Antidepressiva

Antidepressiva

Definition

En antidepressiv er en medicin, der hovedsagelig anvendes til behandling af depression. Depression kan opstå, hvis nogle af de kemikalier kaldet neurotransmittere i hjernen ikke fungerer effektivt. Der er tre specifikke kemikalier, der kan påvirke en persons humør: serotonin, noradrenalin eller dopamin. Antidepressiva påvirker et eller flere af disse kemikalier i forskellige måder at hjælpe stabilisere den kemiske ubalance ofte ses i depression. Antidepressiv medicin er ikke lykkepiller, og de er ikke et universalmiddel. De er receptpligtige lægemidler, der kommer med risici samt fordele og bør kun tages under en læges tilsyn. Fordi børn og unge oplever depression ligesom voksne gør, er de undertiden ordineret antidepressiva af deres læge.

Beskrivelse

Antidepressiva er medicin til at hjælpe mennesker, der har depression. Antidepressiv medicin kan angives for de børn og unge med bipolar depression, psykotisk depression, depression med alvorlige symptomer, der forhindrer en effektiv psykoterapi eller rådgivning, og depression, som ikke reagerer på psykoterapi. Men i betragtning af de psykosociale dynamikker, der ofte eksisterer side om side med depression, antidepressiva er, som regel utilstrækkelige som den eneste behandling for børn, der har sygdommen. Psykoterapi er ofte anbefales som en supplerende behandling sammen med den foreskrevne antidepressivum. Anvendelse af antidepressiva blandt børn er vokset støt siden slutningen af ​​1980'erne.

Alle antidepressiv medicin har en langsom indsættende virkning, typisk 3-5 uger. Selvom bivirkninger kan observeres så tidligt som den første dosis, er betydelig terapeutisk forbedring altid forsinket. De fleste antidepressiva menes at arbejde ved at nedsætte fjernelsen af ​​visse kemikalier fra hjernen. Disse kemikalier kaldes neurotransmittere, som er nødvendige for normal hjernefunktion. Antidepressiva hjælpe mennesker med depression ved at gøre disse naturlige kemikalier mere tilgængelig for hjernen. Der er mange forskellige typer af antidepressiva, herunder dem, der er anført nedenfor.

Monoaminooxidasehæmmere (MAO) hæmmere

MAO-hæmmere virker ved at blokere virkningen af ​​et kemisk stof kaldet monoaminoxidase i nervesystemet. Undersøgelser foretaget i dyr tyder på, at MAO-hæmmere kan bremse væksten hos børn. Lidt information om brugen af ​​MAO-hæmmere hos børn under 16 år var tilgængelig fra 2004.

Tricykliske

Tricykliske er blevet anvendt til behandling af depression i lang tid. De omfatter amitriptylin, desipramin, imipramin, nortriptylin og trimipramin. Tricykliske antidepressiva arbejde ved afstivning hjernens forsyning af noradrenalin og serotonin, kemikalier, der er unormalt lave i deprimerede patienter. Denne effekt gør det muligt at strømmen af ​​nerveimpulser til at vende tilbage til normal. De tricykliske handler ikke ved at stimulere det centrale nervesystem eller ved at blokere monoaminooxidasehæmmere.

Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI)

SSRI er en gruppe af antidepressiva, som omfatter lægemidler, såsom citalopram (Celexa), fluoxetin (Prozac), paroxetin (Paxil), sertralin (Zoloft), og escitalopram (Lexapro). I begyndelsen af ​​2000'erne SSRI har erstattet tricykliske antidepressiva som de foretrukne lægemidler til behandling af depressive lidelser, primært på grund af deres forbedrede tolerabilitet og sikkerhed, hvis de tages i overdosis. Disse lægemidler har en tendens til at have færre bivirkninger end de tricykliske antidepressiva.

Andre

Der er flere antidepressiva rådighed fra 2004, der, fordi de ikke er kemisk opbygget ligesom de andre typer antidepressiva, er grupperet i kategorien "andet" eller diverse. Bupropion (Wellbutrin), mirtazapin (Remeron), og venlafaxin (Effexor) er blandt dem i denne kategori.

