Bedste 5 sundeste vinter grøntsager

I løbet af vinteren, kroppen har brug for flere vitaminer og mineraler til at modstå de kolde og friske grønne grøntsager giver en stor mulighed for at bo sundt. Grøntsager er rige på C-vitamin og andre nyttige mineraler, som kroppen har brug for at bekæmpe off sygdomme og bevare et godt helbred. Her er 5 af de sundeste vinter grøntsager:

1. Koglen

Koglen er en grøntsag, der er almindeligt forbruges i løbet af vinteren. Det er gavnligt for kroppen, fordi det er en stor kilde til C-vitamin og fibre. Det er kendt, at artiskok kan øge galde flow og støtte fordøjelsen. Før du spiser denne grøntsag, du først nødt til at fjerne tornene. Koglen kan koges eller friturestegt. Hvis du koger din artiskok, bør du ikke dække potten, fordi det vil give de skadelige syrer i vegetabilske at undslippe.

2. Kale

Kale er en slags kål, der er rig på beta-caroten, vitamin C, vitamin K og calcium. Næringsstofferne i den kan hjælpe med at bekæmpe kræft og kontrollere inflammatoriske sygdomme samt styrke immunsystemet. Kale er undertiden fryses før det bruges til madlavning, fordi det smager sødere, når det er udsat for frost. Det kan dampet, kogt eller sauteret, eller serveres rå i salater. Der er mange sorter af Kale, og de omfatter grønkål, Dinosaur Kale, Ornamental Kale og russisk Kale.

3. Kål

Kål er også kendt som Brassica oleracea, og den er tilgængelig i form af rødkål, kegle kål og standard kål. Denne grøntsag har en unik kort stilk, og det betragtes som en urteagtige blomstrende plante. Cabbage er en glimrende kilde til vitamin B, vitamin C, calcium, magnesium, phosphor, protein og zink. Det har høje anti-inflammatoriske egenskaber, og det kan hjælpe med at forhindre eller reducere hævelse. Det er også et godt middel mod hovedpine, mavesår og hud sygdomme. Cabbage serveres normalt rå som en ingrediens i salater, men det kan også anvendes til madlavning supper og gryderetter.

4. Arugula

Arugula er en grøn grønne grøntsager, der hører til den samme familie af grøntsager som broccoli, kål og blomkål. Det indeholder store mængder af vitamin A, vitamin C, vitamin K, calcium og jern, og det kan hjælpe med at forebygge sygdomme, såsom macular degeneration og cancer. Arugula har også lave niveauer af oxalat, en forbindelse, der kan interferere med kroppens optagelse af næringsstoffer. Ved at forbruge denne grøntsag, vil din krop får flere næringsstoffer fra den mad, du spiser. Mens spise rå arugula kan medføre store fordele for din krop, den sundeste måde at forbruge denne grøntsag er at tilberede den med lidt olie. Ifølge ernæringseksperter, kan lidt fedt hjælpe kroppen med at optage næringsstoffer bedre.

5. Vinter Squash

Winter squash refererer til en gruppe farvestærke grøntsager, der har høje niveauer af carotener, vitamin B1, vitamin C, pantothensyre, folinsyre, kalium og fiber. Nogle af de grøntsager, der er inkluderet i vinteren squash gruppen er græskar, butternut, spaghetti og agern squash. Generelt er en vinter squash, der er mere rigt farvede har en højere koncentration af næringsstoffer. Denne grøntsag kan hjælpe med at beskytte kroppen mod hjertesygdomme, kræft og diabetes. Du kan tilberede vinter squash ved dampning, bagning, kogning eller stegning.