Atopisk dermatitis hos børn

Definition

Atopisk dermatitis (AD) er en kronisk hudsygdom forbundet med biokemiske abnormiteter i patientens kropsvæv og immunsystemet. Det er kendetegnet ved inflammation, kløe, tåreperser hudlæsioner, og en person eller familie historie af astma, høfeber, fødevareallergi eller lignende allergiske lidelser. Atopisk dermatitis er også kendt som infantile eksem eller atopisk eksem. Ordet atopisk kommer fra atopi, som er afledt af et græsk ord, der betyder "ud af sted." Atopi er en genetisk disposition for type I (øjeblikkelig) overfølsomhedsreaktioner over for forskellige miljømæssige udløsere. Det omfatter bronkial astma og fødevareallergi samt atopisk dermatitis.

Beskrivelse

AD varierer i sværhedsgrad, men generelt er præget af røde, gråd, crusted pletter af betændt hud, der klør hele tiden. Fordelingen af ​​hudlæsioner, afhænger af barnets alder. Hos spædbørn, er hudlæsioner normalt findes på ansigt, hovedbund, ble-området, krop folder, hænder og fødder, og har tendens til at være exudativ (oser væske, der er flygtet fra blodkar som følge af betændelse). Spædbørn gamle nok til at kravle kan have pletter af betændt hud på halsen og krop så godt. Hos ældre børn, er de berørte områder normalt placeret på håndled, ankler, nakken, indersiden af ​​albuerne og ryggen af ​​knæene. De hudlæsioner hos ældre børn er mere tilbøjelige til at blive lichenified end exudativ. Lichenification er den medicinske betegnelse for en læder- eller bark-lignende fortykkelse af det yderste lag af hudceller (epidermis) som følge af langvarig ridser eller gnidning af kløe læsioner. Desuden er de normale markeringer i huden overdrevet lichenification.

De læsioner af AD er ledsaget af intens kløe, som er den medicinske betegnelse for kløe. Børn med atopisk dermatitis har ofte en sænket tærskel på følsomhed over for kløe, hvilket betyder, at de føler kløe fornemmelser mere intenst end børn uden sygdommen. Den pruritus ofte skaber en ond cirkel af kløe og skrabe, hvilket fører til mere udbredt udslæt, hvilket fører til mere kløe. Barnet kan ridse berørte hud kun periodisk i løbet af dagen, dog. Det er almindeligt for børn med AD til at gøre mere skrabe i de tidlige aften og natten; desuden forstyrrelser af den normale søvnmønster er almindelige i disse børn.

Transmission

Atopisk dermatitis er ikke smitsom, men kan påvirke flere medlemmer af samme familie på samme tid.

Demografi

Atopisk dermatitis er en meget almindelig tilstand i den almindelige befolkning. Ifølge National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og hudsygdomme (NIAMS), omkring 15 millioner mennesker i USA har et eller flere symptomer på sygdommen. Den tegner sig for 15 til 20 procent af alle besøg på dermatologer (læger, der specialiserer sig i behandling af sygdomme i huden). Omkring 20 procent af spædbørn udvikler symptomer på atopisk dermatitis. Desuden er at øge andelen af ​​personer, der er ramt af AD; American Academy of Allergy, Astma og Immunologi (AAAAI) begyndte en langsigtet undersøgelse i 1999, der angiver, at en større procentdel af børn er påvirket af AD, end det var tilfældet i 1980'erne. Denne stigning i forekomsten gælder for alle udviklede lande, ikke kun i USA og Canada. Folk, der indvandre til Europa eller Nordamerika fra under-udviklede lande har øget satser for atopisk dermatitis, der tyder på, at miljømæssige faktorer spiller en rolle i udviklingen eller udløsning af sygdommen.

Atopisk dermatitis begynder tidligt i livet; omkring 65 procent af patienter med AD udvikler symptomer i løbet af de første 12 måneder af livet, med 90 procent, der viser symptomer før femårsalderen. Den mest almindelige alder for indtræden af ​​symptomer hos spædbørn er mellem seks og 12 ugers alderen. Det er usædvanligt for voksne over 30 år at udvikle AD for første gang.

