Auto Parts: Ekstern motordele Tips

Rediger luftfilter!

En bils motor er dybest set en stor store gasdrevne luftpumpe.

Overvej en grundlæggende fire takts motor, gasfyrede motor:
• Luft kommer ind gennem luftindtaget, og bevæger sig gennem luften renere.
• Gas tilsættes til luften, og at blandingen komprimeres i cylinderen; når det forstøvede blanding er ved sin tætteste er tændrøret fyret.
• Dette antænder blandingen, og tvinger stemplet ned i cylinderen.

Når alle stemplerne brand, som de burde, vender drivakslen, og din bil går Vroom. Denne komplicerede proces kræver præcise forhold af luft til brændstof at være på toppen effektivitet, så et rent luftfilter er afgørende. Snavsede luftfiltre kan kvæle en motor, faldende gas kilometertal, og forårsage brændstof aflejringer at danne fra en * for rige brændstofblanding *.

Air Filter Tip: Tjek din luftfilter hver 12000 miles for at sikre den er på sit højeste ydeevne, og udskift den, når den bliver snavset. Din bil og din tegnebog vil takke dig.

Symptomer på en snavset luftfilter

Hvis du ikke er en bil fyr eller gal, kan du tror, ​​du har brug for at gå til butikken, når bilen begynder at udføre dårligt. Det kan være noget så simpelt som luftfilteret - så tjek disse symptomer på en gammel luftfilter behov for erstatning.

• Har din bil tabt ydeevne? Et snavset luftfilter kan berøve op til 20 hestekræfter fra din motor!
• Er din brændstoføkonomiske bil pludselig koste dig mere ved pumpen? Tilstoppede luftfiltre kan absolut gøre en indvirkning på din gas kilometertal, så sørg for at ændre dem regelmæssigt for at få mest ud af din brændstoføkonomiske bil.
• Du bil kan tomgang ru - hoste eller spytte når du sidder ved et lys. Ligesom tilstoppede lunger, udskifte din luftfilter!
• Sæt farten på vildspor? Nogle gange, når du rammer gassen første gang, kan det føles skræmmende eller jerky - dette kan være forårsaget af en snavset luftfilter samt - så før du fejlfinding brændstofslangen eller noget andet, ramte din lokale auto dele butik og få den rigtige model.

Top End Power Vs. Lav End Grunt

Top ende magt er hestekræfter, der katapulter dig ind passerer gear på motorvejen. Lav End grynt er det moment, der flader dig i ryggen af ​​sædet trække væk fra lysene. Hvilken vil du have?

Dit valg vil diktere dit indsugningsmanifold valg. For en gade bil, bør man prioritere drejningsmoment, da 90% af street kørsel er fra et stop, eller på 'del-gas «. En indsugningsmanifold bygget til drejningsmoment vil sætte et smil på dit ansigt, hver gang du trækker væk Skrivningafdisketteaftrykpået lys eller ramt onramp.

Glem ikke Korrosion

Før eller senere, er du nødt til at erstatte din tændrørskablerne. Over tid, ekstreme temperaturer og ætsende dampe og væsker tage deres vejafgift på dine tændrør ledninger. Hvis ledningerne ikke overholdes, vil dit elektriske system blive kompromitteret som ikke blot vil ulejlige dig, kan det også være farligt.

Mange mennesker overser korrosion under kølerhjelmen, især hvis du ikke ved meget om biler, og aldrig selv pop hætten selv. Tjek på din ledninger og batteri hvert par måneder (især i vintermånederne) for at sikre, at alt ser rent og er i god stand.

Vaskbare luftfiltre vs. Disposable luftfiltre

Afhængig af din bil, og hvad du ønsker at opnå, er du nødt til at overveje fordele og ulemper ved vaskbare luftfiltre vs engangs luftfiltre.

Hvis dette er din daglige driver, for det meste, vil en engangs luftfilter tjene dine behov. De er billige, nemme at finde og hurtig at installere.

Hvis du er på udkig efter en høj ydeevne boost fra en højere ende luftfilter, kan vaskbart være lige hvad du leder efter. De er dyrere up front, men fordi de er vaskbare, har de en længere levetid.