Generel brug

SSRI

Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) betragtes en forbedring i forhold ældre antidepressiva, fordi de er bedre tolereret, og er sikrere, hvis de tages i en overdosis. Den ordination af SSRI er steget dramatisk i de sidste mange år i børn og unge alder 10 til 19. Nogle undersøgelser peger på, at denne stigning er faldet sammen med et betydeligt fald i selvmordsrater i denne aldersgruppe, men det er uvist, om SSRI er direkte ansvarlig for denne forbedring. Som i 2004, fluoxetin (Prozac) var den eneste SSRI, at Food and Drug Administration (FDA) har godkendt til behandling af børn depression. Fluoxetin (Prozac), sertralin (Zoloft), og fluvoxamin (Luvox) er godkendt af FDA til behandling af obsessiv-kompulsiv sygdom, fordi undersøgelser har vist, at de er sikre og effektive lægemidler til unge med denne lidelse. En tidlig 2000'erne undersøgelse viste, at citalopram (Celexa) signifikant reducerede symptomer på depression hos børn og unge. Sertralin (Zoloft) blev også fundet i undersøgelser for at være effektiv med unge, lidt mere for unge end yngre børn. Læger kan ofte ordinere mange af SSRI antidepressiva udover fluoxetin (Prozac) for børn til behandling af depression, selv om de ikke er blevet godkendt til dette brug af FDA. Dette kaldes "off-label" brug. Off-label henviser til brugen af ​​læger af FDA-godkendte lægemidler til andre formål end dem, der er godkendt af agenturet formål.

Tricykliske

Tricykliske antidepressiva (TCA) er primært anvendes til behandling af depression hos voksne. De mest almindeligt anvendte dem er nortriptylin (pamelor), desipramin (elavil) og imipramin (Tofranil). De fungerer på samme måde og har lignende risici og bivirkninger. De er ikke så effektive til behandling af depression hos børn, som ikke har nået puberteten, og at disse børn bør kun anvendes som en anden linje agent. Der er marginal beviser til at understøtte brugen af ​​tricykliske til behandling af depression hos unge, men effekten vil sandsynligvis være moderat. Selv om de er faktisk ikke meget effektive som antidepressive midler med børn, kan de være ganske nyttigt til en række andre problemer, herunder attention deficit disorder, enuresis (sengevædning) og obsessiv-kompulsiv sygdom. Den amerikanske Academy of Børne- og Ungdomspsykiatrisk (AACAP) anbefaler ikke TCA som førstevalgsbehandling for unge, der kræver medicin til depressive lidelser. Den AACAP erkender dog, at nogle unge mennesker med depression kan reagere bedre på TCA end andre antidepressiva.

MAO-inhibitorer

Undersøgelser af MAO-hæmmere er kun udført på voksne patienter, og der er fra 2004 ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​MAO-hæmmere hos børn med brug i andre aldersgrupper. Imidlertid har dyreforsøg vist, at disse lægemidler kan bremse væksten hos små børn og er derfor ikke anbefales generelt til børn. Forældre bør være sikker på at tale med lægen om, hvorvidt brugen af ​​disse lægemidler er hensigtsmæssig, før de giver en MAO-hæmmer til deres barn.

Andre

Bupropion (Wellbutrin) synes at være en bedre antidepressiv for børn end de tricykliske antidepressiva. Igen, fra 2004 bupropion er ikke blevet godkendt til dette brug af FDA. Det har også vist sig at være en effektiv behandling for børn diagnosticeret med attention deficit disorder. Producenten af ​​venlafaxin (Effexor) har udsendt en erklæring om, at stoffet ikke er effektiv til behandling af depression hos børn og teenagere, og anbefaler, at venlafaxin (Effexor) ikke anvendes til pædiatriske patienter. Begyndelsen af ​​2000'erne undersøgelser har fundet øget rapportering af at tænke på selvmord og selvskadende adfærd blandt børn og teenagere, der tager venlafaxin (Effexor). Mirtazapin (Remeron) skal anvendes med forsigtighed til børn med depression. Undersøgelser har vist forekomster af børn tænker selvmord eller forsøger selvmord i kliniske forsøg for denne medicin.

Forholdsregler

I 2004 udstedte FDA en sundhed rådgivende anbefale tæt observation for forværring depression hos både voksne og børn behandlet med visse antidepressiva. FDA anmodede om, at en advarsel om en mulig sammenhæng mellem brugen af ​​SSRI og selvmordsadfærd indsættes i mærkningen af ​​disse medikamenter. Undersøgelser har fundet nogen direkte forbindelse mellem disse antidepressiva og forværring depression eller øget selvmord hos børn. Faktisk har ingen selvmord blevet rapporteret blandt de mere end 4.100 mennesker undersøgt der tager SSRI. Men FDA fortsætter at undersøge dette spørgsmål. Nogle mener, den øgede risiko for selvmord er ikke relateret til SSRI selv, men et fænomen ses, når symptomerne på depression først begynder at blive bedre. Dette fænomen opstår, når den deprimerede person begynder at få mere energi, men er endnu ikke helt fritages for depressive symptomer. Lægemidlerne under revision omfatter bupropion (Wellbutrin), citalopram (Celexa), fluoxetin (Prozac), mirtazapin (Remeron), nefazodon (Serzone), paroxetin (Paxil), sertralin (Zoloft), escitalopram (Lexapro) og venlafaxin (Effexor). Det skal igen bemærkes, at det eneste stof, der har fået godkendt til brug hos børn med svær depression er fluoxetin (Prozac). Flere af disse lægemidler, herunder sertralin (Zoloft) og fluoxetin (Prozac) er godkendt til behandling af obsessiv-kompulsiv sygdom hos børn. Det stof escitalopram (Lexapro) synes ikke at hjælpe deprimerede børn og unge, ifølge en klinisk undersøgelse.

