Antique Pedestal Table

Antique Pedestal Table


Antikke piedestal tabeller er den perfekte måde at afslutte din vintage stil hjem. Uanset om din stil er land stuehus eller victoriansk; om du har et stort rum eller en lille en, en piedestal bord er en glimrende investering.

Historie søjleborde

Når du hører ordet piedestal tabellen du kan forestille et rundt eller ovalt bord, der understøttes af en kolonne eller drejet stilling, der ender i en base, der har fødder. Stilen i soklen og fødder skifte fra æra til æra men det grundlæggende design af denne klassiker forbliver den samme.

Candle-stande var nogle af de første type piedestal tabeller. Disse små stande ofte stod ved siden af ​​en seng eller stol og holdt et lys og en kop eller en bog. De kunne findes i mange af de finere hjem i kolonitiden, 1600 til 1700-tallet. Søjleborde i større størrelser først begyndte at blive populær i slutningen af ​​1700-tallet. De blev oprindeligt designet til at passe let i små spisestuer og stadig give det elegante udseende, som husejere tørstede. Næsten alle hjem havde en form for disse populære tabeller. I store huse en piedestal tabel kan bruges som et spil bord i en af ​​malkestalde. Mange hjem havde piedestal tabeller, der var lille og bruges til sideborde, skriveborde, eller som display borde til vaser og planter. Selvfølgelig piedestal tabellen blev også brugt i spisestuen som et sted at spise.

Under den victorianske æra blev disse alsidige borde mere populære, såvel som mere udsmykkede. Toppene kunne være enhver form fra runde til sekskant, og indviklede udskæringer blev tilsat til soklen samt fødderne. Hvis du kan forestille dig, var quartersawn eg piedestal borde til spisestuen er angivet til omkring $ 25 i 1900 Sears katalog. Hele spisestue sæt gik til mindre end $ 50.

Eksempler på Antique søjleborde

Der er nogle smukke eksempler på disse tabeller.

  • Denne valnød renæssance stil bord er stærkt udskåret, med løvehoveder på fødderne, færdig med hjul for let bevægelse.
  • En enkel, fransk hall tabel fra slutningen af ​​1800-tallet kan have været en accent tabel, der anvendes til at holde blomster og vaser.
  • Denne lille, kolonistil candle-stativ kan have afholdt bøger, stearinlys og et rør, samt en kop te.
  • Denne Eastlake stil, marmor toppet piedestal tabellen er stærkt udskåret og firkantet, som var mange af møblerne fra det æstetiske periode.
  • Enkle linjer var et varemærke tilhørende klassisk empirestil som i denne piedestal sidebord.
  • Denne Chippendale te tabel har en tilt top samt en pie skorpe kant. Pie crust kant refererer til en hævet, tunget kant, der følger kurven for bordpladen.
  • Et smukt eksempel på en Art Deco piedestal center bordet kan findes på 1. Dibs hjemmeside.

Pedestal Spiseborde

Antikke piedestal spiseborde er normalt omkring 42 inches i diameter og har blade, der kan placeres i dem for at gøre dem større. Disse tabeller er næsten et krav for en autentisk viktoriansk spisestue. Tabellerne kommer i mange forskellige træsorter, herunder eg og mahogni.

Mission stil søjleborde kan være vanskeligt at identificere, fordi de ofte vil have bårer foruden piedestal. Denne mission stil piedestal bord fra 1905 er et godt eksempel. Det var forløberne for Art Deco borde.

Hvad skal du se efter

Søjleborde fortsat populær gennem det 20. århundrede og op til i dag. Du bør kigge efter en tabel, der komplimenter din indretning, uanset om det er udsmykkede victorianske eller simpel Colonial eller Mission stil.

Kontrollér altid integriteten af ​​fastgørelsen af ​​toppen til piedestal. Sørg for at der er ikke en masse leg eller bevægelse på dette område. Det kan være vanskeligt at fastsætte, om fastgørelsen er blevet svage. Kontroller, at soklen selv er i god form; det er jo, hvad der vil være at holde op bordpladen og give det stabilitet.

Et antikt piedestal tabel er en ønskelig brik for de fleste antikke samlere. Tag din tid og finde en, du elsker.