Aspartam vs Splenda: som er værre for dig?

I løbet af det sidste årti eller deromkring, har beviser dukket beviser, at både kunstige sødestoffer aspartam og Splenda kan være dårligt for dit helbred. Selvom begge blev oprettet som sukker erstatninger og designet til at være mere sunde end sukker, aspartam og Splenda begge har negative bivirkninger, der kan gøre som du vil holde sig til sukker, eller forsøge at stoppe med at spise og drikke sukker-baserede produkter helt. Mens du kan bruge både aspartam og Splenda med måde og nyde dem uden at nogen af ​​de negative bivirkninger, bør du vide, hvordan de hver især påvirker din krop. Dette vil give dig mulighed for at beslutte, om du ønsker at bruge en af ​​dem eller springe dem begge.

Negative bivirkninger af aspartam

Først godkendt af FDA i 1980 blev aspartam udformet som en lav-kalorie sukker erstatning til at hjælpe dig skære kalorier, mens du stadig sødemidler dine fødevarer og drikkevarer. Men kort efter at være blevet løsladt, en strøm af klager over aspartam kom i Aspartam har vist sig at forårsage hovedpine, kvalme og endda anfald hos nogle mennesker.. Yderligere undersøgelser af aspartam har også tilkendegivet, at det kunne få dig til at gå blind i et af dine øjne eller begge lider hjertebanken og endda blive deprimeret eller gå gennem ekstreme anfald af angst. Endvidere er aspartam kendt for at forårsage en lang række spørgsmål i din hjerne. Disse er blot nogle af de negative bivirkninger af aspartam.

Negative bivirkninger af Splenda

Splenda blev oprettet som et no-kalorie kunstigt sødestof, der skulle hjælpe dig med at skære sukker ud af din kost helt. Undersøgelser er blevet udført på Splenda at vise, at det ikke kan være alle dens krakket op til at være enten. For eksempel er Splenda lavet ved hjælp af chlor. Mens der er kun små spor af klor findes i Splenda, har nogle undersøgelser antydet, at dette kunne være skadeligt for kroppen, hvis du bruger det regelmæssigt i en længere periode. Det kan også forårsage vægtstigning ved at narre din krop, når du spiser fødevarer og drikke drikkevarer, der indeholder Splenda i dem. Det tricks din krop til at tro du ikke er fuld, når du virkelig er, og som et resultat, du spise for meget. Nogle andre undersøgelser har antydet, at aggression hos små børn kan være resultatet af dem spise og drikke Splenda. På grund af disse bivirkninger, har Splenda også fået et dårligt navn.

Begge er potentielt dårligt for dig

Sandheden er, at alle sødemidler og kunstige sødestoffer kan være dårligt for dig. Det er virkelig afhænger af, hvor ofte du bruger dem, og hvad du ellers får gennem din kost. Både aspartam og Splenda kan have negative bivirkninger på din krop. Begge kan være dårligt for dig, og at ingen er især værre end den anden. For at undgå de negative bivirkninger, der kommer sammen med at bruge de enkelte produkter, så prøv kun at bruge dem i moderate mængder for at forhindre kroppen i at lide unødigt.