ... ved nærmere eftertanke, der kan bare være din hvide glas eller klar krystal / glas lampeskærme kombineret med alt for høj intensitet pærer. Du ved jo, at alt for gennemsigtig lysekrone lampeskærme ikke går sammen med high-watt kandelabre pærer.

Bordlamper og gulvlamper er ikke anderledes. I tilfælde af bordlamper, skyggen er ikke så vigtig som lysstyrke pæren, men du stadig ikke ønsker blænding forstyrre dit arbejde. De fleste klare glas lampeskærme er designet med en bestemt watt i tankerne at fjerne genskin.

For eksempel kan en Waterford Crystal bordlampe kommer med standard 60-watt pærer. The Alexander-John Torchiere Bordlampe tager en matteret kandelabre pære. Vis din glans og vælge den rigtige pære til din krystal / glas lampeskærme.

Too-Store Lampeskærme, store problemer

Lampeskærm Guide: Din torchiere lampeskærm er så stort det er at ramme dit hoved, som du forsøger at læse. Ideelt set bør torchiere stof udskiftning lampeskærme være på størrelse med lampeskærme lampen oprindeligt fulgte med. For eksempel wiener-inspirerede John-Richard Torchiere lampeskærm er 12 inches høj, 7 inches tværs basen og 7 inches i toppen. Lampen selv måler 68 inches høj.

 • For en bordlampe bør højden af ​​en lampeskærm være omtrent 3/4 af højden af ​​basen. Nuancer til gulv lamper kan være mindre for ikke at overvælde.
 • Chandelier lampeskærme kan være større eller mindre end soklen af ​​downlight eller uplight, men er mindre end bunden af ​​lysekrone. Du behøver ikke se store enorme lysekrone lampeskærme!
 • Hvor langt ned skal en lampeskærm udvide? Den bør omfatte de elektriske fittings og bunden af ​​soklen, men hvis du ikke kan se at ændre pæren, har du et problem.

Hvis din lampeskærm er for stor, er det tid til at tænke over at skifte den til en anden lampe base.

Lampeskærm Fittings

Lamp Shade Guide: Spider. Uno. De har begge lyde som kortspil, bands, vira, software, websteder ... indtil du tilføjer clip-on. Alle gæt er slukket. Spider, uno, og clip-on er de tre lampeskærm fittings, der fastgør lampeskærm til pæren. Uanset om du bruger stof, metal, krystal eller glas lampeskærme, vil du være at købe en af ​​de tre beslag som en del af pakken. Og en fitting passer ikke alle! Der er markante forskelle i de tre.

 • Spider: Den mest almindelige montering, der normalt bruges med en harpe, der kan sætte skub i lampeskærm højde. Ofte har risers knyttet til harpe at ændre størrelsen på lampeskærm. Fundet i lampeskærme til væglamper og bordlamper.
 • Uno: Har ikke brug for en harpe, da det normalt er fundet på mindre bedise bord lamper swing-arm væglamper. Vedlægger skyggen direkte til lampefatningen.
 • Clip-On: Klip om at lysekrone pærer og sikrer lysekrone lampeskærme. Også fæstner på løg i mindre accent lamper. Når du køber udskiftning lampeskærme, gøre et notat om, hvad passer dine gamle lampeskærme har.

Når du har dine ombygget lampeskærme, sidde ned i lyset og tale med dine børn om deres favorit bands, mens du spiller Uno.

Mix og Match lampeskærme

Selvom du ikke kan sætte en firkantet lampeskærm i et rundt hul, kan du have det sjovt blanding og matchende lampeskærme og baser. Nogle forslag, før vi forlader dig til din fantasi:

 • Traditionel slank jern base med krummelurer og gepard print beaded skygge
 • Twist buffet bordlampe base med gepard print beaded skygge
 • Bronze justerbar bordlampe base med sort klokke guld-prikket lampeskærm
 • Krystal lysekrone base med imiteret læder, øjenvipper trim eller creme lysekrone lampeskærme
 • Sort jern eller guld lysekrone base med glimmer sekskant lysekrone lampeskærme
 • Ivory keramisk bordlampe base med hardback tromle bast stof lampeskærm

Desk Lampeskærme

Lamp Shade Guide: Træt af flaske grøn glas lampeskærme for bankfolks lamper eller metal lampeskærme som overophedning, når du tænder din skrivebordslampe? Du har muligheder. En attraktiv Tiffany-stil bordlampe med en træ base og farvede glas lampeskærm lyser op selv de mest dystre kollegieværelse eller lille hjemmekontor.