Hvad mærke spørger du? K & N luftfiltre har et godt ry og en stor warrantee (10 år). Nu er den eneste problem med vaskbare luftfiltre er, at de er sværere at finde. Det er præcis den slags bil del, der er perfekt til at købe online. Du får en bedre pris, og du ved, du kan finde dem.

Du kan forbedre på The Factory Design

OEM indsugningsmanifolder vil normalt ofrer hestekræfter, til fordel for en større gennemsnitlig effekt og øget gas kilometertal. OEM luftudsugningsanlæg også omfatte støj suppresion enheder og ikke-optimal luftindtag routing, som kan såre ydeevne.

Tilføjelse af en AEM kold luft indtag til en ellers fabrikken indsugningssystem kan tilføje overalt fra 5 til 20 hestekræfter, og forbedre gas kilometertal. Det bedste er, selskaber som AEM sælge CARB fritager kold luft indtag kits, så din bil forbliver gade lovligt.

Mmmmmmmm. . . Power Adders

De fire-takts forbrændingsmotor, på det hjerte, er en stor luftpumpe. På indtagelsen cyklus, den nedadgående bevægelige stempel suger brændstof, og ilt-rige luft ind i cylinderen, klar til at give næring til næste forbrænding cyklus.

Hvis vi indfører mere ilt til ligningen, og forholdsmæssigt mere brændstof via indsugningssystemet, sker en sjov ting. Mere magt.

Der er tre almindeligt anerkendte måder at opnå dette: turboladning, trykladning, og lattergas injektion.

Turbos og kompressor fysisk komprimere den indkommende luft og dermed præsentere en større mængde ilt. Turbs opnå dette via en udstødningsgas drevet turbine, mens Trykladere enten bælte eller redskaber drevet.

Nitrous injektion afhængig kemi for at få arbejdet gjort. Når udsat for varme, dinitrogenoxid opdeler, frigiver lige oxygen i forbrændingskammeret. Mere 02 = mere magt.

Start din DIY Luftfilterets

Så du er klar til at starte din DIY luftfilter udskiftning - hvor skal du begynde?

Dit første stop er din telefonbog eller din computer - find din lokale auto dele butik i bogen, eller hop online og se efter bildele på internettet. At vælge den rigtige del er så simpelt som at kende året, mærke og model af din bil. Husk, at du ofte kan få bildele billigere online siden online butikker ikke behøver at betale overhead at opretholde en butiksfacade.

Hvis du ikke har erfaring bytte ud selv den simpleste bil del, sørg for at få en Chilton bil manual, eller en installation manual specifikke for din bilmodel.

Dernæst sørg for at have de rigtige værktøjer til jobbet. Du vil helt sikkert brug for en komplet topnøglesæt, en seks eller otte stykke skruetrækker sæt og (hvis du har en nyere bil) Grib en Torx hoved socket eller driver sæt.

Endelig skal du sørge du har tid nok. Du kan få brug al din tålmodighed, hvis du ikke har en masse erfaring. Derudover har antallet af dine foretrukne mekaniker på hånden. Du bør altid have en back up plan.

Lav dit eget tændrør tråde

Hvis du har en klassisk bil, bør du ikke betale et ton af penge til * custom fit * tændrør ledninger, når du kan købe en generisk sæt, og skær dem til at passe din motor perfekt. En god snit til at passe tændrør ledning vil afslutte let, være velnæret nok til at overleve en muskel bilens motorrummet, og giver mange års problemfri gratis tjeneste.

Sørg for, når routing dine brugerdefinerede tændrørskablerne, som du holder dem mindst en tomme væk fra varme udstødnings- og motordele. Hvis tingene er virkelige stramt omkring topstykket overveje at investere i nogle varme skjold kapper de 6 inches af tændrør ledning nærmeste tændrørene.

