At vælge en katterace

At vælge en katterace
En Siamese killing

At vælge en katterace tager tid og forskning, men vi har opdelt nogle af de mest populære racer i denne artikel for at hjælpe med at gøre din beslutning lidt nemmere.

Tips til at vælge en katterace

At vælge en katterace skal gøres med omtanke og overvejelse. Husk, at temperamenter og energi niveauer kan variere meget mellem racer samt i dem. Det er bedst at bruge lidt tid på at kende en kat, før du vælger at vedtage den ind i dit hjem. Med lidt ekstra omtanke, vil du være sikker på at finde et kæledyr, der vil være en kærlig følgesvend til din familie i mange år fremover.

Med dette i tankerne, lad os undersøge et par katte, der er blevet meget populære som kæledyr.

Siamese

Hvis du vil have en kat med masser af personlighed, så denne race kunne være perfekt for dig. Den traditionelle Siamese har kort, glat hår, blå øjne og mørkere punkter på ørerne, halen og fødder. Der kan være variationer i farve i racen. Siamesiske killinger er hvide ved fødslen og deres point (hvor farvevariation kommer i) udvikle kort efter.

Siamese tendens til at elske mennesker, men nogle ikke godt med andre kæledyr. De er meget kærlig og elsker at blive nusset. Siamese er også vocal, når de har brug for eller ønsker noget, og deres højt yowl har været kendt for at irritere mest tålmodige ejer. Disse katte obligation stærkt med en ejer, så det er bedst at kun få én og planlægger at holde ham eller hende i en menneskealder. Siamese har brug for en masse opmærksomhed og har høj energi, men de kræver også meget lidt pelspleje.

Calico

At vælge en katterace

Calico er faktisk ikke en race, men en farve i katte. Ikke desto mindre har dette udseende blevet meget populære hos katteejere. Calico katte er næsten altid kvinder (selvom der er nogle få undtagelser). Calicos kan have enten en lang eller kort pels og er markeret med individuelle pletter af tre farver - orange (rød), sort og hvid. Da Calico mønstre dukker op på tværs af mange racer, er det svært at afgøre temperament generelt. Hver killing vil have en individuel personlighed. For at sikre at katten er sund, er det bedst at vælge en killing, der er energisk og legesyg. Du kan også vælge at se, hvordan katten reagerer på at blive håndteret.

Hårløse Katte

At vælge en katterace

Du tror måske, en hårløs kat ville kræve mindre pleje, men det modsatte er ofte tilfældet. Uden pels til at absorbere hudens naturlige olier, mange hårløse katte kræver badning flere gange om ugen for at holde deres hud bliver fedtet. Ikke desto mindre kan disse katte gøre vidunderlige kæledyr for folk der kan lide den usædvanlige. De er kærlig, men være parat til at tilbringe en masse tid på at tage for dem. Nogle af de hårløse racer omfatter:

  • Sphinx
  • Peterbald
  • Kohana (sjælden)

Maine Coon katte

Disse store skønheder er slående udseende. Deres hår er ganske lang, og de gør nogle usædvanlige kvidrende lyde ud over mijaver. Mange Maine Coon katte faktisk har ekstra tæer. De er ganske kærlig og elsker børn og hunde. De er også gode jægere. De behøver ikke en tendens til at nyde at sidde på skødet, men nyder interaktion med deres menneskelige kammerater. Maines kræver regelmæssig børstning og badning, da deres frakker tendens til at blive lidt fedtet.

Ragdoll

At vælge en katterace

Mærket meget gerne en siameser, Ragdoll katte er store fluffy og meget kærlig. Hvis du leder efter en kat, der elsker at kæle, så er racen for dig. Ragdolls tendens til at være yderst føjelige. Det er generelt sikrere at holde kæledyr katte indendørs, men Ragdolls sættes i ekstrem fare, hvis lad udendørs på grund af deres føjelighed. De har ikke nogen jagt færdigheder at tale om, og vil ikke forsvare sig mod angreb. Ragdolls går ofte halte, når samlet op. De kræver moderat pelspleje, kan trænes uden vanskeligheder og ikke kaste meget.

Persere

At vælge en katterace

Den diva af katte, persere er kongelig, fluffy og smukke. Disse katte er korte og runde, og deres hoveder er større end de fleste katte. Disse katte har kærlige personligheder, men de foretrækker rolige husstande uden andre kæledyr eller små børn. Selvom hvid er den mest populært vist persisk, racen kommer i mange farver og pels variationer. De kræver omfattende pleje, herunder daglig børstning og regelmæssige bade.

Indenlandsk

At vælge en katterace

Den mutt af katte, er disse katte ofte kaldet "Katte". Men tabby henviser til en frakke farve mønster og ikke en race af kat. Der er mange indenlandske korthåret og langhårede katte, der ikke passer ind i en bestemt race, men gør glimrende kæledyr. Du kan vedtage disse katte for et meget minimalt gebyr fra din lokale dyr husly. Private parter ofte give huskatte væk uden beregning. Pleje behov afhænger af længden af ​​kattens pels og temperament varierer meget.