Audio Javascript

Audio Javascript

Når det kommer til at designe en funktionel og interessant webside, lyd JavaScript-kode og værktøjer kan hjælpe med at tilføje fantastisk musik og lydeffekter til at bringe din hjemmeside i live.

Hvad er Audio Javascript?

Lige siden hypertext markup language (HTML) blev standard til fremstilling websider overføres via internettet, webdesignere kigge efter måder at spille lyde på websider på en måde, der vil arbejde på alle browsere og til alle operativsystemer. Dette koncept kaldes cross-kompatibilitet, og det har været akilleshælen for webdesign i mange år. Selv i dag er det stadig en betydelig webdesign spørgsmål.

Internettet Før Audio Javascript var tilgængelig

Før audio Javascript teknikker blev en levedygtig måde at afspille lyd på en webside, standardmetoderne bruges til at spille baggrundsmusik ved hjælp af HTML omfattede brugen af ​​"BGSOUND" tag eller "EMBED" tag. At have en webside afspilning automatisk musik, ville webdesignere skrive:

<Bgsound src = "yourfile.mid">

Dette ville medføre, at midi lydfil automatisk begynde at spille det øjeblik en web besøgende besøgt din side. Da de fleste webdesignere indså hurtigt, at de fleste web-rejsende betragtede dette meget irriterende, blev "embed" tag bruges til at præsentere en egentlig lyd spiller på websiden selv, der gav den besøgende mulighed for at styre lyden. Indlejre kode ser sådan ud:

<Indlejre src = "yourfile.mid" autostart = "true" width = "130" height = "40"> </ embed>

Den "EMBED" tag har en række egenskaber, der gør det muligt for web-designer til at konfigurere den integrerede afspiller, så den er dimensioneret korrekt, starter automatisk afspilning af musik eller ej, eller om det er usynligt. Et usynligt indlejret spiller, der Autostarts er meget ligesom "BGSOUND" tag. Endnu værre, kan sådan en opsætning konfigureres til automatisk løkke, så musikken aldrig ender.

Audio Javascript Code indfører fleksibilitet

Problemet med mærkerne, der er beskrevet ovenfor, er, at de er statiske. De begynder at spille lyd, når siden indlæses, eller når den besøgende klikker på den integrerede spillerens knappen "play". Men lyd JavaScript-funktioner indført muligheden for webdesignere at integrere lyd i hele en webside. Med JavaScript, kan designere generere lydeffekter, når brugerne kørte musen over visse links eller knapper, eller de kan sørge for at bruge den korrekte HTML-tag opsætning hensigtsmæssigt at browseren som brugeren bruger i øjeblikket.

For det meste, webdesignere vide, at "BGSOUND" tag er egnet til Internet Explorer, og "EMBED" tilgang er bedst med Netscape Navigator og lignende browsere. Javascript giver web designere til at kontrollere, om brugerne anvender Internet Explorer eller ikke ved at bruge følgende Javascript som genererer HTML for websiden i farten, bruger det korrekte indlejret lyd kode afhængig af browsertype.

<Script> <! - Var SOUND1 = "yoursound.mid", hvis (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") document.write ("<bgsound src = '+'" '+ SOUND1 +' "'+' loop = "uendelig"> ') ellers document.write ("<indlejre src =' + '"' + SOUND1 + '"' + 'skjulte =" true "border =" 0 "width =" 10 "height =" 10 "autostart = "true" loop = "true"> ') // -> </ script>

Som du udforske den viste ovenstående kode, kan du se den fleksibilitet, Javascript giver. Da lydfilen nu påføres en variabel, kan lydfilen vælges inden scriptet baseret på en række faktorer, såsom tidspunkt på dagen, den aktuelle dato eller andre systemvariable.

Brug Javascript for lydeffekter

Som nævnt ovenfor, en anden funktion, der Javascript giver er evnen til at introducere lydeffekter til en webside. Du kan have de specifikke webside afspille lyde baseret på, om brugeren flytter musemarkøren over et link, en menu knap eller endda et billede. Du kunne give lydeffekter til et vilkårligt antal Javascript begivenheder såsom onMouseOver, onClick og mere. Det første skridt til at integrere en sådan funktion til din hjemmeside er at indlejre en usynlig lyd-afspiller til din webside ved at kopiere følgende tekst ind i din normale webside HTML-kode.

<Embed src = "YOURSOUND.MIDI" autostart = FALSK HIDDEN = TRUE NAME = "LinkSound"> ​​<a HREF="link_target.html" onMouseOver="playSound()" onclick="return false;"> Link Text </ A >

Som du kan se fra at kontrollere koden ovenfor er lydafspiller indlejret i websiden i en usynlig tilstand, og det ikke starte automatisk lydfilen. Når du er side belastninger, er denne afspiller fyldt med din lyd fil og er klar til at spille. I det øjeblik brugeren kører musen hen over klik, er javascript "playSound ()" funktionen kaldes. Det er den funktion, du har indtastet i scriptet sektionen af ​​websiden kode.

<Script language = JavaScript> funktion playSound () {document.LinkSound.play (); } </ Script>

Når du kalder funktionen ovenfor (fra hvor som helst i din webside), vil det gøre det muligt for "play" funktion i den integrerede lyd afspiller kaldet "LinkSound", som defineret i din "EMBED" tag.

Flere oplysninger

Ved at gøre ved hjælp af Javascript til din webside lyd behov, har du mulighed for at spille ikke kun en lyd, men en bred vifte af lyde baseret på brugerens handlinger eller bruger system funktioner. Da de fleste brugere har Javascript aktiveret i deres browsere disse dage, er oddsene meget godt, at dit script vil arbejde for langt de fleste af dine besøgende.