Svingarm bordlamper kan have blødt stof lampeskærme. For pianister, Tiffany glas lampeskærme på klaver bordlamper tilføje klassisk inspiration. Hvad med at vælge funky halogen bordlamper med blå boble glas lampeskærme? Plus der er Italianate baser med stof lampeskærme, varme indbydende glimmer lampeskærme ... dit skrivebord kan have pizzazz, og hvem ved, måske du bare få mere arbejde alle takket være nye eller udskiftning lampeskærme! Og du troede kun Starbucks kan motivere dig til at arbejde smartere på din skat ...

Belgisk antik lampe og Lampshade Størrelse

Din antik belgiske glas lampe har brug for en lampeskærm, der er omtrent 3/4 af højden af ​​lampen base. Skærmen skal være 2 til 3 inches kortere end basen, så sæt din potentielle skygge ved siden af ​​basen. Når du tester skyggen på basen, skal du sørge for skygge dækker pæren - du vil have den antikke belgiske glas til at skinne mest!

Sørg for at du kender målingerne af skyggen:

1) top diameter
2) bunddiameter
3) højde
4) falde, eller hvordan skyggen passer på lampen basen

Det er normalt bedst at tage din lampe til en belysning butik for at sammenligne lampeskærm højder. Hvad ser ideel online kan være for lille til din antikke belgiske glas skat, når du prøve det på for størrelse. Glem ikke at spørge belysning eksperter i belysningen butikken til råds. Ligeledes kan antikviteter eksperter har nogle nyttige tips.

Usædvanlige Lampeskærm Materialer

Træt af de samme gamle hvide og creme klud nuancer? Prøv usædvanlig lampeskærme materiale til at kaste et andet lys over dit værelse!

 • En metal lampeskærm kan være meget omfattende eller meget almindeligt. Et udseende, der arbejder i "land" indretning er den perforerede tin skygge, med hullerne indrettet til at danne et attraktivt design.
 • En beaded lampeskærm er en garanteret opmærksomhed-getter. Brug klare perler med metaltråd for et moderne look, eller snor farvede perler på nylon eller silke med loops og frynser for en over-the-top strejf af rokoko.
 • Glasfiber lampeskærme hente billeder af de "futuristiske" nuancer af 1950'erne, ofte vises i usædvanlige former, ligesom lagdelte rektangler. Great for en retro værelse.
 • En læder lampeskærm er lige noget for en Wild West-tema rum.

Made in the Shade

Så du endelig bit det bullet og besluttede at partilederen. Disse prangende, fløjl-trimmede lampeskærme er kramper din stil, så er det tid til at droppe disse lamper off på Goodwill, ikke? Forkert! En skygge gør ikke en lampe, det er faktisk den anden vej rundt. Bare fordi disse 70s stil nuancer i uoverensstemmelse med Deres nye moderne og minimalistisk udseende betyder ikke, at hele lampen er unsalvagable.

Prøv at købe nogle slanke nye nuancer til accent de helt gode baser. Du kan ændre hele udseendet af din lamper ved at bytte ud nuancer, og du vil selv være at spare lidt kontanter i mellemtiden. Så bryde ud lampeskærmen guide og vælge en, der passer til din nye udsmykning.

Rustik Bark lampeskærme

Lampeskærm Guide: Ked af at sige, birchbark lampeskærme er lidt for minder om sommerlejr kunst og kunsthåndværk. Hvis du kan lide den rustikke hjemmelavede udseende, kan du prøve en fysisk eller indpakket rattan lampeskærm. Selv lysekrone lampeskærme kan gå hjemmelavet udseende-det er ideelt til et køkken lysekrone.

Prøv et vævet bast clip-on skygge. Bambus er også et fantastisk valg til at placere før karnapper i dette hus ved havet eller sø sommerhus. Hvis du stadig ønsker at bringe ud af, at birchbark lampe du har lavet, når man drikker bug saft, så gør det på egen risiko.