Australian Shepherd

Australian Shepherd

Lad ikke navnet narre dig, var den australske Shepherd faktisk udviklet i USA.

Australian Shepherd History

I slutningen af ​​1800-tallet, ranchers i USA begyndte at importere flokke af får, hvoraf mange kom fra Australien. Hyrder og deres hyrdehunde ledsaget naturligvis flokke, og det er til disse hunde, at den australske Shepherd spor både dens oprindelse og dens navn.

Når i USA, tog ranchers efterretning disse hundes overlegne evner på området, og begyndte at udvælge de bedste eksemplarer til avl baseret på intelligens, temperament, agility og hyrde instinkter. I sidste ende, racen udviklet sig til, hvad der nu betragtes som en af ​​de fineste levende lagerhåndtering racer i verden.

Helhedsindtryk

Aussien, som racen kærligt kaldes, er en robust hund af medium build, som er meget energisk og ivrigt intelligent. Han er i stand til at observere en situation, ræsonnere ud en handlingsplan, og derefter gå til den. Disse kvaliteter er, hvad gør ham en overlegen hund i feltet.

En meget tydelig karakteristisk for racen er dens Bobbed hale, som er knap mærkbar blandt de tykke pels.

Størrelse

Aussien skal være lidt længere end den er høj, og bør være hårdt muskulatur, ikke fedt, og klar til at gå på arbejde.

 • Hanner: 20 til 23 inches høj
 • Hunner: 18 til 21 inches høj

Frakke

Aussien bærer en dobbelt pels. Den ydre pels er hårdt og fungerer som en vandtæt barriere for underuld, som isolerer hunden fra både varme og kulde. Kombineret, disse coat teksturer tjene Aussie godt under alle vejrforhold, så han kan forblive på jobbet med sin flock.The pels er medium i længde, med en fluffier krave omkring nakke, skuldre og bryst, der undertiden omtales som en "krave" .

Coat farver omfatter:

 • Sort
 • Blå Merle
 • Rød
 • Red Merle

Personlighed

Australian Shepherd er en godmodig hund, der kan give den Energizer Bunny en køre for sine penge, men det er kun naturligt for ham at være lidt reserveret når møde strangers.Aussies er ekstremt helliget både deres menneskelige familie, og deres flokke, og vil gå meget langt for at våge over og beskytte både.

Hvad betyder det for ejerne? Forvent en Aussie at følge dit eksempel, bare venter på et job at gøre. Disse hunde er meget afsat til dem, de elsker, og de er ivrige efter at behage.

Den eneste virkelige ulempe til Aussie personlighed, hvis det virkelig kan kaldes en ulempe, er deres meget energiske karakter og deres behov for at brænde fra nogle af denne energi. Det betyder, at du nødt til at give din hund masser af motion på daglig basis eller han vil finde det svært at indeholde selv.

En Aussie har brug for et job at gøre, uanset om det er hyrde levende bestand, våger over familiens børn, eller deltage i sportsgrene som agility og lydighed.

Træning

Smart som en pisk og ivrig efter at behage, er en uovertruffen kombination. Aussies er generelt nemme at uddanne sig til næsten alt, det være sig hus bryde, feltarbejde, eller som førerhunde for handicappede. Disse hunde virkelig har evnen til at blive Jacks-of-all-trades, hvis du er villig til at sætte i gang med dem.

Sundhedsmæssige betænkeligheder

Den australske Shepherd står visse sundhedsmæssige problemer som mange hunderacer.

Canine hofteledsdysplasi er måske den mest almindelige lidelse findes i racen i dag. Misdannede samlinger føre til overdreven slid på brusk, i sidste ende resulterer i knogle gnider på knoglerne. Dette er meget smertefuldt for ramte hunde og kan være ødelæggende.

Derudover kan Aussies være tilbøjelige til at:

 • Progressive retinal atrofi og andre arvelige øjensygdomme
 • Sygdom i skjoldbruskkirtlen
 • Kræft
 • Canine Epilepsi
 • Hudproblemer

Den rigtige race for dig?

Australian Shepherds er hengivne kæledyr og utrættelige arbejdere, men de kan ikke være den ideelle race for everyone.An Aussie brug for masser af plads til motion, helst masser af åbne græsarealer. Han nyder at være nyttig og er aldrig mere opfyldt, end når han har en opgave at gøre. Efter alt, er disse arbejder hunde, så livet buret inde i en lejlighed sandsynligvis ville være frustrerende for både mennesker og dyr.

Medmindre du er parat give så meget hengivenhed til dit kæledyr, som han vil brusebad på dig, kan det være bedre for dig at overveje en mindre aktiv race. En Aussie har brug for både udfordringer og tilsyn for at trives.

Eksterne links

 • Australian Shepherd Club of America, Inc.
 • USA Australian Shepherd Association
 • Aussie Rescue and Placement Helpline, Inc.