Anabolske steroider

Definition

Anabolske steroider er forbindelser, der stammer fra testosteron, som fremmer vævsvækst og reparation. Fordi de har været brugt uretmæssigt af bodybuildere og andre atleter, de kontrollerede stoffer i henhold til USA føderale lovgivning.

Beskrivelse

Som i 2004, er der fire anabolske steroider til rådighed:

 • nandrolon
 • Oxandrolone
 • Oxymetholone
 • stanzolol

Selv om disse produkter har forskellige mærkede anvendelser, de er meget ens i aktion og bivirkninger, og kan anvendes i flæng, med forbehold af forskelle i administrationsvej og virkningsvarighed.

Generel brug

Anabolske steroider anvendes til følgende betingelser:

 • kataboliske stater som kroniske infektioner, omfattende kirurgi, forbrændinger eller alvorlige traumer
 • anæmi associeret med nyreinsufficiens, seglcelleanæmi, aplastisk anæmi og knoglemarvssvigt
 • angioødem
 • svigt vækst, herunder den korte statur i forbindelse med Turners syndrom

Forholdsregler

Anabolske steroider er ikke anbefales til små børn, fordi lægemidler kan medføre en tidlig afslutning på væksten af ​​lange knogler, hvilket resulterer i kort statur. Anabolske steroider bør anvendes med stor forsigtighed hos piger, fordi de lægemidler har maskuliniserende egenskaber. Lægemidlerne bør forbeholdes situationer, hvor fordelene opvejer risikoen. Anabolske steroider er blevet forbundet med leverkræft, og de har psykologiske virkninger, såsom at bidrage til rase angreb.

Bivirkninger

Anabolske steroider årsag maskulinisering af kvinder, herunder hårvækst eller tab, udvidelse af klitoris, og dybere stemme. Disse virkninger er ikke reversibel, selv når lægemidlet straks afbrydes. Hos mænd forbi puberteten, omfatter bivirkninger hyppig vandladning, brystspænding og udvidelse, og hyppige erektioner. I både hanner og hunner, årsag anabolske steroider hævede fødder, leverproblemer og maveproblemer.

Denne liste over bivirkninger er ufuldstændig; Der er rapporteret mange yderligere effekter. Specialized referencer narkotika opretholde for en komplet liste for hver enkelt stof, herunder analyse af psykologiske virkninger af disse stoffer, der bidrager til rase angreb.

Interaktioner

Anabolske steroider har en antikoagulerende virkning. De bør anvendes med forsigtighed i kombination med andre lægemidler, der har samme virkning, herunder warfarin, non-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID), og aspirin. Samtidig brug af anabolske steroider og kortikosteroider øger risikoen for fod og ankel hævelse. Kombinationen er meget sandsynligt, at forårsage acne. Anabolske steroider kan også sænke blodsukkerniveauet. De bør anvendes med yderste forsigtighed hos patienter, der tager insulin eller andre antidiabetika. Andre lægemiddelinteraktioner er også rapporteret.

Forældrekontrol Bekymringer

På grund af karakteren af ​​de negative virkninger af anabolske steroider, bør deres anvendelse begrænses til tilfælde, hvor fordelene klart opvejer risiciene. Regelmæssig testning for blodtal og leverfunktionen blod er afgørende. Forældre bør observere patienten omhyggeligt for tegn på leverskader, herunder hovedpine, ubehagelig ånde lugt, og sorte bie afføring.

Vigtige vilkår

 • Anabolske-Refererer til metaboliske processer karakteriseret ved omdannelse af enkle stoffer i mere komplekse forbindelser.
 • Katabolisme-A processen med stofskiftet, der nedbryder komplekse stoffer i simple.
 • Testosteron-mandlige hormon produceret af testiklerne og (i små mængder) i æggestokkene. Testosteron er ansvarlig for nogle maskuline sekundære kønskarakterer såsom væksten af ​​kropsbehåring og dybere stemme. Det er også undertiden gives som en del af hormonbehandling til kvinder, hvis æggestokke er blevet fjernet.
 • Turner syndrom-A kromosom abnormitet præget af korte statur og æggestokkene fejl forårsaget af en fraværende X-kromosom. Det forekommer kun hos kvinder.

Ressourcer

Bøger

Anabolske steroider: A Medical Dictionary, Bibliography, og kommenterede Guide til Internet Referencer San Diego, Californien:. Icon Group International, 2003.

Taylor, William N. anabolske steroider og idrætsudøveren Jefferson, NC:. McFarland & Co., 2002.

Websteder

"Anabolske steroider". MedlinePlus. Tilgængelig online på http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/anabolicsteroids.html.

"Steroider (Anabolske-androgen.)" National Institute on Drug Abuse. Tilgængelig online på http://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/anabolic-steroids (adgang December 18, 2004).