Der er en vis uenighed blandt forskere med hensyn til race eller etnisk tilhørsforhold som risikofaktorer for atopisk dermatitis. Nogle undersøgelser tyder på, at alle racer og etniske grupper er lige udsatte, mens andre peger på, at asiater og kaukasere har lidt højere AD end afroamerikanere eller indfødte amerikanere. Nogle hudlæsioner typiske for AD kan være mere vanskeligt at vurdere i afroamerikanere på grund af den underliggende hud pigmentering. Med hensyn til køn, mænd og kvinder ser ud til at være lige i fare.

Atopisk dermatitis er en stor økonomisk byrde for familier med børn ramt af sygdommen. En forsker i Australien erklærede, at de belastninger på familier med børn diagnosticeret med moderat eller svær AD er større end de byrder familier med børn med type 1-diabetes. Disse spændinger omfatte tab af søvn, tab af beskæftigelse til forældrene, tid medgået til direkte pleje af huden uorden, og de økonomiske omkostninger ved behandling. National Institutes of Health (NIH) anslår, at atopisk dermatitis koster US sygeforsikringsselskaber mere end 1000 millioner dollar hvert år.

Atopisk dermatitis årsager og symptomer

Årsager

Årsagerne til atopisk dermatitis var ikke helt forstået som af 2004, men menes at være en kombination af genetisk disposition, beskadiget hud barriere funktion og unormale reaktioner barnets immunsystem til miljømæssige udløsere. Med hensyn til genetiske faktorer, er sygdommen blevet tentativt knyttet til loci på kromosomerne 11 og 13. Et barn med en forælder med AD har en 60 procent chance for at udvikle sygdommen; hvis begge forældre er berørt, risikoen stiger til 80 procent. Næsten 40 procent af nydiagnosticerede børn har mindst en første grads slægtning med atopisk dermatitis.

Ud over genetisk modtagelighed, AD er slutresultatet af en kompleks inflammatorisk proces, der involverer abnormiteter i barnets hud og immunsystemet. Nogle forskere har bemærket, at huden på mennesker med AD indeholder lavere niveauer af fedtsyrer, som kan få huden til at miste fugt lettere og bliver mere følsomme over for kemikalier og andre irriterende stoffer. Andre peger på nedsat produktion af et hormon i immunsystemet kaldet interferon-gamma, der normalt hjælper med at regulere kroppens reaktion på allergener. Mennesker med AD, kan være overfølsomme over for irritanter, fordi de har unormalt lave niveauer af interferon-gamma i deres systemer.

Omkring 80 til 90 procent af børn med AD også usædvanligt høje niveauer af et antistof kaldet IgE i deres blod. Antistoffer er specialiserede proteiner produceret af immunsystemet at opsøge og ødelægge bakterier, vira og andre angribere. De høje niveauer af IgE i blodet af AD-patienter er produceret af hyperaktive T-hjælperceller 2-celler reagerer mod antigener i miljøet. Selv om rollen af ​​øget IgE produktion i udviklingen af ​​atopisk dermatitis ikke fuldt forstået fra 2004 kan måle niveauet af dette antistof i en prøve af blodserum gøres for at hjælpe med at skelne AD fra andre hudsygdomme med lignende symptomer.

Symptomer

De grundlæggende symptomer på AD er allerede blevet beskrevet. Dermatologer klassificere læsioner af AD i tre grundlæggende kategorier:

 • Akutte læsioner: Disse omfatter ekstremt kløende rødmede papler (små faste udbrud ligner bumser) og vesikler (små blister-lignende stigninger i hudens overflade, der indeholder vævsvæske) i løbet af erytematøst (rødmende) hud. Akutte læsioner producerer en vandig væske og er ofte ledsaget af delaminering (skalering eller afskalning af lag af huden) og erosion (ødelæggelse af hudoverfladen).
 • Subakut læsioner: Disse er karakteriseret ved rødme, afskalning, og skalering, men er mindre alvorlige end akutte læsioner og ikke producerer en ekssudat.
 • Kroniske læsioner: Disse er karakteriseret ved fortykkede platter hud, lichenification og fiberholdige papler.

Det er muligt for et barn eller teenager med kronisk atopisk dermatitis har alle tre typer af læsioner på samme tid.

