Bedste Børnebøger 2009

Bedste Børnebøger 2009
Neil Gaiman The Graveyard Book var 2009 Newbery Medal vinder.

Som med enhver øverste liste, de bedste børnebøger 2009 kompilering er meget subjektiv. Følgende liste omfatter både billedbøger og romaner, og det har til formål at repræsentere en bred vifte af højeste kvalitet, de fleste varige bøger udgivet i 2009. Selvfølgelig vil ikke alle er enige. I de fleste tilfælde voksne er faktisk dem, der kører bogmarkedet børnenes ved at købe titler at give væk eller læse med deres egne børn. Børne smag ikke altid afspejles i "best of" lister, men nedenstående titler har vist sig populær hos tusindvis af børn såvel som voksne, og er godt elsket i både boghandlere og biblioteker.

Bedste Børnebøger 2009

Alle de følgende titler har vundet anerkendelse fra uddeler udvalg og forlag, men også fra læsere over hele verden. Fra et ordløs billedbog til romaner, historisk fiktion og faglitteratur, listen er langt fra udtømmende men fremhæver mange af de allerbedste børnebøger af 2009.

Den Graveyard Book af Neil Gaiman

Selv om det først blev udgivet i 2008, The Graveyard Book var Newbery Medal vinder for 2009 og en meget populær bog med high-grade læsere og forældre. En spændende læsning, bogen fortæller historien om Bod (kort for "Ingen"), en ung dreng, der rejses af en kirkegård fuld af spøgelser, efter hans familiemedlemmer myrdet.

Huset i nat ved Susan Marie Swanson og Beth Krommes

Også oprindeligt udgivet i 2008, huset i nat vandt 2009 Caldecott Medal for sine illustrationer af Beth Krommes. Den ledsagende tekst er enkel og reservedele, hvilket gør bogens betagende illustrationer desto mere effektiv til fængslende opmærksomhed og holde den, selv blandt dem, der er normalt alt for gammel til billedbøger.

Bedste Børnebøger 2009

The Lion & musen ved Jerry Pinkney

Udgivet i slutningen af ​​2009, blev Pinkney The Lion & musen erklærede i 2010 Caldecott Winner for sin rige, pragtfulde illustrationer. Den ordløse bog skildrer udviklingen af ​​et meget usandsynligt venskab, og udtryk brister fra hver side.

Catching Fire af Suzanne Collins

Suzanne Collins 'Hunger Games trilogien bestod af de mest populære unge-voksne bøger at ramme markedet siden Twilight-serien, og brand var lige så spændende som sin forgænger. Ligesom den første og tredje bøger, Catching Fire følger hovedpersonen Katniss Everdeen som hun fortsætter med at trodse status quo i hendes verden.

Claudette Colvin: To gange Mod Justice af Phillip Hoose

Beregnet til ældre læsere, Phillip Hoose ekspert stykke faglitterære undersøger historien om Claudette Colvin, en 15-årig afrikansk-amerikansk pige der bor i Montgomery, Alabama, som nægtede at opgive sin bus sæde til en hvid passager måneder før Rosa Parks nogensinde den samme handling verdensberømt. Claudette Colvin blev opkaldt en Jane Addams Honor Book efter offentliggørelsen.

Yummy: Otte Favorit Eventyr af Lucy Cousins

De finurlige illustrationer og innovative genfortællinger i Lucy Cousins ​​s Yummy er beregnet til yngre læsere, men de vil også fange opmærksomhed fra mange forældre. Der er en mørk tråd af humor, der løber gennem disse fortællinger, så børn, der får sarte ved omtalen af ​​enhver form for vold bør sandsynligvis holde sig væk.

Selv om kun en delvis liste, over repræsenterer bøgerne 2009 en strålende tværsnit af børnelitteratur og et lille udsnit af nogle af de mest fantastiske titler offentliggøres. Børn vil altid være de endelige dommere, som bøger kan stå sin prøve, selvfølgelig, men tjekker sådanne prisværdige titler er altid en fantastisk måde at begynde at finde friske læsestof.