Attachment Mellem Infant og Caregiver

Definition

Infant vedhæftede fil er den dybe følelsesmæssige forbindelse, at et spædbarn formularer med hans eller hendes primære omsorgsperson, ofte moderen. Det er et slips, der binder dem sammen, udholder over tid, og fører barnet til at opleve glæde, glæde, sikkerhed og komfort i omsorgsperson selskab. Barnet føler angst, når personen er fraværende. Beroligende, trøste og give nydelse er de primære elementer i forholdet. Attachment teori hævder, at en konsekvent primær omsorgsperson er nødvendig for et barns optimale udvikling.

Beskrivelse

Attachment teori opstod i begyndelsen af ​​1950'erne med John Bowlby, en børnepsykiater, og Mary Ainsworth, en psykolog, der begge blev interesseret i små børns reaktioner på oplever tab. De begyndte at studere de riger af tilknytning og limning. Deres teori blev udviklet og integreret i løbet af de næste 60 år ved at forskere i hele verden. (Til fastgørelse som den vedrører vedtagelse, kan læserne høre post i denne leksikon på vedtagelse.)

Attachment teori er baseret på tanken om, at båndet mellem et spædbarn og hans eller hendes primære omsorgsperson er det afgørende og primære indflydelse på spædbarn udvikling og som sådan danner grundlag for coping, udvikling af relationer, og dannelsen af ​​personligheden. Hvis moderen er fraværende eller ikke er tilgængelig, en primær omsorgsperson tjener rolle normalt antaget af moderen. Attachment refererer til et forhold, der kommer over tid fra en historie af omsorgsgivende spædbarn interaktioner. Som voksne pleje og interagere med børn i løbet af første leveår, spædbørn organisere deres adfærd omkring disse pårørende. Attachment er et fænomen der involverer fysiologiske, følelsesmæssige, kognitive og sociale processer. Barnet viser instinktive vedhæftede adfærd, der aktiveres ved stikord eller signaler fra pårørende. Derfor er processen med fastgørelse defineret som en gensidig reguleringssystem, hvor barnet og plejepersonalet har en indflydelse på hinanden over tid. Den pårørende tilstedeværelse giver en følelse af tryghed og sikkerhed for barnet. Når dette forhold er etableret, præferencen tendens til at forblive stabil, og et skift til fastgørelse adfærd til en ny eller mærkelig person bliver vanskeligere.

Nogle teoretikere mener, at den vedhæftede fil-systemet udviklet sig til at sikre, at spædbørn og pårørende at være fysisk tæt, og at barnet er beskyttet. Således for at overleve, et spædbarn skal bliver knyttet til den primære omsorgsperson, som er stærkere og klogere med hensyn til farerne i verden. Den plejeren er et sikkert tilflugtssted, en kilde til komfort og beskyttelse, og fungerer som en sikker base, hvorfra barnet kan udforske.

Forskning har vist, at spædbørn og pårørende demonstrere et instinkt til at vedhæfte. Babyer instinktivt nå ud til sikkerhed og sikring af sikker havn, de har med deres primære omsorgsperson, mens forældrene som regel instinktivt beskytte og give næring til deres børn. Børn, der starter deres liv med den væsentligt grundlag for sikker fastgørelse billetpris bedre i alle aspekter af at fungere som deres udvikling skrider frem.

Attachment og Behavior

Fra et adfærdsmæssige perspektiv er vedhæftet repræsenteret af en gruppe af instinktive spædbarn adfærd, der tjener til at danne den vedhæftede fil bond, beskytte barnet mod frygt og skader, og støtte i barnets beskyttede udforskning af verden. Disse adfærdsmønstre omfatter:

 • gråd
 • gribe
 • smilende
 • vocalizing
 • klamrer
 • sugende
 • bevæger sig

Alle disse adfærd medvirke til at fremme maksimal fysisk og følelsesmæssig udvikling af barnet. Disse særlige adfærd kan variere fra en kultur eller samfund til andre, men den vedhæftede fil forholdet synes at være universel.

Attachment og følelser

Fra en følelsesmæssig perspektiv vedhæftede fil er at udvikle en gensidig obligation, hvor den primære omsorgsperson positiv indflydelse spædbarn udvikling gennem samspillet og forhold, som personen har med barnet. Babyer er ude af stand til at regulere sig selv og blive overvældet af deres følelsesmæssige tilstande, herunder angst, glæde, og sorg. Babyer er ude af stand til at holde sig selv i en tilstand af ligevægt, da de mangler færdigheder til at styre enten intensitet eller varighed af disse følelser. I en vedhæftet forhold, babyer stole på deres primære omsorgsperson for at hjælpe dem med at navigere i verden. Den primære omsorgsperson fungerer som en sikker base, der bruges til udforskning og læring. Samtidig, barnet danner de nødvendige færdigheder for selvbeskyttelse og intimitet.