Associerede symptomer og lidelser

Børn og unge med AD ofte udvikler et eller flere af følgende lidelser eller problemer:

 • Astma: Omkring 50 procent af børn diagnosticeret med AD i sidste ende udvikle astma.
 • Allergisk rhinitis: Mellem 70 og 75 procent af børn med AD i sidste ende udvikle en nasal allergi. Allergisk rhinitis, som kaldes atopisk rhinitis, kan være enten sæsonbestemte (høfeber eller rose feber) eller nonseasonal (forårsaget af støv, svampesporer, skæl, cigaretrøg, og andre husholdningsartikler allergener).
 • Eye komplikationer: Disse omfatter sådanne lidelser som konjunktivitis (betændelse i vævet at linjer øjenlåg), keratoconus (en kegleformet forvrængning af hornhinden i øjet), og grå stær. Selvom grå stær normalt er forbundet med ældre voksne, mellem 4 og 12 procent af børn med AD udvikle sig hurtigt modning grå stær, der kan begynde at forstyrre synet så tidligt som alder 20. Ca. 1 procent udvikler keratoconus.
 • Ichthyosis, xerosis (tør hud), lichenification, og andre hud abnormiteter ikke skyldes infektioner: Børn med AD er tilbøjelige til at udvikle andre hudproblemer.
 • Sekundære hudinfektioner: Børn og unge med AD ofte udvikle infektioner fra bakterier, der lever på huden og formere når barnets skrabe forårsager pauser eller åbne sår i huden. De fleste af disse sekundære infektioner forårsaget af Staphylococcus aureus og Streptococcus pyogenes.
 • Psykosociale problemer: Børn med atopisk dermatitis kan trække socialt hvis læsionerne er omfattende eller på anden måde mærkbar. Desuden kan børn med alvorlige tilfælde har hyppige fravær fra skolen. Unge kan lide af depression eller angst forbundet med bekymringer om deres udseende eller behovet for at undgå at deltage i sport for at minimere sved.

Hvornår skal ringe til lægen

Atopisk dermatitis er sjældent en medicinsk nødsituation og kan ofte behandles ved barnets børnelæge. Forældre bør dog overveje at konsultere en hudlæge, allergolog eller immunolog under en af ​​følgende omstændigheder:

 • Barnets AD er blevet diagnosticeret som alvorlige. Denne klassificering betyder, at 20 procent af kroppens hudoverfladen er blevet påvirket eller 10 procent af huden område ud over inddragelse af øjne, hænder og krop folder.
 • Der er omfattende delaminering (skrælning og skalering) af huden.
 • Barnet har øjet komplikationer.
 • Barnet har tilbagevendende sekundære bakterielle infektioner.
 • Barnet er ofte fraværende fra skole, har udviklet psykosociale komplikationer, eller har forringet livskvalitet. I mange tilfælde hele familiens livskvalitet påvirkes af de belastninger og frustrationer at håndtere sygdommen, og andre familiemedlemmer reaktioner igen kan forstyrre barnet med AD.
 • Barnet har måttet indlægges til behandling af AD.
 • Barnet har måttet tage mere end et kursus af orale steroider.
 • Diagnosen er usikker.

Diagnose

Anamnese og objektiv undersøgelse

Diagnosticering af atopisk dermatitis begynder med en historie-hensyntagen og fysisk undersøgelse af barnets læge. I tilfælde af spædbørn eller meget små børn, vil lægen bede forældrene om oplysninger om en familie historie af atopiske lidelser samt oplysninger om symptomernes opståen. Lægen vil derefter undersøge barnets hud og vurdere følgende faktorer:

 • fysiske udseende af læsioner og deres fordeling på barnets krop
 • timing, som omfatter sæsonmæssige variationer i sværhedsgraden af ​​udslæt samt dens kronisk eller tilbagevendende karakter
 • miljøfaktorer, som omfatter fødevarer samt sådanne fælles udløser af AD som støv, skæl, rengøringsmidler, plast, neglelakfjerner, og anden kosmetik eller kemikalier
 • tilstedeværelsen af ​​sådanne andre tilstande forbundet med AD som øjet komplikationer eller bakterielle infektioner i huden

