Amenorrhea

Definition

Amenorrhea er den medicinske betegnelse for fravær af menstruation. Der er to typer af amenoré, primær og sekundær. Primær amenoré henviser til forsinket menarche (den første menstruation) og er defineret som en af ​​tre betingelser:

 • fraværet af menarche ved alder 16 i en pige med ellers normal pubertetsudvikling (udvikling af bryster og / eller kønsbehåring)
 • fraværet af menarche ved alder 14 kombineret med forsinket pubertetsudvikling
 • fravær af menarche to år efter puberteten ellers afsluttet

Sekundær amenoré er defineret som fravær af menstruation efter menarche har fundet sted. Selv om det ikke ualmindeligt, at en piges menstruation at være uregelmæssig i den tidlige ungdom, bliver perioder fleste piger normalt regelmæssig senest 18 måneder efter den første. Efter den tid, anses det for unormalt for en teenager at gå glip af tre på hinanden følgende perioder.

Beskrivelse

Normale menstruation er resultatet af velfungerende og synkronisering af hypothalamus, hypofyse og æggestokke. Hypothalamus er den del af hjernen, der styrer kropstemperatur, cellulær metabolisme, og de grundlæggende funktioner som appetit for fødevarer, søvn / vågen-cyklussen, og reproduktion. Hypothalamus udskiller også hormoner, der regulerer hypofysen. Hypofysen gengæld producerer hormoner, som stimulerer æggestokkene til at udskille to hormoner kendt som estradiol og progesteron. Disse æggestokkene hormoner fremme væksten af ​​endometriet, som er vævet at linjer livmoderen. Hvis graviditet ikke opstår, endometriet nedbrydes, og livmoderen kaster ekstra væv under den næste menstruation.

Amenorrhea kan skyldes en afbrydelse på et af flere punkter i den normale cyklus:

 • Hypothalamus og hypofyse ikke producere nok hormon til at stimulere æggestokkene til at producere deres hormoner.
 • Ovarierne kan ikke producere tilstrækkeligt estradiol at stimulere væksten af ​​endometriet.
 • Der kan være strukturelle abnormiteter i uterus, cervix, eller vagina, der forhindrer skuret væv fra at forlade kroppen.

Demografi

Sekundær amenoré er mere almindelig hos kvinder i Nordamerika end primær amenorré. En undersøgelse anslår, at omkring 5 procent af menstruerende kvinder har en episode af sekundær amenorré hvert år.

Gennemsnitsalderen for påbegyndelsen af ​​menstruation hos piger i USA og Canada er 12,77 år. Der er ingen tegn fra begyndelsen af ​​2000'erne, at forekomsten af ​​enten primær eller sekundær amenoré er relateret til race eller etnisk baggrund.

Amenoré årsager og symptomer

Årsager

Der er en række mulige årsager til amenoré:

 • Graviditet: En teenager med amenorré sandsynligvis ikke har en alvorlig underliggende medicinsk problem. Alle teenagere med amenoré bør søge lægehjælp, og en teenager, der har haft samleje endnu en gang, og derefter gået glip af en periode bør påtage sig at hun er gravid, indtil en pålidelig graviditetstest beviser det modsatte. Det skal bemærkes, at spotte eller endda blødning er ikke usædvanligt tidligt i graviditeten. Desuden er det muligt for en pige at forestille før hun har selv havde en periode.
 • Lidelser i hypothalamus eller hypofysen: Disse problemer kan være forbundet med hjernetumorer.
 • Æggestokkene sygdomme: Disse lidelser kan indbefatte tidlig ovariesvigt eller kan være bivirkninger af kemoterapi eller strålebehandling for kræft. Tidlig ovariesvigt tegner sig for omkring 10 procent af tilfælde af sekundær amenorré.
 • Hyperandrogenisme: overproduktion af mandlige hormoner (androgener) ved pigens krop kan afbryde menstruation. Mandlige hormoner produceres i små mængder af alle kvinder, men nogle individer producere store mængder, hvilket fører til sådanne betingelser som polycystisk ovariesyndrom (PCOS), hirsutisme (øget vækst af kropsbehåring) eller abnormiteter i de ydre kønsorganer. PCOS hos unge udløses ofte af fedme.
 • Genetiske sygdomme: nogle genetiske lidelser, der påvirker X-kromosom, såsom Turners syndrom, forhindrer normal seksuel modning hos piger.
 • Psykiske lidelser: Depression, obsessiv-kompulsiv sygdom, spiseforstyrrelser og skizofreni alle kan forårsage forstyrrelser af menstruationscyklus.
 • Misbrug af alkohol eller andre stoffer: Overdreven indtagelse af alkohol kan føre til fejlernæring, mens kokain og opioider (narkotika) kan påvirke menstruationscyklus direkte.
 • Immundefekt lidelser eller tilstande.
 • Følelsesmæssig stress: Denne forstyrrelse kan forstyrre hjernens hormonale signaler til æggestokkene. Det er ikke ualmindeligt, at en piges periode, der skal udsættes, når hun har problemer med skole, arbejde, eller ansættelsesforhold. En ændring i miljøet (det første år på college eller tage et nyt job, for eksempel) kan også forårsage en ung kvindes periode at komme for sent.
 • Kvinde atlet triade: Kvindelige atleter på high school eller college niveau har en øget risiko for en triade af forstyrrelser: overdreven slankekure eller uorganiseret spise, amenoré, og tab af knogle mineraler, der fører til osteoporose. Den treklang blev først formelt navngivet i 1993, men havde været kendt for læger i årtier før. Piger, der er involveret i sport, der lægger vægt vægtkontrol eller en slank kropsbygning (gymnastik, atletik, cheerleading) har større risiko end dem, der spiller hockey, basketball, softball, eller andre sportsgrene, der lægger vægt styrke.

