Antik: vintage smykker Tips

Opbevaring

Hold din vintage smykker i separate tilfælde eller kasser foret i et blødt materiale for at forhindre gnidning og eventuelt abrasing sarte smykkesten. Materiale lavet af bomuld, fløjl, silke eller satin er ideelle. Smykker ruller fint egnet til de dele, der ikke kræver stive sager.

Misfarvning

Dit smykker bør være den sidste, du lægger på. Hårspray, parfume og kosmetik kan producere misfarvning i porøse smykkesten. Restring perler hver seks til ni måneder, hvis de er slidte konstant.

Rengøring

Man kan rense det meste af deres smykker derhjemme med varmt vand, mild sæbe [baby shampoo] og en blød tandbørste.

1960 til Present

1960'erne er sidste gang man kan identificere virkelig særprægede stilarter smykker. Bagefter designere skabte stykker af alle beskrivelse og prisklasser, især da kvinder begynder at købe smykker regelmæssigt som en del af deres garderobe.

Special Care

Smykker monteret med ædelstene i lukkede indstillinger bør overlades til en professionel til at rengøre. De vil sørge for fugt vil ikke trænge ind mellem stenen og indstillingen.

1880-1920 Art Nouveau til WW1

Den århundredskiftet oplevede en revolution i smykker-næsten en revolution mod smykker. I årtier havde folk pyntet sig ude i det dekorative maskine gjort smykker oversvømme markedet, men den nye æstetiske bevægelse angrebet den fremherskende victorianske smag for rigdommen. Den æstetikere raffinerede sensibilitet påtalt i vulgaritet af prangende juveler. Sande troende stillede enkle strenge af perler og afviste noget percieved som praleri. Skolerne i jugendstil, Kunst og Håndværk, Glasgow School og Jugendstil alle gik ind en æstetik, der understregede kunstnerisk værdi over værdien af ​​de materialer. En af de mest fremtrædende Art Nouveau-designere, Rene Lalique, kombineret omhyggelig håndværk med innovativt design i tidens mest varige stykker. Meget ligesom perioden for den franske revolution, blev lidt eller ingen smykker produceret i Europa under Første Verdenskrig og den russiske revolution. Folk enten gemt væk deres få dyrebare stykker eller solgte dem for at overleve.

1800-1840 Napoleon til Romaticism

Efter den franske revolution, fremkomsten af ​​Napoleon medført en genfødsel i smykker industrien; den franske leder var noget af en Vellystning med en legendarisk passion for juveler. "Napoleon Classicisms" blev den stil af dag-en af ​​de længste levetid aspekter af hans temmelig flygtig imperium. Af 1820, dog classicisms var afsluttet. En mere naturalistisk stil var dagens orden. Samtidig, at efterkrigstidens Europas mangelvare af ædle metaller og sten bly smykker beslutningstagere henvende sig til semi-ædelstene. Ametyster, topaser, akvamariner og chrysobeayls dominerede smykkedesigns i disse magre år.

18th Century franske revolution

Det er sjældent at finde en intakt smykke fra det 18. århundrede. Materialet på dette tidspunkt var knappe, og smykker var ofte demonteret at skabe nye stykker. Under den franske revolution [1789-1799] produktion aftaget og folk over hele Europa enten afsendt deres smykker i udlandet ud af skader måde, eller solgt det til at købe mad og tøj.

Særlige forholdsregler

Du bør aldrig udføre nogen smykker rengøring i nærheden af ​​en vask med et åbent afløb. En plast- eller glasskål med frotté nedenunder er meget bedre. Efter rengøring skylles i rent vand og tørre naturligt på et håndklæde.

1840-1880 Victorian til Revival

Opdagelser af store mængder guld i USA og Australien sikrede en ensartet forsyning af råvarer til smykker, mens den stigende rigdom af middelklassen lovet en stigende efterspørgsel. For at opfylde dette krav, producenter produceret mere middel og lav prissat smykker, de fleste af det maskine lavet i Birmingham, England. I overensstemmelse med denne tendens blev lav vægt i karat guld indført, ofte på ligner forgyldt metal priser. I Frankrig tog en ny kejser tronen og en genopblussen af ​​Napoleons stilarter fulgte snart efter. Efter flere år med at begunstige farvede sten, genvandt diamanter rampelyset som juvelerer begyndte at bruge flere diamanter-og i mindre grad, andre farveløse sten i deres design.

1920-1960 Art Deco til moderne

Med afslutningen af ​​Første Verdenskrig, ønskede folk til at lægge fortiden bag sig og lever det op. Denne nye optimisme faldt sammen med en dramatisk ændring i kvinders rolle i samfundet, hvilket resulterer i et boom i smykker industrien. Men når Verdenskrig brød ud i 1940'erne, produktion af smykker kom til en virtuel stå igen. I slutningen af ​​krigen, designere igen reageret på fred og velstand med en udgydelse af nye [eller retro] stilarter.