Harmonisk balancer

Harmonisk balancers, vibrationer ophæng eller torsions dæmper bruges på en motor til at stoppe eller afbryde en vibration forårsaget af krumtapakslen. Vibrationerne afgive en harmonisk frekvens og harmoniske balancer, lavet af både gummi og metal, er tunet til at udligne disse frekvenser, specifikt. Da krumtapakslen har at vride hver gang den roterer, dens afgiver en harmonisk frekvens, og harmoniske balancer hjælper med at kontrollere, at twist og vibration. Den harmoniske balancer serverer en andet formål, så godt. Det hjælper motoren ved tilsætning vægt på forsiden af ​​motoren, som gør det muligt at runner glattere.

Tændrørskablerne brug for den rigtige værktøj

Hvis du ønsker at ændre dine Accel tændrør ledninger derhjemme, bør du sørge for du har det rigtige værktøj til at fjerne dine tændrørskablerne. De sælger specielle tænger med retvinklet gummi tip ender, fordi hvis du bruger dine hænder til at ændre de ledninger, det er faktisk meget let at beskadige dem. Hvis du bruger det rigtige værktøj, du bare fat lige over hvor tråden kontakt næsen og med et let tryk og et twist, tråden kommer ret off.

Så mange valg

Du kan ændre en bils hel karakter med et luftindtag opgradering af systemet. Med så mange valg derude, hvordan kan du vide, hvad pakke til at købe?

Vælg dårligt, og du vil opdage din gas kilometertal styrtdykke, og din bil vil mose og stall på stregen.

Vælg med omhu, og din bil vil være en blast at køre. Deltag med lokale bil klubber og online fællesskaber; der er bundet til at være nogen, der har, eller har haft din bil. Se hvad der virkede for dem, og forsøge at duplikere deres opsætning.

Indsugningsmanifolder; Er der forskel?

Hvis du søger at presse den sidste bid af ydeevne fra din bil, ikke overse at bytte din indsugningsmanifold. De fleste eftermarkedet indsugningsmanifolder er designet til at arbejde sammen med andre motor opgraderinger, såsom karburatoren og brændstofindsprøjtning opgraderinger, fritflydende udstødningssystemer og endda endelig gear gearskift.

Tror ikke du kan bare slap på et træk race indsugningsmanifold, og køre 10'ere på banen. Finde ud af, hvad du vil have din bil til at gøre, og gå derfra. Ønsker du høj revving hestekræfter, eller tarm wrenching off-the-line drejningsmoment? En indsugningsmanifold kan ikke rigtig udmærke sig på begge. Selv om de fleste noget er bedre end en bestand indtag, ikke gør en uuddannet køb, eller du kan forvandle din bil til en rigtig hund.

Grundlæggende Maintanance

Hvis du køber en brugt bil fra en forhandler eller fra et individ, en af ​​de første ting du skal gøre, er at erstatte luftfilteret. (Hvis du kender symptomerne på en snavset luftfilter, kan du endda få en bedre aftale, når du forhandler prisen, hvis bilen virker træg, sumpet eller ru.)

Ved at få olien skiftet, bytte tændrør og ledninger og bytte ud luftfilteret kan du holde styr på din vedligeholdelse, og du kan sikre, at din bil arbejder med optimal ydeevne. Den enkleste bildele kan gøre den største forskel i udførelsen af ​​dit køretøj.

Ændring af oliefilter

Når du fjerner et oliefilter, altid sørge for, at motoren og filteret er afkølet.

Efter at motoren afkøles og hvis kan nemt få adgang oliefilteret (nogle gange er du måske nødt til at løsne eller fjerne dele for at komme til oliefilteret), med en oliefilter skruenøgle, løsne filteret. Hvis det føles som om det ikke bevæger sig, og du kan nå filteret med begge hænder kan du bruge begge hænder. Når filteret er fjernet, tage et kig på det for at se, om der er for store eller usædvanligt slid eller metalspåner omkring åbningen. Hvis der er metalspåner eller et spørgsmål om, hvad du ser, skal du kontakte din lokale mekaniker til råds. Hvis du allerede har drænet al olien fra køretøjet og er klar til at erstatte olie filter, fyld oliefilteret omkring 1/2 til 3/4 af vejen fyldt med motorolie. Monter oliefilteret, hånd-spænd kun, men fast og brug ikke din oliefilter skruenøgle til at stramme oliefilteret. Sørg for at du huske at installere din olie bundprop og påfylde din krumtaphuset med motorolie.