Symptomer

Amenorrhea kan være forbundet med symptomer på andre lidelser; for eksempel, vil piger med en spiseforstyrrelse ofte har eroderet tandemaljen, bittesmå lokalisere blødninger omkring øjnene, unormal hjerterytme, lavt blodtryk, og andre tegn på hyppige opkastninger. Piger, hvis amenoré er en del af den kvindelige atlet triade kan have en registrering af knoglebrud eller anden dokumentation for knoglemineraltab. Hedeture og nattesved kan indikere tidlig ovariesvigt. Hovedpine eller synsforstyrrelser kan foreslå en hjernesvulst.

Hvornår skal ringe til lægen

Piger, der ikke har haft en menstruation efter alder 16 eller har ikke vist nogen tegn på udvikling bryst eller andre tegn på pubertet efter alder 14 bør undersøges for årsager til primær dysmenoré. Piger, der er begyndt at menstruere og er gået glip af tre perioder bør evalueres for sekundær amenorré. Hvis de er seksuelt aktive, bør de have en graviditetstest efter mangler endnu en periode.

Diagnose

Anamnese og objektiv undersøgelse

Den første del af diagnosticering amenorré er en omhyggelig historie, herunder en registrering af medicin og eventuelle kirurgiske procedurer, der involverer maven eller kønsdelene. Lægen vil spørge detaljerede spørgsmål om stress, slankekure, seksuel aktivitet, og atletisk deltagelse samt spørgsmål om kroniske sygdomme eller lidelser i centralnervesystemet. Slægtshistorie bør tages i betragtning ved enhver teenager med primær amenorré, som mødre, der begyndte at menstruere sent vil ofte have døtre, som også menstruation sent.

I tilfælde af kvindelige atleter, kan lægen nødt til at etablere et tillidsforhold med patienten før beder om emner som kost, praksis og træning tidsplaner, og brugen af ​​sådanne lægemidler som steroider eller efedrin. Tilstedeværelsen af ​​stressfrakturer i unge kvinder bør undersøges. I nogle tilfælde kan lægen give patienten spiseforstyrrelse Inventory (EDI) eller en lignende screening spørgeskema for at bestemme, om patienten er i risiko for at udvikle anoreksi eller bulimi.

Lægen vil derefter udføre en fysisk undersøgelse for at evaluere patientens vægt i forhold til sin højde samt hendes generelle ernæringstilstand; at kontrollere, om bryst udvikling, pubeshår, og andre tegn på normal kvindelig seksuel udvikling; for at sikre, hjerterytmen, blodtrykket og andre vitale tegn er normalt; og at palpere (føle) skjoldbruskkirtlen for tegn på hævelse. Den fysiske undersøgelse kan omfatte en bækken undersøgelse for at kontrollere for abnormiteter i strukturen af ​​vagina eller cervix.

Laboratorieundersøgelser

For at udelukke specifikke årsager til amenorré, kan lægen bestille en graviditetstest i seksuelt aktive unge kvinder samt blodprøver for at kontrollere niveauet af thyreoideahormon. På baggrund af de første resultater test, kan lægen ønsker at udføre yderligere tests for at bestemme niveauet af andre hormoner, der spiller en rolle i reproduktion. En særlig type af blodprøve kaldes en karyotype kan gøres for at analysere pigens kromosomer, hvis lægen mistanke Turners syndrom eller en anden genetisk lidelse.

