Antikke: Porcelæn / Keramik Tips

Definition

Keramisk fra det græske ord "Keramos" betyder ler, er den generiske betegnelse for alle elementer lavet af ler og brændt i en ovn. Afhængigt af ler, som andre elementer er blevet blandet med det, og den temperatur, ved hvilken det blev fyret, kan slutresultatet blive benævnt porcelæn, keramik eller stentøj. Der er så yderligere udtryk, der anvendes til at distinquish forskellige typer, herunder hårde pasta og bløde porcelæn, bone china, kiks, fajance og Creamware. Ordet "Kina" er derfor ikke benyttes i forbindelse med antikviteter bortset benporcelæn, som er en hård porcelæn blandet med dyr knogle aske at gøre det hvidere.

Udstilling

Værdifulde og sarte stykker er bedst vist i et skab, hvor hylderne skal være stabil for at undgå vibrationer. Det er nyttigt at placere elementer på en filt eller vaskeskind pad skåret til at passe til base, som også vil beskytte hylden eller møbel nedenunder.

Håndtering

Altid afhente et element af kroppen, undgå en ekstremitet, såsom et håndtag, tud eller hoved. Støtte basen og passe på løse dele, såsom låg.

Stain Removal

Nogle pletter på porcelæn kan fjernes ved at anvende vat svaberprøver gennemvædet i en opløsning af 20 volumen brintoverilte og nogle få dråber af ammoniak. De podninger bør overlades i stilling til en time eller to, men ikke lov til at tørre ud. Placer objektet i en plasticpose for at bevare fugt og kontrollere fra tid til anden for at se, om podninger brug re-iblødsætning. Denne løsning bør ikke anvendes i stykker med en forgyldt eller glans dekoration. Aldrig være fristet til at suge farvede stykker i blegemiddel, da dette kan give et godt resultat i første omgang, men i sidste ende vil føre til gulfarvning. Calgon er dog sikkert til iblødsætning passende stykker.

Rengøring

Fjern snavs og støv fra alle dekorativt stykke med en tør kunstnere pensel før vask. Forudsat at de er genoprettede, glaseret keramik kan sikkert vaskes i varmt vand med lidt opvaskemiddel med en blød børste til at lokke snavs fra sprækker, men brug aldrig slibende rengøringsmidler eller sætte antikke stykker i opvaskemaskinen. Når vask, beskytte brikkerne ved at lægge et håndklæde eller svamp i bunden af ​​den, helst plastik bassin eller stå et stykke ad gangen på dræning bord og vask forsigtigt med en blød børste dyppet i vand med opvaskemiddel. Skyl godt og lad det tørre på et rent håndklæde. En varm hårtørrer kan være nyttige til tørring indviklede elementer.

Leder du efter skader før du køber

Leder du efter skader og reparation på keramik eller porcelæn:

Kør hånden over kanten af ​​en plade, mens udkig efter chips, men at lukke øjnene, mens du gør dette. Det er forbløffende, hvor godt dine fingre kan se.

Medbring et forstørrelsesglas med dig.

Undersøg en brik i dagslys. Reparationer er mere tilbøjelige til at dukke op bedre i sande lys.

Tryk let med en negl eller pen over kanter eller tude mm En kedelig thunk stedet for en brummen vil afsløre en revne eller reparation.

Må ikke antage, at sælgeren vil være bekendt med reparationer. Tjek dig selv for at være sikker.

Historie

I 1892 George F. Young grundlagde Roseville Pottery Company i Zanesville, Ohio. De første stykker af Roseville Potter blev foretaget i 1900 under navnet "Rozane" eller "Rozane Ware." Rozane Ware havde meget tilsløret brune og blues med håndmalede dyr, indianere, natur scener og portrætter. Det ligner næsten billedet mest moderne dages samlere forbinder med den klassiske "Roseville" look.

I slutningen af ​​teenageårene og tidlig 1920-Rozane Ware startede en ny linje kaldet Rosecraft. Mønstrene i denne linje indeholdt sorte farver, Vintage, Blended og den meget eftertragtede Hexagon. Rosecraft siges at være en forløber for den særprægede stil af Roseville linje.

I 1926 George Young søn, Russell T. Young, overtog virksomheden og med hans sans for stil og raffineret smag han fødte såkaldte Roseville Pottery.

