Årsager til Aspergers Syndrom

Årsager til Aspergers Syndrom


Forskere har investeret megen tid og kræfter på at finde årsager til Aspergers syndrom i de seneste år. Selv om det er almindeligt accepteret, at der er arvelige faktorer i spil, ingen endelige svar er endnu ikke fundet. Men forskere har afdækket mange nye oplysninger om lidelsen, og lovende nye teorier har været baseret på de opdagelser, som kan bringe forskerne tættere på at identificere årsagerne til denne lidelse.

Aspergers Syndrom, en autismespektrumforstyrrelser

Aspergers syndrom er en af ​​de mildeste af de gennemgribende udviklingsforstyrrelser på autisme spektrum. Mens mange med Aspergers syndrom viser de centrale symptomer på autisme, med funktionsnedsættelse inden for kommunikation og social interaktion, gentagne adfærd, begrænsede interesser, og stive rutiner, symptomer er generelt mindre alvorlige.

Mens andre spektrum forstyrrelser kan bære risikoen for mental retardering, Aspergers syndrom ikke. Faktisk IQ scores langt over gennemsnittet er ikke ualmindelige i mennesker med Aspergers syndrom. Tale og sprog forsinkelser, fælles i autisme, er ikke et problem med Aspergers syndrom, med påvirket de fleste børn møde udviklingsmæssige benchmarks. Sprogproblemer vedrører social kommunikation i tilfælde af aspergers.

Som det er tilfældet for mange autisme spektrum forstyrrelser, Aspergers syndrom er mest udbredt hos mænd. Ifølge Autism-Help.org er forholdet anslås til ca. fire mænd diagnosticeret for hver kvinde.

Aspergers Syndrom Årsag: Fremtrædende Teorier

Genetik

Den børnelæge, der først dokumenterede denne lidelse i Wien, Hans Asperger, bemærkede, at forældre, især fædre, af hans patienter ofte vist symptomer, der ligner dem, fremtrædende i deres børn. Siden de tidlige dage, har et bjerg af forskning blevet udført på de genetiske komponenter i uorden. Selv om denne forskning har endnu ikke identificere et specifikt gen, er der en generel enighed blandt eksperter, at genetiske forbindelser eksisterer, i betragtning af tendensen til Aspergers syndrom at køre i familier, samt den hyppige forekomst af de karakteristiske symptomer på familiemedlem påvirket individer.

Mange tror, ​​at en række gener, sandsynligvis er involveret i at gøre børn udsatte for lidelsen, og disse kan blive påvirket i varierende kombinationer, der tegner sig for de store variationer i symptomer og sværhedsgrad ses hos mennesker med Aspergers syndrom. I en af ​​de største autisme og genetiske undersøgelser nogensinde udført, kendt som autisme Genome Project, blev sjældne genetiske variationer noteret oftere hos børn diagnosticeret med autisme i modsætning til børn, der ikke havde sygdommen. Desuden ABC News Sundhed rapporterede resultaterne af en stor undersøgelse, der viser en sammenhæng mellem autisme og mulige genetiske årsager.

Miljømæssige irritation

Et andet område, der er blevet grundigt undersøgt i de seneste år er muligheden for miljømæssige faktorer udløser udviklingen af ​​Aspergers syndrom. Denne tankegang er opstået i vid udstrækning som et middel til at forklare den dramatiske stigning i de seneste år i tilfælde af autisme spektrum forstyrrelser, herunder Aspergers syndrom. Nogle teorier peger på, at miljøfaktorer kan arbejde hånd i med genetiske sårbarheder til at skabe uorden. Blandt de muligheder, der har været fokuseret på tungmetaller toksicitet visse børnevacciner, virale infektioner, der optræder under svangerskabet eller kort tid efter fødslen, og udsættelse for teratogener, som er stoffer, der forårsager fødselsdefekter.

Nogle hævder, at en kombination af miljømæssige udløser og en genetisk disposition for at udvikle gennemgribende udviklingsforstyrrelse er årsag. Udfordringen er at afgøre, hvilke udløser, og hvilke genetiske problemer er til stede.

Misforståelser

Tidlig autisme eksperter stort set abonnerer på teorien om, at Aspergers syndrom og andre former for autisme var psykiatriske lidelser, der kunne spores til dårlig opdragelse. Denne teori, populært kendt som "køleskab mødre", er blevet grundigt miskrediteret som forskere har fundet beviser vedrørende autismespektrumforstyrrelser til genetik snarere end psykologiske problemer. Desværre er der stadig et par, der tror på denne teori, med nogle fagfolk stadig udgive papirer og bøger hævder det som en årsag til Aspergers syndrom, på trods af talrige videnskabelige beviser for det modsatte.

Mens mange teorier er gået af i svinget i år, er mange af nutidens teorier mere solidt forankret i videnskaben. Forskere har gjort betydelige indhug i forståelsen af ​​processerne på arbejdspladsen i udviklingen af ​​Aspergers syndrom og andre autismespektrumforstyrrelser. Denne nye niveau af forståelse, sammen med fremskridt inden for teknologi, har givet forskerne et stærkere fundament af viden, hvilket baseres yderligere undersøgelser af årsagerne til disse lidelser.