En måde at afgøre, om en teenager æggestokke og livmoder fungerer er en progesteron udfordring test. I denne test er en amenorrheic teenager givet en dosis af progesteron enten oralt eller som en injektion. Hvis hendes æggestokke producerer østrogen og hendes livmoder reagerer normalt, skal hun have en menstruation inden for et par dage efter progesteron dosis. Denne udfordring indikerer, æggestokkene og livmoderen fungerer normalt, og årsagen til amenorrhea er sandsynligvis i hjernen.

Billeddiagnostiske undersøgelser

I nogle tilfælde kan lægen bestille en ultralyd undersøgelse af bækkenpartiet at kontrollere for anatomiske abnormiteter eller x stråler eller en knoglescanning for at kontrollere for knoglebrud. I nogle tilfælde kan lægen bestille en MRI at udelukke tumorer påvirker hypothalamus eller hypofysen.

Psykiatrisk Interview

Teenagere hvis amenorré kan være relateret til depression, familie stress, spiseforstyrrelser, eller andre psykiske problemer kan blive henvist til en psykiater til nærmere vurdering.

Behandling

Den hyppigste risiko forbundet med amenorré er osteoporose (udtynding af knoglerne) forårsaget af lavt østrogenniveau. Fordi osteoporose kan begynde så tidligt som pubertet, er hormonbehandling undertiden anbefales til teenagere med kronisk amenorré.

Amenorrhea forbundet med hormonale, genetiske, psykiatriske eller immundefektlidelser kan kræve en række forskellige medikamenter og andre behandlinger af specialister. Tumorer i hypotalamus og hypofysen eller deformiteter i reproduktive organer normalt kræver operation.

Alternativ Behandling

Som med konventionelle medicinske behandlinger, er alternative behandlinger baseret på årsagen til tilstanden. Hvis en hormonel ubalance er afsløret ved laboratorieprøver, er hormon udskiftninger, der er mere naturligt for kroppen (herunder tri-østrogen og naturligt progesteron) anbefales. Glandulær terapi kan hjælpe med at skabe en balance i de involverede i den reproduktive cyklus kirtler, herunder hypothalmus, hypofyse, skjoldbruskkirtel, æggestokkene og binyrerne.

Da homøopati og akupunktur arbejde på dybe energetiske niveauer for at genskabe balancen i kroppen, kan disse to former for terapi være nyttig i behandling amenorré. Vestlige og kinesiske plantelægemidler også kan være meget effektiv. Urter anvendes til behandling af amenorré omfatter Dong Quai (Angelica sinensis), sort cohosh (Cimicifuga racemosa), og kysk træ (Kyskhedstræ). Urtemedicin, der bruges til at bringe på menstruation er kendt som emmenagogues. For nogle unge kan meditation, guidede billedsprog, og visualisering spiller en central rolle i behandlingen af ​​amenorré ved at fritage følelsesmæssig stress.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Kost og tilstrækkelig ernæring, herunder tilstrækkelig protein, essentielle fedtsyrer, fuldkorn, og friske frugter og grøntsager er vigtige for hver kvindelig fortid puberteten, især hvis mangler, eller hvis hun udøver regelmæssigt meget ihærdigt. Piger, der misbruger alkohol eller andre stoffer bør undersøges for eventuel underernæring som en del af behandling for stofmisbrug.

Kvindelige atleter på high school eller college niveau bør konsultere en ernæringsekspert til at sikre, at de spiser en velafbalanceret kost, der er tilstrækkelig til at opretholde en sund vægt for deres højde. Piger, der deltager i dans eller sport, der lægger vægt vægtkontrol eller en slank krop type (gymnastik, atletik, svømning og cheerleading) har større risiko for at udvikle spiseforstyrrelser end dem, der er involveret i disse sportsgrene som softball, vægtløftning, eller basketball. I nogle tilfælde kan gives atlet calcium- eller D-vitamin for at nedsætte risikoen for osteoporose.

Prognose

Prognosen af ​​enten primær eller sekundær amenorré afhænger af den underliggende årsag.

Forebyggelse

Amenorrhea forbindelse med graviditet, den kvindelige atletisk treklang, stof- eller alkoholmisbrug, eller spiseforstyrrelser kan forebygges så vidt disse er livsstilsvalg. Primær eller sekundær amenorré forbundet med genetiske mutationer eller andre systemiske sygdomme eller lidelser er ikke forebygges.

