Ball Python Diet

Ball Python Diet


Ball kvælerslanger er populære kæledyr krybdyr, og fodring disse slanger en ordentlig kost er afgørende for at holde dem sunde. Ved at forstå denne slange ernæringsmæssige behov og kostpræferencer, er det muligt at fodre en brønd uden for meget besvær.

Hvad vilde bolden kvælerslanger Eat

Bolden python (Kongepyton), også kaldet den kongelige python, er hjemmehørende i Afrika og er en af de mest populære kæledyr slanger på grund af dens relativt lille størrelse og nem pleje behov. I naturen, disse slanger regelmæssigt spise en række gnavere såsom spidsmus og mus, og deres kost kan også omfatte små fugle, padder og fisk. Disse er kødædende slanger, der kræver en diæt af kød både i naturen, og når der holdes som kæledyr.

Pet Ball Python Diet

De mest populære fødevarer til et kæledyr bold python inkluderer:

 • Mus
 • Ørkenrotter
 • Chicks
 • Rotter

Den nøjagtige mad afhænger af slangens alder - yngre slanger er mindre og kan ikke synke eller fordøje mad, der er for stor. Ideelt set bør bytte tilbydes slangen være den samme som eller kun lidt større end den bredeste del af slangens krop. Meget unge slanger skal fodres baby-mus, mens ældre, mere modne slanger kan fodres en bredere vifte af fødevarer. Som en selvfølge vil bold kvælerslanger ikke spiser fårekyllinger eller insekter.

Ball Python Diet

Hvor får Python Food

Dyrehandlere almindeligvis lagerfører lille mus, der kan købes for en kugle python kost, eller interesserede snake ejere kan avle deres egen mus til en klar til levering af mad. Det er ikke klogt at fange vilde mus til foder kæledyr slanger, da vilde mus kan være vært for lus, lopper, flåter og andre parasitter, der kan være farlige for slangen og dens ejere.

Vegetarisk kost er ikke hensigtsmæssige

Sarte snake ejere ofte fantaserer om tanken om at uddanne deres slange at være vegetar, eller gøre den betinget python kun at spise insekter eller æg i stedet for små pattedyr og gnavere. Mens et par sjældne slanger kan tilpasse sig denne type kost midlertidigt, er det ikke nærende og ikke opfylder deres ernæringsmæssige behov. Slanger, der ikke spiser kød vil udvikle ernæringsmæssige mangler og dårligt helbred. Som en selvfølge, behøver slanger ikke drage fordel af kosttilskud og skal komme den rette ernæring fra den rigtige kost.

Sådan at fodre din Python

Ball Python Diet
Pinky mus anvendes ofte som foderautomater.

Det er altid bedst at fodre slanger hele mus eller gnavere; den organer, hud og andre dele af deres byttedyr levering essentielle vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der er afgørende for en sund kæledyr. Det er også vigtigt at dræbe slangens bytte før fodring det; selv små mus vil kæmpe for deres liv, og en mindre ridse eller bid fra hektiske bytte kan hurtigt forårsage en infektion, der kan være dødelig for slangen. Pre-dræbte bytte kan købes fra dyrehandlere, og døde mus og gnavere kan opbevares i en fryser i flere uger, hvis nødvendigt. Den bytte bør fuldt optøet - men ikke kogte - før tilføre den til en python.

Hvis en ung, uerfaren python har svært ved at forstå, hvordan man spiser allerede død bytte, er det muligt at betinge slangen til at pre-dræbt bytte ved vrikke byttet nær slangen til at simulere bevægelse, før den rammer. Efter et par fodringer, vil slangen blive vant til den allerede døde byttedyr.

 • Alderssvarende fodring tidsplan: Unge bold kvælerslanger typisk brug for at spise 1-2 gange om ugen, mens ældre, større slanger kan spise bare en gang om ugen.
 • Bedste tidspunkt at fodre: Snakes vil være mere aktiv i aften og nær solnedgang, og vil lettere angribe bytte hvis fodret på det tidspunkt.
 • Fordøjelse: Efter fodring, kan det tage fire til fem dage for slangen til fuldt ud at fordøje byttet. En varm, mørk gemmested vil hjælpe glat fordøjelse. En slange vil defecate efter fordøjelse er færdig.
 • Hvornår skal fodre igen: Når python har skidt, kan en anden fodring præsenteres inden for en dag eller to. Mens fodring tidsplaner kan være nyttigt at overvåge, hvor meget en slange spiser, let randomisering fodring vil tættere simulere hvordan en slange ville foder i naturen og kan være en sundere kost mønster.

Hvis din bold Python ikke spiser

Ball kvælerslanger kan være betyder spise og kan undgå mad af flere grunde, herunder:

 • Det bytte er for stor.
 • Slangen er kaste eller forbereder sig på at kaste sin hud.
 • En kvindelig slange er udrugning.
 • Den temperatur eller fugtighed af kabinettet er forkert.
 • Slangen er stresset fra sine omgivelser eller for meget håndtering.
 • Slangen er syg.

Det er helt normalt, at bolden kvælerslanger at undgå at spise i flere uger, især om vinteren ynglesæsonen. Hvis en slange holder spise, se det nøje for tegn på dårligt helbred, især vægttab. Hvis slangen ikke har spist efter 45 til 60 dage eller hvis det viser andre tegn på nød, kan det være nødvendigt at konsultere en dyrlæge med erfaring med kæledyr slanger og andre krybdyr.

Den rigtige kost er afgørende for et godt helbred

Ved at forstå, hvad bold kvælerslanger spise og hvordan man fodre dem ordentligt, er det muligt at give dit kæledyr slange med en sund, nærende kost. Kombiner det kost med god dyrehold, og dit kæledyr vil sandsynligvis leve et længere, mere tilfredsstillende liv.