Lægen vil spørge ældre børn og unge direkte, om deres hudlæsioner er påvirket af faktorer som kæledyr i husstanden; rygning; hjælp parfume, shampoo, deodoranter, eller andre produkter til personlig pleje; tage visse receptpligtig medicin; iført uld eller andre ru-teksturerede stof; hjælp vaskemidler eller skyllemiddel; at blive udsat for ekstreme temperaturer eller fugtighed; atletisk aktivitet; følelsesmæssig stress; og (hos kvinder forbi puberteten) hormonelle forandringer relateret til menstruation.

Der er ingen laboratorieundersøgelser, der kan bekræfte diagnosen AD; i nogle tilfælde kan lægen nødt til at undersøge barnet mere end én gang for at skelne mellem atopisk og seborrheic dermatitis. I de fleste tilfælde vil lægen stille diagnosen på grundlag af kriterier, som AAAAI i 1990'erne. For at blive betragtet atopisk dermatitis, barnets symptomer skal som alt mindst tre store og tre mindre symptom kriterier.

Der er fire vigtige kriterier for AD:

 • pruritus
 • typisk form og fordeling af hudlæsioner
 • kroniske eller tilbagevendende dermatitis
 • en personlig eller familiær disposition for atopiske lidelser

Der er omkring to dusin mindre kriterier for atopisk dermatitis. De mest almindelige mindre egenskaber er tidlig alder debut, fødevareintolerance, uld intolerance, modtagelighed for hudinfektioner, øjeblikkelig type I reaktion på hudtest, forhøjet total serum IgE, eksem af brystvorter, xerosis eller tør hud, dermatitis på hænder og fødder, tilbagevendende conjunctivitis, følsomhed over for følelsesmæssig stress, og ichthyose.

Familie praktikere ofte henvise patienter med AD til en allergolog til høring, især hvis barnet har udviklet astma eller har akutte reaktioner på fødevarer.

Laboratorieundersøgelser

Ud over en generel fysisk undersøgelse, kan lægen bestille en blodprøve for at se efter tilstedeværelsen af ​​forhøjede IgE-niveauer i blodet serum. Lægen kan også teste vævsvæske eller pletter fra barnets læsioner at udelukke hud parasitter eller infektioner, der efterligner atopisk dermatitis, såsom bakterielle infektioner, fnat eller herpesvirusinfektioner.

Lægen kan anbefale, hud prik test for at afgøre, om visse specifikke stoffer eller fødevarer udløse barnets AD. Disse test er normalt kun gives til børn med moderat eller svært tilfælde af atopisk dermatitis. Barnet skal ophøre med at tage oral antihistamin medicin til en uge før prøverne og ophøre med at bruge topiske steroid cremer i to uger. Testen udføres ved at prikke overfladen af ​​huden med en tynd nål indeholdende en lille mængde af en formodet allergen.

Behandling

Den AAAAI anbefaler en firedelt tilgang til behandling af atopisk dermatitis. Børn med AD bør tage følgende skridt:

 • Undgå fødevarer eller andre faktorer, der udløser symptomer, undgå sådanne irriterende stoffer som uld og syntetiske fibre, slid 100 procent bomuld undertøj, trimme fingernegle korte for at minimere skade på huden fra ridser, holder huden fugtig med korrekt brug af blødgørende cremer eller olier efter badning, undgå brug af skyllemiddel eller parfumerede rengøringsmidler når hvidvaskning tøj og skyl tøj helt, og forsøge at reducere følelsesmæssig stress.
 • Brug passende medicin som foreskrevet. De typer af medicin anvendes varierer afhængigt af sværhedsgraden af ​​barnets symptomer og tilstedeværelsen af ​​andre infektioner. De fleste børn får både mundtlig og aktuelt (anvendt på huden) medicin. Aktuel medicin omfatter kortikosteroid cremer (Aristocort, Kenalog, Halog, Topicort, og mange andre mærkenavne) og salver indeholdende immunmodulatorer, som regel tacrolimus (Protopic) eller pimecrolimus (Elidel). Kortikosteroid cremer anvendes til at undertrykke inflammation, mens immunmodulatoren cremer arbejde ved at reducere reaktiviteten af ​​barnets immunsystem. Selvom kortikosteroider cremer er blevet anvendt i både receptpligtig styrke og over-the-counter (OTC) formuleringer i mange år til behandling af AD, kan de forårsage sådanne bivirkninger som udtynding af huden eller strækmærker, når de anvendes i lange perioder. De kan også gøre hudinfektioner værre. Af disse grunde anbefaler læger at bruge de mindst kraftige kortikosteroid cremer at kontrollere symptomerne. Med hensyn til oral medicin, er antihistaminer ofte ordineret til at stoppe kløe om natten, så barnet kan sove. Mundtlige eller injicerede kortikosteroider anvendes undertiden til kortvarig behandling af alvorlige tilfælde af AD, der ikke har reageret på aktuelle medicinering; Men disse lægemidler ofte alvorlige bivirkninger, herunder hæmmet vækst, udtynding eller svækkelse af knoglerne, højt blodsukker, infektioner og en øget risiko for grå stær. Børn med hudinfektioner er normalt gives oralt i stedet aktuelle antibiotika, oftest penicillin eller en cefalosporin.
 • Med hensyn til astma eller allergisk rhinitis, skal barnet evalueres for immunterapi.
 • Barnets familie og venner har brug for at blive uddannet om sygdommen, og barnet har brug for at opretholde en tidsplan for regelmæssige opfølgninger. Ud over at følge op besøg med den børnelæge og allergolog, skal barnet have regelmæssige øjenundersøgelser som et værn mod grå stær eller andre øjet komplikationer.

Andre behandlinger, der undertiden anvendes til atopisk dermatitis er tjære præparater og ultraviolet lys terapi (lysbehandling). Tjære præparater er rodet, men var stadig fra 2004 anses for nyttige til behandling af patienter med kroniske lichenified hudområder. Lysbehandling med ultraviolet A eller B lysbølger, eller en kombination af begge, kan anvendes til at behandle ældre børn eller unge med mild eller moderat atopisk dermatitis; det er ikke egnet til spædbørn eller yngre børn. Nogle patienter, der ikke reagerer på ultraviolet lys alene gavn af en kombination af lysbehandling og en oral medicin kendt som psoralen, hvilket gør huden mere følsom over for lys. Lysbehandling har to potentielle bivirkninger fra langvarig brug: for tidlig ældning af huden og en øget risiko for hudkræft.

Børn og unge med AD skal bruge ekstra forsigtig, når badning eller brusebad. Lægen kan anbefale en ikke-sæbe hud sæbe, som standard bad sæber tendens til at tørre og irritere huden. Hvis der anvendes sæbe, bør de aldrig anvendes direkte på brudt eller eroderet hudområder. Vandet skal være lunken i stedet varm, og huden skal have lov til lufttørre eller forsigtigt klappede med et håndklæde; rask gnidning eller brug af bad pensler skal undgås. Efter huden er tørret, bør patienten anvende en hud smøremiddel til at forsegle fugt i huden og skaber en barriere mod yderligere tørhed eller irritation.

Børn med AD bør også undgå unødvendig udsættelse for ekstremt varme, kolde, fugtige eller tørre udendørs miljøer. De skal sørge for at undgå solskoldning og bør undgå at deltage i sportsgrene, der inddrager fysisk kontakt eller forårsage tung sved.

Alternativ Behandling

Der er en række forskellige komplementær og alternativ (CAM) tilgange der er blevet anvendt til behandling af atopisk dermatitis, delvis fordi lidelsen er så udbredt blandt børn. Faktisk infantil eksem er en af ​​de mest almindelige betingelser, som forældre søger hjælp fra alternative behandlere. De fleste alternative behandlingsformer for atopisk dermatitis falder i en af ​​følgende grupper.

