Amning kan forårsage anæmi

Amning kan forårsage anæmi
Amning er almindeligt velkommen. Det vurderes, at langvarig og amning (for seks måneder) er lige så sundt for mor og barn. Alligevel er det mærkeligt at vide, hvad de officielle statistikker og videnskabsfolk sige om det. Undersøgelser på University of Alberta, Edmonton, Canada, studerede 154 mexicanske kvinder og deres babyer. Undersøgelsen havde til formål at opdage de reelle sundhedsmæssige virkninger af amning på spædbørn under seks måneder.

Er Exclusive Amning nok?

Resultaterne viste babyer, der udelukkende blev fodret med motherâ € ™ s mælk i seks måneder var mindre tilbøjelige til at have fordøjelsesproblemer infektioner. På den anden side, de babyer, der didnâ € ™ t modtage andre babymad end deres motherâ € ™ s mælk var mere tilbøjelige til at lide af jernmangel i blodet.

Modermælken og jern

Sagen er, at mens modermælk er rig på biologisk aktive stoffer og antistoffer, er det fattige på jern, selv sammenlignet med mælkeerstatning. Undersøgelsen fandt sammenhængen mellem lave niveauer af jern i blodet hos ammende kvinder samt øget risiko for anæmi i deres babyer. I fattigere lande, som Mexico, hvor undersøgelsen blev gennemført, anæmi blandt gravide og ammende mødre er ikke en undtagelse.

Amning er forbundet med høj risiko for anæmi i både mødre og deres babyer.

Sådan forhindrer anæmi?

Med afbalanceret ernæring og forbrug af multivitaminer, anæmi doesnâ € ™ t trussel ammende kvinder. Men ita € ™ s vigtigt at analysere din babyÃ, â € ™ s blod testresultater og ikke at forsinke indføre kød-baserede supplerende fodring med seks måneder gamle babyer.