Antidepressiva: flere bivirkninger end fordele

Troen på, at antidepressiva er sikre og effektive er forkert, ifølge Paul Andrews, den evolutionære biolog ved McMaster University.

Antidepressiva: flere bivirkninger end fordele

Antidepressiva anvendes til at lindre symptomer på depression; de øger niveauet af serotonin - det hormon, der regulerer humør - i hjernen. De fleste af serotonin produceres af et menneskeligt legeme anvendes til andre formål - fordøjelse, blodpropper, reproduktion og fosterudvikling.

Andrews og hans kolleger studerede resultaterne af flere undersøgelser, der sammenlignede virkningen af ​​antidepressiva og de dermed forbundne risici, især for ældre mennesker, der døde for tidligt på grund af disse lægemidler. Forskerne fandt ud af, at antidepressiva har en negativ indvirkning på alle de store processer i kroppen, der normalt reguleres af serotonin. De omfatter problemerne med børns udvikling (hvis deres mødre tog antidepressiv medicin under graviditeten), nedsat seksuel funktion og sædproduktionen, fordøjelsesproblemer såsom diarré, forstoppelse, oppustethed og fordøjelsesbesvær; ekstra blødning og slagtilfælde blandt ældre.

Tidligere undersøgelser af Paul Andrews viser også, at efter patienter stopper med at tage antidepressiv medicin, de ofte oplever tilbagefald af sygdommen. Andrews, hvis rapport blev offentliggjort i online Frontier Psykologi tidsskrift, konstaterer, at den samlede effekt af disse lægemidler på kroppen er skadeligt, fordi serotonin regulerer alt for mange vigtige processer i kroppen, og enhver indblanding i arbejdet i dette hormon kan føre til negative konsekvenser.