Naturopati

Naturopati er en almindeligt anvendt form for alternativ behandling for AD; i en britisk undersøgelse konstateredes det effektive til 19 ud af 46 børn i emnegruppen. Naturopaths favoriserer mad afskaffelse kost som en måde at styre AD, samt sænke barnets samlede indtag af animalske produkter. De anbefaler tilsætning fiskeolie, hørfrøolie eller natlysolie til barnets kost for at forbedre tilstanden af ​​huden, som mange naturopaths mener, at mangelfuld indtag af essentielle fedtsyrer er en væsentlig årsag til AD. Med hensyn til botaniske produkter, kan en biopat foreslå drogetilberedninger truffet af munden samt topiske cremer lavet af urter. Orale præparater kan omfatte uddrag af tjørn bær, slåen, eller lakridsrod, mens topiske præparater til at lindre kløe omfatter typisk lakrids eller tysk kamille. En tysk undersøgelse viste, at en creme lavet med et ekstrakt af prikbladet perikum lettet symptomerne på AD bedre end placebo, men det drogetilberedningen havde ikke i 2004 blevet sammenlignet med en standard kortikosteroid creme.

Homøopati

Homøopati er den mest almindelige CAM tilgang til atopisk dermatitis i Europa, selv om det ofte bliver brugt i USA også. En tysk undersøgelse fulgte en gruppe på 2800 voksne og 1130 børn diagnosticeret med AD, der blev behandlet af homøopatiske praktikere. Forskerne fandt, at over 600 forskellige homøopatiske midler blev anbefalet for patienterne, selv om Sepia, Lycopodium, svovl, og Natrum Muriaticum var de retsmidler, mest udskrevne. De fleste homøopatiske praktiserende læger i USA samt Europa overveje AD en kronisk tilstand, der bør behandles af konstitutionel homøopatisk ordination snarere end af det, der kaldes akut ordination. I forfatningsmæssige ordinering, er midlet valgt til langtidsbehandling af patientens underliggende modtagelighed eller forfatningsmæssige svaghed snarere end kortsigtet lindring af de nuværende symptomer.

Traditionelle systemer for medicin

Ifølge Kenneth Pelletier, den tidligere direktør for den alternative medicin programmet på Stanford University School of Medicine, både traditionelle kinesiske retsmidler og ayurvediske medicin gavn nogle mennesker med atopisk dermatitis. Den britiske undersøgelse af brugen af ​​CAM behandlinger hos børn med AD fandt, at forældre til indisk eller afro-caribiske baggrund var mere tilbøjelige til at bruge disse traditionelle metoder end kaukasiske forældre.

Sind / krop-METODER

Fordi opblussen af ​​AD ofte er relateret til øget følelsesmæssig stress, har nogle forskere hypotese, at alternative tilgange til at sænke stress kan hjælpe med at behandle sygdommen. Der er uenighed, men om effektiviteten af ​​sådanne behandlinger som hypnose eller autogen træning. Mens nogle undersøgelser har rapporteret, at selvhypnose, biofeedback eller autogen træning hjulpet børn med AD til at forvalte deres hudlæsioner med lavere niveauer af steroid medicin, har andre undersøgelser rapporteret, at der ikke er noget afgørende bevis for effektiviteten af ​​sind / krop tilgange i behandling af atopisk dermatitis.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Børn og unge bør undgå fødevarer, der udløser deres AD. De mest almindelige lovovertrædere i flareups er jordnødder og jordnøddesmør, æg og mælk, skaldyr, soja og chokolade. Langsigtede elimination mad kostvaner som en strategi til styring af AD diskuteres nedenfor.

Børn med moderat eller svær AD udvikler ofte eroderede områder eller åbne revner i huden omkring munden fra slikke deres læber eller fra allergiske reaktioner på bestemte fødevarer. De bør anvende et tyndt lag vaseline omkring munden, før et måltid for at undgå irritation fra citrusfrugter, tomater og andre stærkt sure fødevarer.

Prognose

Fra begyndelsen af ​​2000'erne, er der ingen kur mod atopisk dermatitis. Mennesker diagnosticeret med AD har meget individuelle kombinationer af symptomer, der kan variere meget i sværhedsgrad over tid. En betydelig procentdel af børn diagnosticeret med den betingelse, dog fortsat atopisk ind i voksenalderen; en kilde, at 20 til 40 procent af børn med børneeksem fortsat være påvirket, mens NIAMS giver et tal på 60 procent. Nogle børn inkluderet i disse tal, dog vokser de mere alvorlige former for atopisk dermatitis og lider flare-ups i voksenlivet, når de udsættes for høje stressniveau, kemiske irritanter eller andre triggere i miljøet. Andre børn har måske kun milde symptomer på AD indtil puberteten, hvor ændringer i hormon niveauer kan forårsage en pludselig forværring af symptomerne.

