Antik: Glas Tips

Identifikation

Ældre stykker Crackle Glass vil vise mere slid mærker på bunden og inde hvor en prop kan have været. Former er mere ufuldkommen, kan læne til den ene side lidt og føler stød eller variationer i glas.

Jo færre revner et stykke har, ville det billigere stykke knitren være.

Historie

Crackle Glass er kendt under andre navne: Craquelle Glas, Ice Glas og Overbid Glass. Det var den venetianske glas beslutningstagere af det 16. århundrede, der opfandt denne forunderlige proces. Glasset blev nedsænket i koldt vand, mens den var smeltet varmt, hvorved revner glasset. Glasset blev derefter genopvarmet og enten skimmel eller hånd-blæst til formen glas blæser ønskes. Den fornyede opvarmning af glasset ville forsegle revner. Hvis du kører din hånd over Crackle Glass, kan du føle revner, men indvendigt ville være glat at røre ved. Glas beslutningstagere i dag stadig bruger denne samme metode.

Identifikation

Mest Carnival Glas er ikke markeret, den mest bemærkelsesværdige undtagelse Northwood. Andet glas virksomheder som Fenton, Duncan Miller, Dugan og Imperial ikke markere deres tidlige stykker.

Lagring

Glas skal opbevares i tørre ventilerede forhold som fugt kan forårsage hvide overskyet pletter. Et glas pakket ind i fugtig avis kan mærkes permanent med avispapir [jeg kan bevidne dette], og en fugtig glas kan farves permanent i et par timer af stærkt sollys. Karafler bør ikke opbevares sammen med deres propper på plads, hvis der er tilbage fugtig indeni.

Producenter af Crackle Glass

Nogle af de virksomheder, der producerede Crackle Glas er: Blenko Glass Co, Pilgrim Glass Co., HC Fry Glass Co., Boston og Sandwich Glass Co, Hobbs, Bruckunier og Co., Cambridge Glass Co, Kanawha Glass Co. Nogle af disse virksomheder stadig opererer i dag gør Crackle Glass.

Beskyttelse

Ved opbevaring glasvarer eller kopper, hvis det er nødvendigt at stable dem, skal du huske at tilføje nogle form for beskyttelse mellem dem, såsom kaffefiltre eller tynd bobleplast.

Bly

En fortælle fortælling tegn på muligheden for tilstedeværelsen af ​​bly på guld eller sølv dekoreret glas, er trim, der har gjort kalkholdig grå. Brug af dette glas kan forårsage bly-forgiftning.

Mundblæste flasker

Til dato alder en mundblæste flasker, se på poltil mærker på bunden. Hvis der er farve i dem-1845-1870 er de mest sandsynlige års fremstilling.

Rengøring

I lighed med keramik, bør glasvarer aldrig sættes i en opvaskemaskine, som saltene og rengøringsmidler kan skade overfladen og forårsage uklarhed. Wash glas forsigtigt i hånden i en plastik skål med et håndklæde eller skum mat på bunden. Brug varmt vand og en smule sæbe væske og vask kun ét stykke ad gangen. Hvis glasset er meget snavset eller fedtet, kan et par dråber salmiakspiritus tilsættes til vandet, men ikke hvis det stykke er forgyldt. Tør omhyggeligt og grundigt, mens glasset stadig er varmt at bruge en lint -fri klud. Kan anvendes en varm hårtørrer, langt væk fra vasken og vand, for at tørre indersiden af ​​karafler eller andre fartøjer eller placere dem på hovedet i en luftning skab i 24 timer. Du kan også rulle op køkkenrulle, skubbe det ind i en karaffel, indtil det rører bunden, og pas på ikke at miste slutningen, og fjern det 24 timer senere.

Støbte Flasker

Til dato en støbt flaske, se på højden af ​​sømmen, jo højere sømfølgende senere flasken. Pre-1860, skal du gøre side skimmel varemærker ikke gå hele vejen op ad flaskens hals. I slutningen af ​​1800-tallet løb de til omkring en fjerdedel tomme fra toppen. Efter 1903 vil sømmen løber hele vejen til toppen af ​​flasken.

Slebet glas

En signatur til en slebet glas stykke tilføjer mindst 25 procent til værdien.

Gravering Test

For at teste en alder af gravering på glas, placere et hvidt lommetørklæde på indersiden, hvis gravering er gamle, vil linjer viser op mørkere end resten af ​​glasset vil ny gravering har en lys pulver-lignende overflade.

Hårdt vand

Hårdt vand tilbage i glas kan efterlade aflejringer af calciumcarbonat og alkohol vil ofte efterlade mørke pletter, der kan behandles med en opløsning af protese renere og varmt vand eller med en organisk syre, såsom citronsyre, hvid eddike eller en blanding af en spiseskefuld salt til en fjerdedel af en pint af eddike. Uanset hvilken bruges, lad i glas eller karaffel i 24 timer, ryster lejlighedsvis, skyl og tør grundigt. Hvis pletter er der stadig, gentage processen, selv om det måske ikke er muligt at fjerne dem helt. Brug ikke stærkere syrer, da de kan ætse i gamle glas. Alkohol-baserede parfume flaske pletter kan behandles med denatureret sprit eller ren alkohol. Dette bør ændres hver time eller så indtil pletterne er gået. Hvis forsøg på at rense glas ved hjælp af disse metoder mislykkes, kan processen gøres professionaly til en relativt lav pris. Specialiserede glas forhandlere kan normalt rådgive om velrenommerede forhandlere.

Krystal

Opbevar ikke fødevarer eller drikkevarer i krystal skåle eller flasker i lange perioder. Eddike, sure saft og alkoholholdige drikkevarer vil udvaskes bly ud af glasset.