Autisme: Sociale Stories for Personer med autisme Tips

Skrive din egen sociale historier

Mens der en flere bøger på markedet, som giver sociale historier til almindelige dagligdags aktiviteter, såsom at børste tænder eller venter i linje, den bedste kilde til sociale historier er dig. Du ved, hvad situationer dit barn bliver nødt til at være forberedt på. Ud over de grundlæggende retningslinjer, i det foregående LifeTip titlen "Social Stories", her er nogle andre tips til at perfektionere og bruger sociale historier:

  • Brug billeder --Even hvis dit barn kan læse, vil deres sind altid bedre at billederne. Mens picutes anvendes til PECS er ideelle for deres enkelhed og er let genkendelige, nogle gange er det umuligt at finde et billede, der er mest hensigtsmæssig. Internettet er en stor middel til at finde billeder, tegninger og multimedieklip til at hjælpe formidle din historie. Billeder, er en anden stor mulighed. For eksempel, hvis du skriver en historie om at gå til din lokale købmand, og brug derefter foto af ydersiden af ​​selve butikken.
  • Timing --When du læser social historie til dit barn er meget vigtigt. Når situationen er allerede forekommende, dvs når du er i butikken, er formentlig for sent. Før du forlader huset er bedst. Giv dit barn tid til at suge i detaljerne, frem for at vente, indtil de er allerede i situationen og oplever stress. Men det er en god ide at medbringe historien med dig for dem at se på som en visuel påmindelse.
  • Katalogisering --Creating et katalog eller hæfte med alle dine sociale historier vil hjælpe dig til fremtidige situationer. Hvis du skriver dem på computeren, vil du være glad for at du reddede dem. Ikke kun for dig selv, men for andre venner, som er omsorgen for børn med autisme. Hvis du har dem trykt eller skrevet ud, er det værd at omkostningerne til at have dem lamineret eller anbringes i ark beskyttere og opbevares i en 3-ringbind. Ofte gange, børnene nyder at have deres egen bog med historier til at se på, når de leger. Billederne med til at opbygge erindringer om aktiviteter og begivenheder, de har gjort med dig.

Sociale historier

Carol Grey udviklede sociale historier til at hjælpe personer med en autisme spektrum forstyrrelse navigere gennem sociale situationer. De sociale historier arbejder på en række måder at gøre nogle erfaringer mindre stressende for den enkelte. De er specielt designet til at hjælpe den enkelte at genkende sociale signaler samt hvad de kan forvente i situationen. Den sociale historie er skrevet ud fra den studerendes perspektiv for at hjælpe ham internalisere ordene. Det hjælper også eleven anerkende andre folks følelser så godt. Strukturen af ​​sociale historier involverer fire typer af sætninger: beskrivende, perspektiv, direktiv og kontrol sætninger. De deskriptive sætninger giver oplysninger om, hvor og hvornår aktiviteten vil finde sted, samt hvem der skal være involveret. For eksempel, "Nogle gange vil jeg sige noget til min lærer, når jeg er i klassen." Perspektivet sætninger i sociale historier hjælper den enkelte genkende følelser og tanker, som andre måtte have i løbet af aktiviteten. For eksempel, "Min lærer er glad, når jeg hæve min hånd før vi taler." Direktivet sætninger hjælpe den studerende at forstå, hvad der forventes af ham. For eksempel, "Når jeg ønsker at sige noget, jeg hæve min hånd." Endelig kontrol sætning er en, at den studerende kan skrive selv. Denne sætning er ikke brugt i alle sociale historier, men det er nyttigt at gøre historien mindeværdig for den studerende.

Teorien om Mind

Teorien om Mind anerkender, at mennesker med autisme har svært ved at forstå, at andre personer har forskellige tanker, interesser og følelser, end de gør. Den autistiske individ antager, at alle oplever og tænker det samme som han gør. Teorien om Mind kan forklare, hvorfor en person med autisme synes at mangle empati. Den autistiske person ikke mangler empati, fordi han er ligeglad, men fordi han er simpelthen uvidende om den anden persons perspektiv og følelser. Der er måder at hjælpe en person med autisme genkende de unikke andres følelser. Brug af sociale historier er en stor tilgang til opbygning af forståelse for, at andre mennesker har forskellige følelser. Emotion øvelser i diskret forsøg kan også anvendes til at undersøge følelser. Terapeuten kan præsentere scenarier, der kan forklares og terapeuten kan bruge billeder af ansigter, der viser forskellige følelser og har barnet vælge, hvilken ansigt går med hvilken situation.

Sociale historier

Et af de mest værdifulde værktøjer, der kan bruges til at forberede stressende eller ukendte situationer sociale historier udviklet af Carol Gray. Disse historier er effektive i at hjælpe den enkelte med autisme lære om, hvad de kan forvente i en situation - ikke bare hvad der vil ske, men hvad der forventes af dem, også. Den person med autisme bruger et script til at hjælpe ham med at forudse de begivenheder, der er ved at opstå. Dette er en værdifuld måde at lette stress i ukendte omgivelser. De sociale historier er også nyttige i at hjælpe den enkelte med autisme at forstå, hvad andre omkring ham kan tænke og følelse. De sociale historier tjene som en guide, der hjælper den enkelte med autisme øve, hvad de skal sige, og hvilke handlinger til at tage i indstillingen samfund. Fokus for historierne er på de forskellige "Wh" spørgsmål, der er så forvirrende for enkeltpersoner på autisme spektrum: hvem, hvad, hvor og hvornår. Historierne hvor og hvornår fællesskabet udflugt vil finde sted. De beskriver som vil være der, og hvilke aktiviteter vil forekomme, og hvad adfærd er passende. Historier kan tilpasses alles behov, uanset hvor en person kan falde på spektret.