Andre vigtige funktioner, som en sikker fastgørelse mellem et spædbarn og hans eller hendes caregiver tjener til fostret omfatter følgende:

 • lære grundlæggende tillid, der tjener som grundlag for alle fremtidige følelsesmæssige relationer
 • udforske miljøet med en følelse af tryghed og sikkerhed, hvilket fører til en sund intellektuel og social udvikling
 • udvikle evnen til at styre adfærd, hvilket resulterer i en effektiv styring af impulser og følelser
 • skabe et fundament for udvikling af identitet, der omfatter en følelse af kapacitet, selvværd, og en balance mellem afhængighed og uafhængighed
 • fastlæggelse af en moralsk ramme, der fører til empati, medfølelse og samvittighed
 • generere et sæt centrale overbevisninger
 • give et forsvar mod stress og traumer

Børn vil vise forskellige vedhæftede stilarter, som kan løst defineres som enten sikker eller usikker. Sikker stilarter viser et barn konsekvent forbundet med den primære omsorgsperson, med en fast etableret følelse af tillid og en plejende reaktion; dog usikre stilarter fastgørelse har funktioner i ustabilitet.

Barndom

Adskillige milepæle forekomme i løbet af deres første år som spædbørn udgør en vedhæftet forhold til deres primære omsorgsperson. Disse milepæle omfatter følgende:

 • I de første to måneder af livet, selv om spædbørn viser ringe observerbare præference for en bestemt omsorgsperson, det varme, følsomme og pålidelige svarene fra omsorgsperson for barnet sætter scenen for den udvikling vedhæftede forhold.
 • Fra to til syv måneder, spædbørn tendens til at interagere anderledes med primære omsorgspersoner, end de gør med fremmede, men generelt stadig ikke vise solide præferencer.
 • Ved fire til seks måneder gamle, spædbørn begynder at udvikle forventninger til, hvordan deres primære omsorgsperson vil reagere på dem, når de er bedrøvet.
 • Mellem syv måneder og et år, spædbørn viser en konkret præference for deres primære omsorgsperson. De begynder at udvise en vis skepsis over for fremmede og symptomer på separationsangst.

Toddlerhood

Fra 12 til 18 måneder, da de begynder at gå og kravle, børn bruger deres tilknytning tal som et sikkert udgangspunkt for at gå ud og opdage verden og som et sikkert tilflugtssted for at vende tilbage, når forskrækket eller bange. Børn med sikre historier har vist sig at være mere målrettet, entusiastisk, og kompetent i problemløsning som småbørn.

Børnehave

I løbet af denne tid, er fastgørelsen forholdet kendetegnet ved en øget tolerance over for separation og en evne til at samarbejde med andre. Barnet lærer at balancere hans eller hendes behov for selvstændighed, selvdisciplin, og udforskning og behovet for kærlighed og beskyttelse fra den primære omsorgsperson. Men som preschool fremgangsmåder, er børn stadig modtagelige for en række af farer. Derfor vedhæftede adfærd, såsom ønsker at bo tæt på den primære omsorgsperson og visning lejlighedsvis separationsangst er adaptive processer, ikke regressive dem. Vestlige kultur har ofte portrætteret denne type adfærd som kontrollerende eller opmærksomhed-søger. Attachment teoretikere mener, at dette ikke er korrekt, da disse adfærdsmønstre hjælpe tjene til at sikre barnets overlevelse og socialisering.

Skolealderen

Børn i skolealderen med tidligere sikrede vedhæftede historier demonstrere en evne til at være mere målrettet og ofte viser positive lederevner. Talrige langsigtede undersøgelser har vist, at i de følgende områder forsvarligt fastgjort børn gøre det bedre, når de bliver ældre:

 • selvværd
 • autonomi
 • evne til at styre impulser og følelser
 • langsigtede venskaber
 • positive relationer med forældre, pårørende og andre autoriteter
 • effektive mestringsstrategier
 • tillid, intimitet og hengivenhed
 • positive og håbefulde trossystemer
 • akademisk succes i skolen

Almindelige problemer

Usikker tilknytning udvikler sig, når en primær omsorgsperson ikke konsekvent reagerer på måder, der er varm, kærlig, kærlig, pålidelig og følsom over for spædbarnets behov. De tre primære usikre typer er resistente vedhæftet fil, undvigende tilknytning, og uorganiseret vedhæftet fil.