Bivirkninger

MAO-inhibitorer

MAO-hæmmere er stort set blevet fortrængt i behandlingen på grund af deres høje risiko for betydelige bivirkninger, især alvorlige, muligvis fatal højt blodtryk, hvis fødevarer eller alkoholholdige drikkevarer, der indeholder tyramin der forbruges. Andre bivirkninger omfatter svimmelhed, besvimelse, hovedpine, rystelser, muskelsammentrækninger, forvirring, hukommelsestab, angst, uro, søvnløshed, svaghed, døsighed, kulderystelser, sløret syn, og hjertebanken. Behandling med MAO-hæmmere må aldrig standses brat, og bør ikke stoppes uden først at konsultere en læge.

Tricykliske

Selv TCA har vist sig at være effektive i mange kliniske situationer, er deres anvendelse forbundet med potentielt alvorlige bivirkninger. Den vigtigste af disse er potentialet for en uregelmæssig hjerterytme, som kan til tider (men sjældent) være fatalt. Langt størstedelen af ​​TCA-relaterede dødsfald sker, når en overdosis er taget. Læge vil sandsynligvis overvåge blodniveauer, samt udføre ekkokardiogrammer at overvåge hjerte funktion. Andre bivirkninger omfatter mundtørhed, forstoppelse, vandladningsbesvær, sløret syn, sedation, vægtøgning, centralnervesystemet og hjerte-kar-toksicitet, delirium, og risikoen for selvmord ved overdosis. Risikoen for bivirkninger kan reduceres med omhyggelige ordineringspraksis.

SSRI

Flere bivirkninger er muligt med SSRI. Særlig forsigtighed bør betales i de første få uger ved fortsat den foreskrevne medicin. Skulle nervøsitet, uro, irritabilitet, humør ustabilitet, eller søvnløshed opstår eller forværres under behandling med SSRI-præparater, bør forældre opnå en hurtig evaluering af deres læge. Nogle af de bivirkninger, der kan være forårsaget af SSRI omfatter mundtørhed, kvalme, nervøsitet, søvnløshed og hovedpine. De tager fluoxetin (Prozac) kan også have en følelse af at være ude af stand til at sidde stille. Børn allerede på nogen af ​​de SSRI-præparater bør forblive på lægemidlet, hvis det har været nyttige, men de skal også overvåges nøje af en læge for tegn på bivirkninger. Når begyndt, behandling med disse lægemidler bør ikke brat stoppet, fordi barnet kan opleve yderligere uro og rastløshed. Familier bør ikke afbryde behandlingen uden at konsultere deres læge.

Andre

Bupropion (Wellbutrin) har flere bivirkninger, herunder døsighed, uklarhed, hovedpine, forstoppelse, mundtørhed, kvalme og opkastning. Lejlighedsvis patienter kan opleve træthed, muskeltrækninger, vægttab, sløret syn, og søvnbesvær. Den væsentligste bivirkning er appetit undertrykkelse. I nogle børn kan det også føre til hypoglykæmi (lavt blodsukker). Det anbefales, at børn på Wellbutrin bør spise fremtrængen, eftermiddagen, og sengetid snacks foruden de sædvanlige tre måltider på en måde svarende til den for diabetikere. Den største risiko for Wellbutrin er, at det øger sandsynligheden for anfald, selv om forekomsten er sjældne. Nogle af disse anfald kan være relateret til hypoglykæmi og kan således forebygges ved stikning til kost som beskrevet ovenfor. Lægemidlet bør ikke anvendes, når der er en tidligere tidligere krampeanfald, eller en familie historie af epilepsi.

