Antique Jul Postkort

Antique Jul Postkort


Antikke jul postkort er en overkommelig samlerobjekt begunstiget af mange samlere. Består i at indsamle postkort af alle typer kaldes "Deltiologi", og dem, der indsamler overveje årene 1900-1920 at være de gyldne år af postkort.

Historie Julekort

De første julekort opstod i England i begyndelsen af ​​1840'erne. En mand ved navn Sir Henry Cole ønskede at opmuntre sine mange venner til at overveje de fattige ved juletid og alligevel ville det være umuligt at skrive individuelt til hver enkelt. Han bestilte John C. Horsley at designe et kort, der ville overbringe hans hilsner og hans påmindelse så godt. Kortet havde tre paneler, et center panel af en lykkelig familie fejrer med paneler af de fattige og nødlidende på begge sider. Kortet sagde simpelthen, "En glædelig jul og et Godt Nytår til dig."

Skikken med at sende julekort blev populær og snart julekort blev sendt og modtaget af næsten alle i feriesæsonen. Kortene blev mere og mere omfattende, ofte dekoreret med stof dekorationer.

Cards blev importeret fra England til Amerika indtil 1875, da Louis Prang åbnede en litografisk butik og offentliggjort de første amerikanske jul postkort. Hans første forsøg featured natur scener helt uden forbindelse med julen. Ved 1881 Prang selskab producerede mere end fem millioner julekort årligt. Disse var stadig kort i kuverter, fordi postkort ikke var blevet udviklet endnu.

Udvikling af Postkort

John Charlton patenterede den første postkort i 1861, men posthuset var den eneste agentur, der blev givet i licens til at udskrive og producere postkort indtil 1898. På dette tidspunkt Kongressen vedtog Private Mailing Card Act som tillod udgivere til at skabe kort til mail. Ifølge loven, kunne de ikke kaldes postkort og kunne ikke have en delt tilbage, så de blev kaldt private mailing-kort.

Den 24. december 1901 regeringen udgivet ordet "postkort" til brug for private virksomheder. De postkort kunne kun have beskeden på forsiden af ​​kortet og ryggen blev efterladt for adressen. Dette betød, at der var meget lidt plads til illustrationen.

Den 1. marts 1907 posthuset begyndte at tillade postkort med opdelte rygge når adressen er skrevet på den ene side og budskabet på den anden. Dette efterlod fronten til rådighed for design. Det var på dette tidspunkt, at julen postkort blev populær. Det er sikkert at sige, at de fleste amerikanske antikke ferie postkort, du finder vil være blevet foretaget efter 1906, selv om du måske finde et par forud for det, især fra de europæiske lande.

Fælles billeder på Antique jul Postkort

Nogle victorianske billeder er forblevet populær; har dog andre billeder faldet i unåde at blive erstattet af mere moderne design.

Tidligste Designs

De tidligste Jul postkort viste blomster, feer, og haver, der var mere rettet mod ankomsten af ​​foråret.

Transport

Hvorvidt postkort skildrer Santa i en Model T eller et sejlskib, kan transport motiver findes på mange kort. Selv tidligt fly er afbildet i disse ferie hilsener. Disse hjælper til dato kortet samt; naturligvis en 1927 Packard ville ikke blive fundet på et kort fra 1910.

Julemanden

Postkort med Santa Claus på dem er populære blandt samlere. Blå julemænd og andre ikke-traditionelle billeder af St. Nick er blandt de mest værdifulde for samlere. Fædreland Santa billeder er også populære.

Engle og vuggestue Scener

Engle har altid været forbundet med julen, og der er en række forskellige kort med både engle og religiøse scener på dem.

Woods og natur

Scener fra naturen skildrer skove, damme eller kyster findes på julen postkort. Nogle af disse er naturligvis gjort i Craftsman stil, mens andre er mere victoriansk.

Andre udformninger

Andre udformninger, der kan findes, er:

 • Børn
 • Dyr
 • Blomster
 • Fugle
 • Stjerner
 • Legetøj
 • Strømper
 • Juletræer

Hvordan Postkort evalueres

Antique jul postkort evalueres som alle andre antikke postkort. Der er mange detaljer, der bidrager til den endelige værdi af kortet.

Alder - Hvor gammel er den?

Betingelse - og samtidig have en håndskreven underskrift, vil sandsynligvis ikke påvirke værdien af ​​et postkort, tårer og folder vil. Et postkort med lyse farver og rene kanter vil hente mere end det samme kort, hvis det er voldsramte.

Sjældenhed - Nogle designs eller virksomheder er sjældnere end andre, og derfor kan befale højere priser.

Design - Visse motiver Uncle Sam Julemandens f.eks ivrigt efterspurgt af samlere.

Herkomst - Christmas postkort underskrevet af Marc Twain ville en højere pris end det samme kort underskrevet af en ukendt person.

Andre faktorer bidrager til den endelige værdi af postkort, så det er en god ide at tjekke de udfyldte auktioner på eBay eller for at få en bog ud, Vintage postkort til Holidays: Identifikation & Value Guide af Robert og Claudette Reed som er tilgængelig på Amazon. com.

Eksempler på Antique julekort

Du kan finde smukke eksempler på disse kort over hele internettet. Her er blot nogle få:

 • Patriotic Theme from verdenskrig
 • Blå Santa
 • Pink Santa
 • Fugle

Holde Antique Postkort

Kort skal opbevares i særlige syre frie ærmer for at holde dem lys og i god stand. Undgå at berøre dem, fordi de syrer og olier findes naturligt på huden kan spise løs på papiret over tid.

Disse ældre farvestoffer er ikke let modstandsdygtige, og de vil hurtigt miste farve, hvis de udsættes for sollys. Hold dine postkort i et album eller kasse skabt specielt til dette formål.

En god måde at bruge disse fantastiske billeder er at scanne dem til computeren og derefter udskrive dem til brug som jul postkort, gave-tags, og selv dekorationer til din ferie træ. De fleste postkort er mindre end fem dollars på eBay og andre auktionssider, så de er en sjov, nem samlerobjekt.