Forebyggelse

Mens atopisk dermatitis hos børn ikke helt kan forhindres, NIAMS tilbyder følgende tips til forældre, som de forsøger at hjælpe med at kontrollere sværhedsgraden og hyppigheden af ​​flare-ups:

 • Hold barnet mod ridser eller mulig gnide de ramte områder når som helst.
 • Undgå dressing barnet med uslebne eller skratter tekstiler og beskytte hans eller hendes hud fra høje niveauer af fugt.
 • Holde huset på et køligt, stabil temperatur med et ensartet fugtighedsniveau, ved hjælp af en luftfugter i fyringssæsonen i koldere klimaer.
 • Rygestop og ikke tillade andre at ryge inde i huset.
 • Begræns barnets udsættelse for støv, pollen og dyrehår. Nogle læger anbefaler at installere særlige filtre i huset for at fjerne støv og pollen fra luften, fjerne tæpper fra gulvene, eller omslutte madrasser og puder med særlige betræk til at kontrollere støvmider.
 • Genkende, når barnet er under stress og sænke stressniveauet i husstanden, hvis muligt.

Vigtige vilkår

 • Allergen-et fremmed stof, der fremkalder en immunreaktion eller allergisk reaktion i visse følsomme mennesker, men ikke i de fleste andre.
 • Atopi-En tilstand, der gør personer mere tilbøjelige til at udvikle allergiske reaktioner af enhver type, herunder inflammation og luftvejs indsnævres typisk for astma.
 • Autogen træning-En form for selvhypnose udviklet i Tyskland, der synes at være til gavn for migræne-ramte.
 • Konjunktivitis inflammation af conjunctiva, slimhinden, der dækker den hvide del af øjet (sclera) og foring på indersiden af ​​øjenlågene også kaldet pinkeye.
 • Skæl-løse skæl kaste fra pels eller fjer af husdyr og andre dyr. Skæl kan forårsage allergiske reaktioner hos følsomme personer.
 • Hudlæge-En læge, der har specialiseret sig i sygdomme og lidelser i huden.
 • Eksem-A overfladisk type betændelse i huden, der kan være meget kløende og gråd i de tidlige stadier; Senere bliver den berørte hud crusted, skællende, og tyk.
 • Erythema-A diffus rød og betændte område af huden.
 • Exfoliate-To kaste huden. I hudpleje, udtrykket exfoliate beskriver processen med at fjerne døde hudceller.
 • Ekssudation-Udsivning af celler, proteiner og fluider gennem karvæggen i det omgivende væv.
 • Ichthyosis-A gruppe af medfødte hud forhorningslidelser karakteriseret ved tørhed og afskalning af huden.
 • Keratin-A hård, nonwater opløselige protein i negle, hår, og det yderste lag af huden. Menneskehår består hovedsagelig af keratin.
 • Keratoconus-An eye tilstand, hvor den centrale del af hornhinden buler udad, interferere med normal vision. Normalt begge øjne er berørt.
 • Lichenisatio-fortykkelse af det ydre lag af hudceller forårsaget af langvarig skrabe eller gnide og resulterer i en læderagtig eller bark udseende af huden.
 • Papel-A solid rejst bule på huden.
 • Kløe-The symptom på kløe eller en ustyrlig fornemmelse fører til trang til bunden.
 • Rhinitis-betændelse og hævelse af slimhinderne, linje næse.
 • Fnat-A smitsom parasitisk hudsygdom forårsaget af en lille mide og præget af intens kløe.
 • Blæredannende En bule på huden fyldt med væske.
 • Xerosis-Den medicinske betegnelse for tør hud. Mange børn med atopisk dermatitis har en historie af xerosis selv som nyfødte.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Lægen kan foreslå en fødevare udfordring for at identificere en fødevare eller fødevarer, der kan udløse barnets hududslæt. I en fødevare udfordring, er en bestemt fødevare elimineres fra barnets kost for et par uger og derefter genindføres. I nogle tilfælde kan et barn med AD nyde godt af en mere langsigtet kost, der eliminerer problemet fødevarer helt. I disse tilfælde er der imidlertid barnets højde og vægt bør overvåges nøje for at sikre, at kosten er ernæringsmæssigt tilstrækkelig, og kosten selv bør reevalueres hver fire til seks måneder. Lægen kan anbefale, vitamintilskud eller en konsultation med en diætist.

