Backpain: Generelle Tips

Nu er det tid til at besøge læge

Måske du har nogle usædvanlig fornemmelse i benene, eller dine rygsmerter varer et par dage.
Det er tid til at besøge en læge.
En læge skal underrettes straks:
Hvis der ikke er lindring af smerter efter et par dage i sengen,
Hvis smerten er svær eller opstår igen,
Hvis der opstår udstrålende smerter, følelsesløshed, snurren eller svækkelse i arme eller ben,
Hvis tarm eller blære dysfunktion forekommer.
Du skal gøre det samme, hvis et barn eller en ældre person har rygsmerter, eller hvis feber og / eller opkastning opstår med rygsmerter.

De almindeligste årsager til lændesmerter?

Smerter i lænden kan begrænse din aktivitet og reducere din arbejdskapacitet og kvalitet nydelse af hverdagen.
Lændesmerter kan være forårsaget af en række faktorer fra skader på virkningerne af aldring. De mest almindelige årsager til lændesmerter er: lav ryg forstuvning og stamme, alder, knogleskørhed og knoglebrud og udstående disk.

Hvorfor nakke og ryg?

De områder i ryggen, der typisk resulterer i smerte klager er nakken og lænden (columna område). Både halsen og lumbale område har mest rotation og er under den mest stress fra aktivitet.

Defekt facetled

Facetled, de sammenlåsende knogler på bagsiden af ​​ryggen, kan forårsage smerte, hvis de omkringliggende muskler forstuvede (revet) eller anstrengt (strakt til videre), måske ved et pludseligt ryk eller twist. De kan også forårsage smerte, hvis knoglerne bliver slidt på grund af gigt eller gradvis slitage forekommer naturligt med alderen, eller hvis de diske, afbøde dem bryde ned, forårsager friktion som fælles bliver unaturligt komprimeret. Facet fælles problemer kan udløse muskuløs rygsmerter ved at sende nærliggende muskler i smertefulde kramper at immobilisere området.

Mistede arbejdsdage

Rygsmerter er et stort problem i menneskeheden, selv ligesom almindelig forkølelse.
Faktisk er det den næsthyppigste årsag til mistede arbejdsdage på grund af sygdom og den mest almindelige årsag til invaliditet.
Heldigvis vil kun 5% til 10% af tilfældene blive kroniske men disse kroniske sygdomme tegner sig for 90% af de sundhedsydelser udgifter til rygsmerter.
Andre episoder med rygsmerter løse med tiden: ca. 50% af patienterne vil opleve lindring inden for to uger, og 90% inden for tre måneder.

Arachnoiditis

Arachnoiditis er en kronisk betændelse i arachnoid lag af meninges, som er de belægninger af hjernen og rygmarven.
Arachnoiditis har været kendt for lægestanden i mange år som en sjælden komplikation af spinal kirurgi, traumer og meningitis. Den største symptom er alvorlig kronisk genstridig smerter, som regel i lænden, ben og fødder i første omgang, karakteristisk beskrives som brændende.

Andre årsager

Omkring 10% af rygsmerter kan tilskrives ualmindeligt medicinske tilstande. Disse betingelser omfatter følgende: ankyloserende spondylitis, frakturer, hyperlordosis og hyperkyphosis, infektioner, slidgigt, osteoporose, graviditet, skoliose, spinal stenose, spondylolysis og spondylolistese, tumorer og piskesmæld.

Akut smerte

Der kan være en akut skade, der får din ryg til at begynde at gøre ondt, men den generelle tilstand af lændehvirvelsøjlen er også meget vigtigt. Den bestemmer, hvor hurtigt du vil komme sig og risikoen for tilstanden bliver kronisk.

Akut rygsmerter

Akut rygsmerter ofte går væk af sig selv i et par dage eller uger. En pose is eller varmedunk påført på bagsiden kan også hjælpe til at lindre smerter.

Kronisk smerte

Gentagne skader tilføje op, og kan langsomt forårsage degeneration af de dele af rygsøjlen og lændesmerter.

Discusprolaps

Diskus er flade, runde strukturer, der består af en hård ydre ring af fibrøst væv, der omgiver en gelatinøs center. Disse støddæmpning diskus er ligesom støddæmpere, og kan slides op, især med straf. Disken begynder at glide ud af sin plads mellem ryghvirvel, hvilket medfører en bule og smerte ved at irritere nerver inden diskene ydre skal. Hvis disken herniates eller brud, kan den resulterende fremspring trykke på en nerve i rygmarven eller endda på rygmarven selv. Ulidelig smerte vil kunne mærkes lokalt, og typisk i andre områder af kroppen, ben eller fødder.