Udskiftning

Nødvendigt at udskifte uerstattelige? Udskiftninger har verdens største udvalg af nye og gamle porcelæn, krystal, sølv og samlerobjekter. Udskift ødelagte eller manglende brikker til at gøre din sæt komplet igen eller tilføje til en samling. De gør også sølv restaurering, har en brude registreringsdatabasen, og du kan også sælge stykker til dem.

http://www.replacements.com/

Fiestaware Fakta

Et interessant faktum om de oprindelige røde plader; den ingrediens i glasuren, der gør det bliver røde ved fyring er uran, som er radioaktivt. På det tidspunkt var det ikke et problem. Den røde farve var så populær, at andre producenter tilføjet uran rød til deres egne linjer. Farven blev afbrudt mellem 1943-1959, fordi regeringen forbudt brugen af ​​uran oxid til et andet formål, udvikling af atombomben.

I 1994 blev det bestemt, at de røde stykker blev utæt radon gennem revner i glasuren på et niveau, der er syv gange højere end betragtes som sikkert. Så det er nok bedst at holde sig væk fra de røde plader, men kun dem, der foretages inden 1972. Efter at de begyndte at bruge andre ingredienser til at nå dette levende rød.

Historie Fiestaware

History of Fiestaware:

Den Laughlin Brothers Keramik blev grundlagt i 1871 af brødrene Homer og Shakespeare. Først med speciale i hvid og placere toppen udmærkelse i 1876 på Centennial Exhibit i Philadelphia. Shakespeare trak sig ud af selskabet i 1877 og Homer omdøbte det Laughlin Keramik og derefter Homer Laughlin China Company, som det kendes i dag. Han trak sig tilbage i 1877 og solgte det til sin bookeeper William Edwin Wells og en Pittsburgh familie ved navn Aaron og selv i dag er virksomheden stadig ejes og drives af medlemmerne af disse familier.

Firmaet lavet en splash i 1936, da Fiesta-linje blev lanceret, og udstillet på Pittsburgh Keramik og Glas Show. Designet af selskabet art director, kendt engelsk pottemager, Frederick Rhead.

Colors of Fiestaware

I begyndelsen, linjen for Fiestaware omfattede 55 stykker, der er udstedt i seks originale farver: elfenben, gul, medium grøn, rød og COLBALT blå med turkis bliver tilføjet i 1937. Mellem dengang og 1951 fem mere farver tilsat: grå og lys grøn i 1943 steg derefter, chartreuse og skov grøn i 1951. Disse tidlige farver er betragtes som den mest værdifulde. Selskabet forsøgte at opdatere farverne i 1969 til en mere jordisk palet og ændret udseendet lidt, kalder det "Fiesta Ironstone", men efter fire år i bestræbelserne floppede. Den Fiestaware linje blev afbrudt i 1973.

Ekstra beskyttelse

Hvis du ønsker at bruge antikke keramik eller porcelæn til afskårne blomster eller planter, placere en separat beholder inde i antikke stykke med en beskyttende pude mellem de to.

Generelle retningslinjer for Fiestaware

De oprindelige farver Fiestaware er mere værdifulde end de nyere. Og blandt disse farver, medium grøn er den mest sjældne og dyre. Som for de typer af stykker, æggebægre er særligt værdifulde i skov grøn og chartreuse [90-110 dollars]. Men generelt, kage plader, vaser og footed salatskåle kommandoen høje priser i alle farver.

Rengøring uglaserede stykker

Uglaserede stykker bør ikke lægges i blød i vand, heller ikke de uglaserede mund-fælge fundet på nogle glaserede elementer. Disse skal rengøres med en blød klud eller vat dyppet i sæbevand. Objekter med Ormolu eller andet metal fittings eller dem bødet med jern nitter bør heller ikke lægges i blød i vand.

Æggebægre

Æggebæger er et populært samlerobjekt. Ved det 18. århundrede blev de lavet af træ, messing, tin, sølv, keramik, porcelæn og papmache. De er også blevet lavet i elfenben, glas og gummi.

Når jernbanen rejse blev populær, pottemagere forudsat billige keramiske æggebægre til spisevogne. Transfer-trykte scener eller reklamer dekoreret siderne.

Indsamling af æggebægre kaldes pocillovy.