Baytril til katte

Baytril til katte
Baytril er ordineret til både katte og hunde.

Baytril er en recept antibiotikum, der almindeligvis anvendes til husholdningsbrug, såsom katte og hunde. Det markedsføres af Bayer medicinalfirma og indeholder det aktive stof enrofloxacin. Mange dyrlæger foretrækker enrofloxacin frem for andre typer af veterinære antibiotika, fordi det er både hurtigtvirkende og yderst effektiv. Desværre har enrofloxacin også været forbundet med adskillige alvorlige bivirkninger. Pet ejere bør forskning virkningerne af Baytril efter bedste evne, før udsætte deres dyr til behandling.

Mere om Baytril

Baytril er fremstillet specielt til veterinære formål. Det er en kraftig, bredspektret antibiotikum, der er klassificeret som et fluorquinolon lægemiddel. Udtrykket "bredspektret" angiver, at midlet påvirker bakterier, der tester både Gram-positive og Gram-negative. Den gennemsnitlige kæledyr ejer kan ikke være bekendt med begreber som Gram-positive og Gram-negative, men disse mærker illustrere hvor bredt Baytril kan bruges til at behandle alle former for smitsomme sygdomme. Bayer firma hjemmeside har en hel afdeling helliget Baytril historie og anvendelse. Den særlige mekanisme bag Baytril er, at det har evnen til at afbryde en bakterie DNA metabolisme, således at deaktivere og dræbe organismen. Baytril virker hurtigt. Dette gør det et første valg blandt dyrlæger mod kæledyr lidelser såsom øre, urin, fordøjelsessystemet og luftvejsinfektioner.

Ansvarlig brug

Det er ikke overraskende, at Bayer hjemmeside også vært for en Baytril underafsnit kaldet ansvarlig brug. Fluoroquinolone antibiotika kan forårsage alvorlige bivirkninger. Lægemidler, der er så bredt effektive mod et sådant bredt spektrum af bakterier er generelt toksiske, selv til værtsorganismen. Baytril gennemsyrer kroppens væv hurtigt og dybt. Dette gør det meget effektiv mod selv de mest skjulte patogener. Desværre, et lægemiddel, der har den styrke, hurtighed og effektivitet Baytril kan også producere stærke, hurtige og meget afvæbnende bivirkninger.

Petmedications.com opregner en temmelig omfattende udvalg af bivirkninger, men de mere fremtrædende dem kan nævnes:

  • Kramper
  • Ataksi
  • Depression
  • Sløvhed
  • Opkastning

En bivirkning, der er blevet anført som mere almindelig hos katte er retinal skade, der fører til blindhed.

Forebyggende foranstaltninger

Ikke alle dyr, der Baytril vil opleve markante bivirkninger. For at sikre dit dyrs sikkerhed under behandlingen, er det vigtigt, at dit kæledyr ikke modtage mere end den anbefalede dosis af Baytril. Det er også vigtigt, at du diskutere alle dine kæledyrs tidligere sundhedsspørgsmål med en dyrlæge, før du begynder behandlingen. Baytril anbefales ikke til dyrkning dyr som hvalpe og killinger. Lægemidlet kan forstyrre dyrets udvikling, hvilket fører til dårlig bindevæv vækst. Dette symptom er efter sigende mere almindelig hos hunde end hos katte, men det er stadig en rimelig bekymring for begge arter.

Gravide og ammende dyr bør ikke tage Baytril fordi stoffet let krydser over i moderkagen eller mælk udbuddet. Det er heller ikke anbefales i tilfælde af ældre katte eller katte, der lider af en nyresygdom. Et andet stort problem for Baytril er lægemiddelinteraktioner. Baytril ikke blandes let med andre receptpligtig medicinsk behandling. Dette kan have farlige og potentielt dødelige konsekvenser.

Dit kæledyr chancer for varige en sikker løbet af Baytril er øget betydeligt, når du vælger en dyrlæge, som har erfaring med hensyn til lægemidlets anvendelse. De fleste af de alvorlige bivirkninger, der forekommer fra Baytril er resultatet af forkert dosering. Dit kæledyrs korrekt dosering afhænger af dens størrelse og vægt. Hvis der er nogen spørgsmål om den korrekte dosis, bør et minimumsbeløb, der skal bruges til at starte. Hvis symptomerne ikke forbedres markant efter en uge, så dosis kan øges langsomt op til det maksimale beløb din dyrlæge antyder.

Leveringsmåde

Baytril er typisk ordineret til hjemmebrug i en coatet tabletform. Andre leveringsmetoder omfatter injektioner eller intravenøse drypper, men disse er kun til rådighed af kontor eller hospice pleje under tilsyn af en dyrlæge. Baytril injektioner anbefales ikke til katte, fordi de kan øge chancerne for visse bivirkninger. Som med al medicin bør Baytril opbevares på et køligt tørt sted væk fra både børn og kæledyr.