Bedste Produktion Winter køkkenhave

Bedste Produktion Winter køkkenhave
Nyd en vinter dusør.

Det bedste producere vinter køkkenhave er en, der er godt planlagt. Det er vigtigt at kende din første frost dato samt den tid det tager for dine valgte grøntsager til at modnes. Udvidelse din vækstsæsonen er også en fantastisk måde at nyde vinteren grøntsager. Tjek disse tips om, hvordan at have en produktiv vinter køkkenhave.

Sådan har de bedste Produktion Winter Køkkenhave

Der er tre vigtige ting at overveje, når du planlægger din vinter køkkenhave.

 1. Hvor til at vokse
 2. Hvornår skal vokse
 3. Hvad med at vokse

Hvor man dyrker vinter grøntsager

Det første skridt i at starte den bedste producerende vinter køkkenhave for din placering er at finde ud af hvor du kan dyrke grøntsager i vintermånederne. Gardener i nordlige klimaer har generelt mest succes med anvendelse af kolde rammer eller drivhuse at forlænge sæsonen. Sydlandske klima gartnere har et ideelt klima til udplantning vinterafgrøder. Deres haver ofte tilbyde flere forskellige end deres nordlige kolleger. Ekstreme sydlige haver kan vokse sommer grøntsager, såsom tomater, i vinteren months.You kan vokse vinter grøntsager næsten overalt, så længe du er villig til at skyde den indsats, der kræves for at give dine planter de nødvendige vækstbetingelser. Ofte betyder det at plante dine grøntsager på den sydlige side af en bygning, hvor de ikke kun vil modtage mere sollys, men også en vis beskyttelse fra vinter vind. Du kan også overveje at dyrke grøntsager i containere til vinter forbrug.

Timing er kritisk

Timing er kritisk, når du planlægger din vinter køkkenhave. Det er vigtigt at kende den første gennemsnitlige frost dato for din placering. Normalt kan du finde ud af dette ved at se på et kort over voksende zoner. Find hvor du bor på kortet, og så se, hvad zone det placerer dig i. Diagrammet, der går med kort vil som regel fortælle dig det første og sidste frost datoer for dit område. Du kan også ringe til din lokale Extension Service kontor og spørge dem. Når du ved, hvornår du skal forvente, at din første hårde frost, kan du derefter afgøre, hvor lang tid det tager for dine valgte grøntsager til at modnes. Typisk vil du finde disse oplysninger på bagsiden af ​​din Sæd pakke. Hvis du køber planter, så tjek for et mærke, der fortæller dig dagene til udløb for denne sort af anlæg.

Hvis vegetabilske du har valgt, siger, at det tager 90 dage til at modenhed, skal du blot beregne den dato, der ville være 90 dage før den første hårde frost i dit område. Dette kan udvides en smule, hvis du bor i et varmere mikroklima, eller hvis du bruger sæson extendere til at beskytte din køkkenhave.

Hvad Vokser i en Winter Garden

Der er visse grøntsager, der bedst egner sig til en vinter køkkenhave.

Bedste Produktion Winter køkkenhave

Hævet seng vil forlænge sæsonen

 • 90 dage til udløb
  • Beet
  • Gulerod
  • Pastinak
  • Rutabaga
  • Globe løg
  • Rosenkål
  • Kål
  • Blomkål
 • 60 dage til udløb
  • Tidlig gulerod
  • Leek
  • Majroe
  • Kålrabi
  • Tidlig kål
  • Collard greens
  • Swiss chard
 • 30 dage til udløb
  • Chive
  • Radise
  • Blade salat
  • Spinat

Nogle af disse grøntsager, ligesom pastinak og rosenkål, faktisk har en bedre smag hvis de får lov til at blive rørt af en let frost. Rodfrugter kan høstes meget sent ind i vinteren, hvis de er beskyttet af tunge muld.

Forlænge sæsonen

Du kan udvide din vækstsæson ved at bruge et par enkle værktøjer af handelen.

Cloches

Bedste Produktion Winter køkkenhave

Cloches beskytte dine planter

Cloches er et godt eksempel. Disse bærbare, mini-drivhuse passe over en individuel plante at holde den varm og beskytte det mod de barske elementer. Husk, at på solrige dage vil du nødt til at åbne den op og lade nogle af varmen at undslippe.

Nemt at oprette en ved at gøre en bue med nogle halv-tomme PVC rør, der er lang nok til at nå fra den ene side af din have stedet til den anden. For eksempel vil en ti-fods længde buet over en lille fem-fods haven patch være omkring tre meter høj. Afhængigt af længden af ​​det område, du har til hensigt at dække, vil du i det mindste har brug for en for hver ende og eventuel et par i midten. Nu bare dække med nogle klar plast og fastgøre den til PVC. Dette afslutter din mini-drivhus.

Højbede

Højbede også kan bidrage til at udvide din vækstsæson. Jorden i et højbed er varmere, især hvis du bruger gamle dæk til at bygge din højbed. De sorte dæk vil absorbere solens varme, så grøntsager til at overleve længere i vinteren samt at det er en fantastisk måde at starte tidligt i foråret. Det er vigtigt at bemærke, at nogle ikke kan lide at bruge dæk til at plante grøntsager af hensyn til kemikalier siver ned i jorden. Nogle undersøgelser sige mængden er ubetydelig. Du bliver nødt til at gøre forskningen og selv bestemme om det er en god mulighed for dig.

Høste fordelene

At lære at at vokse vinter grøntsager kan du forlænge vækstsæsonen, så du kan nyde friske råvarer næsten året rundt. At være i stand til at afrunde måltider i vintermånederne med nogle haven friske grøntsager gør de triste dage synes lidt lysere og tilføjer sunde næringsstoffer til styrke immunforsvaret. Nogle gange er det fristende at blive mere stillesiddende i koldere vejr, så have en have patch til tendens vil give dig motivationen til at forblive aktive og få noget motion. Men om din motivation er at spise bedre året rundt, holde flytte disse muskler, eller bare nyde en favorit hobby året rundt, er der mange fordele ved at investere din tid og kræfter på en vinterhave eksperiment.