Ancient Egyptian Brætspil

Ancient Egyptian Brætspil


Gamle egyptiske brætspil blev spillet af alle klasser af mennesker. Nogle spil var kun tilgængelige for de rige, men der var en række spil skabt for de fattigere klasser. Mange typer af brætspil er blevet opdaget af arkæologer, men at finde reglerne for spillene har været sværere at finde. , Hvordan de vil spille brætspil har taget lidt gætte arbejde afhængig af, hvor spillene blev opdaget, og hvilken tilstand de blev opdaget i.

Senet

Senet, en gammel egyptisk brætspil for to spillere, spilles på en 30 kvadrat bord med 3 rækker 10 pladser hver. I begyndelsen af ​​spillet, der skiftevis farvede markører placeres på firkanterne i første række. Formålet med spillet er at flytte dine brikker fra brættet ved at flytte dem i et zigzag-mønster til den 30. pladsen. Egypterne brugte fire flade pinde, der var mørke på den ene side og lys på den anden. Afhængigt af hvordan de pinde er landet, du kunne "rulle" en 1, 2, 3, 4 eller 6. Hvis du ruller en 1, 4 eller 6, får du en anden drejning. Dit mål er at flytte alle dine brikker fra brættet.

Nogle andre regler:

  • Du kan ikke lande på dine egne brikker.
  • Du kan lande på en modstanders brikker og skifte det med din tidligere stilling, hvis han ikke er på en sikker firkantet, hvis han ikke har mere end 2 stykker i den samme række, eller hvis hans stykker er "parret" eller ved siden af hinanden.
  • Der er sikkert firkanter, hvor du ikke kan udskifte dele, og der er fare firkanter, der placerer dig tilbage på en tidligere række.

The Ancient Egyptian Board Game Mehan eller Snake

Mehan var et populært spil for de lavere klasser, fordi brættet kan trækkes eller hugget ind enhver overflade, herunder en snavs gulv. Rigere egyptere havde game borde foretaget på en piedestal, der ligner en svamp. En slange er rullet rundt på brættet og spillere starter på halen. Liget af slangen er opdelt i kvadrater; en typisk slange havde omkring 60 pladser til at skubbe igennem. Målet er at være den første til at flytte din brik fra halen til slangens hoved. Op til seks spillere brugte løver og løvinder og bold stykker til at manøvrere rundt på brættet.

Ancient Egyptian Brætspil

Seega

Seega er en gammel egyptisk brætspil ligner brikker og Go, hvor du forsøger at fange din modstanders brikker. Nogle egyptologer har endda sammenlignede Seega til Risk. Gameplayet er på en 5 x 5 bord. For at starte, spillerne placere to brikker på brættet, en spiller på X-og andre på O (se billedet). Derefter hver spiller skiftevis placerer resten af ​​deres 10 brikker på brættet mens centret square tom.

Du fange et stykke, når du flytter din brik og "sandwich" en modstanders brik. Stykker kan kun flyttes i tomme, ikke-diagonale, og tilstødende kvadrater. Du kan flytte brikker ind i et rum, der er klemt af din modstander. Det gør din brik sikker. Hvis en spiller ikke kan lave et træk på alle, har denne spiller kan fjerne en af ​​modstanderens brikker at gøre plads til et træk. En sidste regel er, at hvis, efter at et træk og opfange et stykke, kan det samme stykke flytte igen og fange en anden brik, så spilleren kan fortsætte med at bevæge det stykke. Det er muligt at have to, tre og fire move combos.

Aseb, eller The Twenty Squares spil

Aseb spilles på en 20 kvadrat bord, hvor der er 3 rækker med 4 pladser og derefter den midterste række stikker ud endnu 8 firkanter. Spillere starter på de kortere rækker og forsøge at flytte deres brikker fra brættet, ved at flytte ned ad den lange række, indtil de når den sidste firkant. Fire af firkanterne inkluderer ekstra sving. For at starte, skal en spiller kaster en 4 eller 6 for at flytte deres brikker fra deres reserver, derefter kaste igen for at flytte den. Hvis en spiller lander på en firkant med en modstanders brik, bliver modstanderens brik flyttet tilbage til reserverne. Denne gamle egyptiske brætspil er undertiden forveksles med den kongelige Game of Ur og Tjau, spillet af tyve.

Way Old School Challenge

Hvis du er på udkig efter nye brætspil til at spille, prøv nogle af de klassiske egyptiske spil. De kræver ikke fancy udstyr eller har dybdegående regler; du kan stort set komme i gang i løbet af få minutter. Kan trækkes Boards på papir eller ætset ind træ og stykker kan være så simpelt som brikker, du allerede har eller sten sidder uden for døren. Afspilning af disse gamle spil kan give dig en idé om, hvad folk gjorde for at fordrive tiden, og kan bare videregive din tid med meget nydelse.