Resistent Attachment

Dette mønster er karakteriseret ved en følelsesmæssig ambivalens i barnet og en fysisk modstand mod den primære omsorgsperson. Barnet er ofte tilbageholdende med at adskille fra de pårørende og er hurtig til at vise angst og lidelse i et ukendt miljø. Denne klassificering er ofte omtalt som ængstelig-ambivalent fordi barnet vil vise vrede mod plejepersonalet på samme tid, de udtrykker deres behov for trøst. Denne type usikker vedhæftet fil kan være en indikator for risiko for udvikling af følelsesmæssige, sociale og adfærdsmæssige problemer i barndommen og senere i livet.

Undvigende Attachment

Nøglen adfærd i denne type usikker fastgørelse er en aktiv undgåelse af den primære caregiver når barnet er forstyrret. Disse babyer let adskilt fra deres primære omsorgspersoner for at udforske og kan være mere kærlig med fremmede end deres egen mor. De udviser lidt præference for og synes følelsesmæssigt fjernt fra den primære omsorgsperson.

Uorganiseret Attachment

I denne type usikker vedhæftet fil, spædbørn viser en række forvirrede og modstridende adfærd. For eksempel under et gensyn med den primære omsorgsperson, kan barnet kigge væk eller endda vise en blank stare, når der afholdes. Andre babyer kan udvise forvirrende mønstre såsom gråd uventet efter at blive holdt eller vise ulige, fortumlet udtryk.

Forældrekontrol Bekymringer

Sund vedhæftede fil er nøglen til sunde babyer, og sunde babyer er nøglen til sunde voksne. Det er afgørende for forældre dog at forstå, at hver forælder står over tidspunkter, hvor tingene ikke fungerer fejlfrit. Hvad der er vigtigt for udviklingen af ​​sikker fastgørelse er, at den primære omsorgsgiver er tilgængelig følelsesmæssigt for barnet og følsom over for spædbarnets behov.

Hvornår skal ringe til lægen

Forældre bør kalde deres læge, hvis deres barn har nogen af ​​adfærd af en usikker vedhæftet fil.

Vigtige vilkår

 • Attachment adfærdsbaseret Enhver adfærd, et spædbarn bruger til at søge og opretholde kontakten med og fremkalde en reaktion fra de pårørende. Disse adfærdsmønstre omfatter gråd, søgning, gribe efter, smilende og nåede, og vocalizing.
 • Usikker tilknytning-udvikler sig, når en primær omsorgsperson ikke konsekvent reagerer på måder, der er varm, kærlig og følsom over for en babys behov.
 • Sikker fastgørelse-regel udvikler sig, når den primære omsorgsperson er følsom over for barnets adfærd og er følelsesmæssigt og fysisk til rådighed for barnet.

Se også Adoption.

Ressourcer

Bøger

. Blackman, James A. Infant Development og mental sundhed i tidlig Intervention Austin, TX: PRO-ED Incorporated, 2005.

.. Bremner, J. Gavin, et al The Blackwell Handbook of Infant Development Oxford, UK: Blackwell Publishing, 2004.

. Lerner, Claire, et al opdragelse Baby: Tre trin til at tjene gode beslutninger i dit barns første år Washington, DC:. Nul til tre Press, 2004.

Spitz, Rene A. første leveår: En Psychoanalytic Study of Normal og afvigende adfærd Madison, CT:. Internationale universiteter Press, 2005.

Tidsskrifter

Carlson, Elizabeth A., Megan C. Sampson, og L. Alan Stroufe. "Konsekvenserne af Attachment teori og forskning for Developmental-Behavioral Pediatrics." Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics 24, nej. 5 (oktober 2003): 364+.

Organisationer

. Attachment Parenting International 2906 Berry Hill Drive, Nashville, TN 37204. websted: http://www.attachmentparenting.org.

Websteder

Palmer, Linda F. "The Chemistry of Attachment." API News 5, no. 2 (2002). Tidligere tilgængelig online på http://www.attachmentparenting.org/artchemistry.shtml (adgang 11 oktober 2004).

Porter, Lauren Lindsey. "The Science of Attachment: De biologiske rødder Love-Family Living". Mothering (juli og august 2003). Tidligere tilgængelig online på http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m0838/is_119/ai_105515898/ (adgang 11 okt 2004).

Thurber, Christopher A. "Rødder og vinger:. Hvordan tilknytning og temperament form udviklingsorienterede Revolutionary Studier i Child Psychology" Camping Magazine (marts til april 2003). Tilgængelig online på http://www.findarticles.com/p/articles/mi_m1249/is_2_76/ai_98953747/ (adgang okt 11, 2004).