Interaktioner

MAO-inhibitorer

MAO-hæmmere har mange dietary restriktioner, og folk tager dem nødt til at følge de kostråd og lægens anvisninger meget nøje. En hurtig, potentielt dødelig stigning i blodtrykket kan forekomme, hvis fødevarer eller alkoholholdige drikkevarer, der indeholder tyramin indtages af en person, der allerede får MAO-hæmmere. Fødevarer, der indeholder tyramin omfatte creme fraiche; parmesan, mozzarella, cheddar og andre oste; oksekød eller kylling lever; saltede kød; vildt; kaviar; tørret fisk; bananer; avocadoer; rosiner; sojasovs; hestebønner; og koffein-holdige produkter som cola, kaffe og te, og chokolade. Drikkevarer skal undgås omfatte øl, rødvin, andre alkoholholdige drikkevarer, alkoholfri og reduceret alkohol øl, og rødvin produkter.

SSRI

SSRI-præparater bør ikke anvendes med et lægemiddel, der øger serotonin koncentrationer, herunder MAO-hæmmere, tramadol, sibutramin, meperidin, sumatriptan, lithium, perikon, ginkgo biloba, og nogle anti-psykotiske midler. A "serotoninsyndrom" kan forekomme, hvor ændringer i mental status, og hvor agitation, svedtendens, kan kulderystelser, rysten, diarré og uncoordination og feber udvikle sig. Dette syndrom kan være livstruende. SSRI interagere med en række andre lægemidler, der virker på det centrale nervesystem. Pleje bør anvendes i kombination SSRI med større eller mindre beroligende midler eller med antiepileptika såsom phenytoin (Dilantin), eller carbamazepin (Tegretol).

Tricykliske

Tricyklisk antidepressiva bør ikke tages med mavesyre inhibitor cimetidin (tagamet), da det øger blodets indhold af den tricykliske forbindelse. TCA har mange interaktioner, og specialiserede referencer bør høres. Specifikt er det bedst at undgå andre lægemidler med antikolinerge virkninger. Tricykliske bør ikke tages med antibiotika grepafloxacin og sprafloxacin, da kombinationen kan medføre alvorlige hjerteproblemer arytmier.

Andre

Alkohol kan phenothiaziner, og benzodiazepiner alle øge sandsynligheden for anfald, hvis de indtages med bupropion (Wellbutrin).

Vigtige vilkår

  • Monoaminooxidase (MAO) hæmmere-A type antidepressiv medicin, som virker ved at blokere virkningen af ​​et kemisk stof kaldet monoaminoxidase i nervesystemet.
  • Selektive serotonin reuptake inhibitors (SSRI) -A klasse af antidepressive midler, der virker ved at blokere reabsorption af serotonin i hjernen, hvilket øger niveauet af serotonin. SSRI omfatter fluoxetin (Prozac), sertralin (Zoloft), og paroxetin (Paxil).
  • Tricykliske antidepressiva-En klasse af antidepressiva, opkaldt efter deres tre-ringstruktur, der øger niveauet af serotonin og andre hjerne kemikalier. De anvendes til behandling af depression og angst, men har flere bivirkninger end den nyere klasse af antidepressiva kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI).

Forældrekontrol Bekymringer

Major depression hos børn og unge er en alvorlig tilstand, der bør behandles på en måde, der omfatter omhyggelig opfølgning og overvågning. Hvis lægen vurderer, at medicin er indiceret, bør forældre sikre deres barn modtager fortsat løbende vurdering. Udvælgelse af et antidepressivt middel til deres barn sker på individuel basis, som lægemidler kan arbejde forskelligt for forskellige mennesker. Hvad er effektiv for nogle kan ikke være effektive for andre. Hvis ét antidepressivt middel er ineffektiv, så er der sandsynligvis en anden, der kan være forsøgt. Alle potentielt effektive behandlinger kan være forbundet med bivirkninger. En omhyggelig afvejning af risici og fordele, med passende opfølgning for at reducere risici, er det bedste, der kan anbefales.

Se også Depression.

Ressourcer

Bøger

.. Mondimore, Francis Mark ungdomspsykiatrisk Depression Baltimore, MD: Johns Hopkins University Press, 2002.

Tidsskrifter

Ables, Adrienne Z., og Otis L. Baughman III. "Antidepressiva: Opdatering af nye Agenter og indikationer." American Family Physician 67, no. 3 (1 Feb 2003): 547-54.

Organisationer

National Alliance for psykisk syge. Colonial Place tre, 2107 Wilson Blvd., Suite 300, Arlington, VA 22201-3042. Websted: http://www.nami.org.

. National Mental Health Association 2001 N. Beauregard Street, 12th Floor, Alexandria, Virginia 22311. websted: http://www.nmha.org.

Websteder

National Institute of Mental Health. Tilgængelig online på http://www.nimh.nih.gov/ (adgang 16 oktober 2004).

National Mental Health Association. Tidligere tilgængelig online på http://www.mentalhealth.org (adgang 16 Okt 2004).