Astma: Astma Behandlinger Tips

Astma handlingsplaner Kan reducere symptomerne og gøre vejrtrækning lettere

Af Nicole M

Hvis du lider af astma, så dine luftveje og lunger kan opleve konstriktion på grund af betændelse. Du kan lide af astma anfald, der kan opstå gennem udløsere. Disse udløser omfatter faktorer, der forværrer din astma, såsom for meget aktivitet for hurtigt eller uren luft.

Da astma er en livslang tilstand, det hjælper at tage forholdsregler dagligt for at holde symptomerne i skak. Hvis du har en medicin ordineret til dig, bør du tage det dagligt eller efter behov. Du bør besøge med din læge ofte. Du bør også oprette en astma handlingsplan. Disse består af nogle af de ovenstående oplysninger, såsom astma udløsere, medicin, du tager, læger 'aftaler og din daglige evne til at trække vejret.

Disse planer varierer fra person til person, så overvej dine individuelle behov, når du opretter en. Ved at holde styr på de ovennævnte oplysninger, kan du forudsige, hvad der kan forårsage et astmaanfald og forhindre. Du kan også holde dig fra at have en nødsituation angreb. Hvis dine symptomer bliver værre, kan du notere, hvad der kan få dem, og derefter drøfte disse grunde med din læge. Du kan også beslutte, om du ønsker at justere din medicin under dine aftaler.

Du kan oprette din egen astma handlingsplan i dag. Du ønsker måske at bruge en fysisk tidsskrift at gøre det, eller du kan gå virtuelle og bruge en app eller hjemmeside for at holde styr på tilstanden. Uanset hvad, har en handlingsplan på plads, reducerer antallet af nødsituationer og angribe flare-ups.

Forståelse astma medicin

Der er en bred vifte af medikamenter til rådighed til astmatikere til effektivt at behandle tilstanden. Ved at forstå de forskellige behandlinger vil du være i stand til at træffe et informeret valg, når de vælger den medicin, der passer til dig.

Inhalatorer

Inhalatorer er bærbare, håndholdte enheder, der leverer astma medicin hurtigt og efficiently.There er to hovedtyper af inhalatorer til rådighed: Meter dosisinhalatorer, der er kendt i kort som MDI s eller tørpulverinhalatorer.

MDI er give astmatikere med en forud målt dosis medicin gør dem ideelle til børn. Tørpulverinhalator leverer astmamedicin i pulverform, som skal hurtigt og hårdt inhaleres for at sikre dens effektivitet.

Forstøvere

I modsætning til en inhalator, en forstøver er en maskine, der drives elektrisk eller med batterier. Maskinen virker ved at omdanne flydende astma medicin i en sprøjtbar tåge. Et mundstykke eller ansigtsmasken er slidt tillader medicin, der skal inhaleres i lungerne.

Steroider & Anti-inflammatoriske lægemidler

Systemiske steroider er ordineret til behandling af svær astma episoder og angreb. Steroider er almindeligt ordineret til kortvarig behandling for at hjælpe den Lidende kontrol svære astmasymptomer, men i sjældne tilfælde kan anvendes til langtidsbehandling.

Anti-inflammatoriske lægemidler, også kendt som leukotrien modifikatorer, arbejde ved at afslappe luftvejs muskler og reducere slim produktion. Medicinen tages i pilleform modsætning til de fleste astma medicin.

Gøre det rigtige valg

For at din læge for at bestemme den rigtige medicin for din astma er det vigtigt at diskutere dine symptomer i detaljer. Vær sikker på at tale med din læge om eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have, samt de mulige bivirkninger forbundet med disse behandlinger.

Fem behandlingsmuligheder, der kan reducere astma symptomer

Af Nicole M

Astma er kendetegnet ved en manglende evne til at ånde på grund af luftvejene bliver betændt. Som et resultat, vil du opleve, at din ånde bliver kort, som du hvæsen eller hoste, eller at du føler som om du ikke kan trække vejret overhovedet. Symptomerne er livslang, så det er endnu mere vigtigt for dig at finde de rigtige behandlingsmuligheder. Medicin såsom inhalatorer kan gøre en enorm forskel i dit liv, men så kan et par andre muligheder som følgende:

1. Undgå udløser - udløser omfatter sådanne genstande eller forhold, der kan forværre din tilstand og gør vejrtrækning vanskelig. Disse varierer for nogle mennesker, men eksempler omfatter uklare luft, visse fødevarer, og for meget fysisk aktivitet.

2. Brug en peak flow monitor - Denne skærm giver dig mulighed for at bestemme sundheden for dine luftveje på denne særlige dag. Du kan spore, hvor godt dine lunger gør, og gøre livsstilsændringer i overensstemmelse hermed. For eksempel, på en dag med mindre luftveje funktion, kan du ønsker at undgå udløser. Denne måler kan også forudsige en fremtidig angreb.

3. Brug andre medikamenter - Inhalatorer kan gøre en enorm forskel i hurtige omstændigheder. Du kan også ønsker at tale med din læge om andre medikamenter, der arbejder på en langsigtet basis for at reducere dine symptomer. Disse medikamenter typisk holde luftvejene fri for at forbedre vejrtrækning. Du skal tage dem dagligt.

4. Spor dine symptomer - En peak flow monitor kan hjælpe rigeligt, men du bør også spore dine symptomer personligt. Du kan bruge en hjemmeside, en app, eller endda en fysisk tidsskrift at gøre det. Skriv ned dine daglige symptomer, udløser, og hvis du havde et astmaanfald. Disse oplysninger kan hjælpe dig og din læge i fremtiden.

5. Besøg din læge ofte - Du og din læge bør planlægge regelmæssige checkups at sikre, at dine symptomer ikke bliver værre. Du kan også tage denne tid til at tilpasse din medicin, hvis du tager nogen og drøfte andre behandlingsmuligheder.