Bedste California Chardonnay Vine

Bedste California Chardonnay Vine

Med hundredvis af muligheder at vælge imellem, kan det være svært at udvælge de bedste California Chardonnay vine. Find ud af, hvad man skal kigge efter i en stor flaske.

Chardonnays fra California Wine Country

Siden midten af ​​1800-tallet, har det nordlige Californien været berømt for sin evne til at vokse i verdensklasse druer til vinfremstilling. Klima og jordbund af områder som Napa Valley og Sonoma County er velegnet til vinfremstilling, og siden 1940'erne og 1950'erne, er denne region har produceret nogle fremragende Chardonnays.

Chardonnay, en ren smag, tør hvidvin, er den mest populære vin i Amerika. Denne alsidige drik går godt med et udvalg af retter, fra laks til pasta, og det er på menuen i de fleste restauranter. De fleste af Amerikas Chardonnay vine kommer fra Californien. Faktisk brancheeksperter siger California-dyrket Chardonnay udgør en tredjedel af den vin købt i USA.

En af grundene til populariteten af ​​California Chardonnay kan være sin overkommelige priser, men den lave pris har også skabt en modreaktion. Omkring 90 procent af Chardonnay flasker bære en pris på under $ 10, hvilket gør det nemt at købe en anstændig California Chardonnay uden at sprænge banken. I midten af ​​1990'erne, begyndte imidlertid Chardonnay at gå af mode, dels fordi dens overkommelighed gjort det synes mindre speciel for forbrugerne. Populariteten har svinget gennem årene, men i dag, er Chardonnay salget holder konstant.

Finde en Great Chardonnay

Uanset dens pris eller popularitet, en god flaske Chardonnay er alsidig og sikker på at behage de fleste vin forbrugere. Som du prøve forskellige California dyrkede Chardonnays, kigge efter en flaske med følgende karakteristika:

 • En oaky smag, der ikke er for overvældende
 • En god syre balance, der bringer den fulde smag af drue uden overvældende det
 • En let, frisk smag med frugtagtig eller blomstermotiver undertoner, undertiden suppleret med cremet eller smøragtig smag

Se også, om følgende på Chardonnay vin etiket:

 • Udtrykket "ejendom" betyder, at vinen er fremstillet af druer dyrket på vingården, i stedet købte druer dyrket under forskellige forhold.
 • Navnet på et bestemt amt eller region, snarere end blot "California", angiver, at vinen er højere kvalitet.
 • Flasker, der er mærket med vingården navn indikerer også en højere kvalitet valg.

Producenter af den bedste California Chardonnay Vine

Nogle vingårde konsekvent producerer store Chardonnays. Mens vin vil ændre sig fra år til år, kan du være sikker på en god flaske, hvis du holder dig til en vingård, der har et godt ry.

Følgende vingårde producerer nogle af de bedste California Chardonnay vine:

 • Hyde Vineyards - Siden 1979 har denne vingård har produceret store californiske vine, herunder mange bemærkelsesværdige Chardonnays.
 • Stony Hill Vineyard - For mere end et halvt århundrede, dette Californien vingård har været specialiseret i Chardonnays.
 • Mount Eden Vineyards - Denne vingård har produceret en række af Californiens vine, herunder Chardonnay, siden 1945.
 • Chalk Hill Vineyards - specialiseret sig i ejendom vine, denne vingård har et ry for at producere bemærkelsesværdige Chardonnays.
 • Kendall-Jackson Wine Estates - Som producent af en af ​​de mest overkommelige kvalitet Chardonnays, er Kendall-Jackson et godt valg, hvis du er på et budget.
 • La Crema Winery - For mere end 30 år, La Crema har gjort intense og velrenommerede Chardonnay vine.

Uanset hvilken California Chardonnay du vælger, kan du forvente en drik, der vil supplere en bred vifte af måltider og behage de fleste ganer.