"Anti-inflammatorisk" Kost: Hvad betyder det? Skal jeg gøre det?

Inflammation er den normale og naturlige reaktion på kroppens skade; kan dog unødvendig og kronisk inflammation skabe ravage på kroppen og fremmer sygdom. Mange gange kronisk inflammation går ubemærket hen i år, men i sidste ende kan føre til alvorlig sygdom, herunder hjertesygdomme, slagtilfælde, kræft, diabetes, søvn og humørsvingninger, gigt og Alzheimers. På grund af stigningen i kroniske sygdomme, har anti-inflammatoriske kost vundet popularitet og mediebevågenhed. I almindelighed, anti-inflammatorisk kost ligner middelhavsstil spise og er designet til at reducere risikoen for aldersrelateret sygdom og forbedre den overordnede sundhedstilstand.

Kosten faktorer, Inflammation
En af de største aktører i kampen mod kronisk inflammation er overskydende kropsvægt. Den inflammatoriske tilstand er en ond cirkel starter med infektion eller sygdom, der producerer inflammation, så insulinresistens efterfulgt af vægtøgning og mere inflammation. Når en person begynder at tage på i vægt, kan det blive svært at få kroppen ud af denne konstante inflammatoriske vej. Typisk er behov drastiske ernærings- og motion ændringer. Den moderne kost bidrager til inflammation via en række af kroppens mekanismer, der ikke er helt forstået. Spise for mange stegte fødevarer, forarbejdede fødevarer, omega-6 fedtsyrer, mættet fedt, raffineret sukker og transfedtsyrer er alle blevet forbundet med forøget pro-inflammatoriske kemikalier og hormoner, der forårsager cellebeskadigelse.

Foods at spise
Den antiinflammatoriske kost fremmer velafbalanceret kost, men for ægte succes det skal være en livsstilsændring og ikke en midlertidig løsning. På grund af de anti-inflammatoriske virkninger, omega-3 fedtsyrer, såsom frisk fed fisk, valnødder, hørfrø og befæstede æg er hæfteklammer. Den primære kilde til fedt er ekstra jomfru olivenolie. Kun magert kød og vegetabilske proteiner (sojabønner, tofu og sojamælk) er tilladt. Med høje niveauer af antioxidanter, er et farverigt udvalg af friske frugter og grøntsager opfordres kraftigt til sammen med en række forskellige nødder, 100% fuldkorn, bønner og bælgfrugter. Urter og krydderier såsom hvidløg, gurkemeje, ingefær, kanel, rød peber, cayenne, basilikum, oregano, paprika og chili peppers spiller en central rolle i smagsstoffer fødevarer. Der lægges vægt på økologiske produkter, hvis det er muligt. For så vidt angår drikkevarer, 2-4 portioner af grøn, hvid og / eller oolong te anbefales og rødvin er tilladt i moderate mængder (1-2 glas dagligt).

Fødevarer for at undgå
Det første trin i at følge anti-inflammatorisk kost er at fjerne raffineret, hvidt sukker findes i de fleste husholdningsmaskiner, hvide kartofler, kiks, chips og andre snacks og sukkerholdige drikkevarer. Alle fastfood bør undgås. Label læsning bør praktiseres for at begrænse højfructosemajssirup. Fødevarer med højt pro-inflammatoriske fedtstoffer som margarine, fede kød, forarbejdet kød, stegte fødevarer, regelmæssig ost, vegetabilsk afkortning og delvist hydrogenerede vegetabilske olier. Planen antyder undgå alle mejeriprodukter således være sikker på at få calcium fra andre kilder eller kosttilskud. Sukker og derivater kan ikke anbefales, men Agavenektar og stevia produkter er tilladt.

Virker det?
Mens anti-inflammatorisk kost ikke er blevet undersøgt i udstrakt grad, har mange aspekter af kosten blevet forbundet med bedre helbred. Forskning har vist, kulturer, der spiser en kost høj i frugt, grøntsager, nødder, frø, fede fisk og sunde olier har lavere kronisk sygdom. Husk, at det overordnede mønster af at spise, at opretholde en sund vægt og være fysisk aktiv er de tre vigtigste faktorer i at reducere inflammation. Tilstedeværelse eller udeladelse af visse fødevarer og næringsstoffer er vigtige, men forbedringen vil være stumpe, hvis du ikke ser på det store billede!