Forældrekontrol Bekymringer

Forældrekontrol bekymringer om atopisk dermatitis omfatter de mulige langsigtede konsekvenser af sygdommen, samt barnets nuværende ubehag og søvnproblemer. Afhængig af sværhedsgraden og placeringen af ​​hududslæt, kan barnet trække sig tilbage fra sociale aktiviteter for at undgå drillerier eller harmes restriktioner atletisk eller andre udendørs aktiviteter. Ud over sådanne mulige komplikationer af AD som øjenlidelser og hudinfektioner, skal forældrene også være opmærksom på tegn på langsigtede bivirkninger forårsaget af medicin eller andre former for behandling for AD. For at klare konsekvenserne af AD på andre familiemedlemmer, kan forældre finde rådgivning og støttegrupper hjælpsomme. Fordi atopisk dermatitis er så udbredt i den almindelige befolkning, er blevet dannet mange støttegrupper, især i de større byer.

Se også Allergisk rhinitis; Allergier; Astma.

Ressourcer

Bøger

"Atopisk dermatitis." § 10, kapitel 111 i The Merck Manual of diagnose og terapi, redigeret af Mark H. Beers og Robert Berkow. Whitehouse Station, NJ: Merck Research Laboratories, 2002.

"overfølsomhedssygdomme." § 12, kapitel 148 i The Merck Manual of diagnose og terapi, redigeret af Mark H. Beers og Robert Berkow. Whitehouse Station, NJ: Merck Research Laboratories, 2002.

Pelletier, Kenneth R. "CAM terapier for Særlige betingelser:. Eksem" I den bedste Alternativ medicin, del II. New York: Simon & Schuster, 2002.

Tidsskrifter

Ernst, E., et al. "Supplerende / alternativ medicin i dermatologi: Evidence-vurderede effekten af to Sygdomme og to behandlinger." American Journal of Clinical Dermatology 3 (2002): 341-48.

Johnston, GA, et al. "Brugen af komplementær medicin til børn med atopisk dermatitis i Sekundær Care i Leicester." British Journal of Dermatology 149 (September 2003): 566-71.

Kemp, AS "Cost of Illness af atopisk dermatitis hos børn: et samfundsmæssigt perspektiv." Pharmacoeconomics 21 (2003): 105-13.

Leung, DY, et al. "ny indsigt i atopisk dermatitis." Journal of Clinical Investigation 113 (marts 2004): 651-57.

Ross, SM "En integreret tilgang til eksem (atopisk dermatitis)." Holistic Nursing Practice 17 (januar-februar 2003): 56-62.

Schempp, CM, et al. "Aktuel behandling af atopisk dermatitis med perikon Cream: En randomiseret, placebokontrolleret, dobbeltblindet Half-side sammenligning." Phytomedicine 10 (2003), Supplement 4: 31-7.

Organisationer

American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI) 611 East Wells Street, Milwaukee, WI 53202. websted:. Http://www.aaaai.org.

American Academy of Dermatology (AAD). PO Box 4014, Schaumburg, IL 60168-4014. Websted: http://www.aad.org.

National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og hudsygdomme (NIAMS). 1 AMS Circle, Bethesda, MD 20892-3675. Websted: http://www.niams.nih.gov.

Websteder

Krafchik, Bernice R. "atopisk dermatitis." EMedicine, 23. januar 2002. Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/derm/topic38.htm (adgang November 22, 2004).

Andre

"Handout om sundhed: atopisk dermatitis". NIH publikation nr 03-4272 National Institute of Arthritis og bevægeapparatet og hudsygdomme (NIAMS) Bethesda, MD:.. NIAMS, 2003.