Forældrekontrol Bekymringer

Amenorrhea er en temmelig dramatisk symptom på menstruation dysfunktion, som ofte forårsager forældre til at konsultere en læge om en piges helbred. Forældrekontrol bekymring amenorré dog bør rettes til den underliggende årsag. Amenorrhea relateret til følelsesmæssig stress, slankekure eller overdreven motion normalt går væk, når stress er lettet eller når pigen gør passende justeringer livsstil. På den anden side, amenoré forbundet med glandulær forstyrrelser, tumorer, genetiske eller anatomiske abnormaliteter, diabetes eller andre systemiske lidelser er en del af en større og mere bekymrende billede. Forældre bør diskutere deres bekymringer om de langsigtede virkninger af amenorré på pigens helbred, om hun vil være i stand til at få børn i voksenlivet, og hvordan de kan hjælpe hende med at administrere hendes tilstand med læger, ernæringseksperter, og andet sundhedspersonale, der behandler hende.

Vigtige vilkår

 • Anorexia nervosa-en spiseforstyrrelse præget af en urealistisk frygt for vægtøgning, selv-sult, og forvridning af kropsbillede. Det opstår oftest hos unge kvinder.
 • Emmenagogue-En type medicin, der bringer på eller øger en kvindes menstruation.
 • Endometrium-mucosal lag foring det indre hulrum af livmoderen. Livmoderslimhinden struktur ændrer sig med alderen og med menstruationscyklus.
 • Kvinde atlet triade-En kombination af lidelser ofte findes i kvindelige atleter, der omfatter uorganiseret spise, osteoporose, og oligo- eller amenoré. Den treklang blev først officielt navngivet i 1993.
 • Hyperandrogenisme-Den overdrevne sekretion af androgener.
 • Menarche-Den første menstruationscyklus i en piges liv.
 • Osteoporose-bogstaveligt betyder "porøse knogler," denne tilstand opstår, når knoglerne mister en stor mængde af deres protein og mineralindhold, især calcium. Over tid er knoglemasse og styrke reduceret hvilket fører til øget risiko for knoglebrud.
 • Turner syndrom-A kromosom abnormitet præget af korte statur og æggestokkene fejl forårsaget af en fraværende X-kromosom. Det forekommer kun hos kvinder.

Se også Anoreksi nervosa; Bulimia nervosa; Menstruation; Oligomenorré; Sports.

Ressourcer

Bøger

DSM, 4. udgave, Text Revision. Washington, DC: American Psychiatric Association, 2000.

"menstruationsbeskyttelse abnormiteter og unormal uterin blødning." § 18, kapitel 235 i The Merck Manual of diagnose og terapi, redigeret af Mark H. Beers og Robert Berkow. Whitehouse Station, NJ: Merck Research Laboratories, 2002.

Pelletier, Kenneth R. "CAM terapier for Særlige betingelser:. Menstruationsbeskyttelse symptomer, overgangsalderen, og PMS" I den bedste Alternativ medicin, del II. New York: Simon og Schuster, 2002.

Tidsskrifter

Gordon, CM, og LM Nelson. "Amenorrhea og Bone Sundhed i teenagere og unge kvinder." Current Opinion i obstetrik og gynækologi 15 (oktober 2003): 377-84.

Khalid, A. "irregulær eller fraværende Perioder: Hvad kan en ultralydsscanning dig?" Best Practice og Forskning: Kliniske Obstetrik og Gynækologi 18 (februar 2004): 311.

Seidenfeld, Marjorie EK, og Vaughn J. Rickert. "Konsekvenserne af anoreksi, bulimi og fedme på det gynækologiske Sundhed for unge." American Family Physician 64 (1 August, 2001): 445-50.

Warren, MP, og LR Goodman. "Anstrengelsesudløst Hormonforstyrrende patologier." Journal of Endokrinologisk Investigation 26 (September 2003): 873-78.

Organisationer

American Academy of Børne- og Ungdomspsykiatrisk. 3615 Wisconsin Avenue, NW, Washington, DC 20016-3007. Websted: http://www.aacap.org.

American College of Obstetricians og Gynækologer (ACOG). 409 12th Street, SW, PO Box 96920, Washington, DC 20090-6920. Websted: http://www.acog.org.

American College of Sports Medicine (ACSM). 401 West Michigan Street, Indianapolis, IN 46202-3233. Websted: http://www.acsm.org.

Websteder

Barrow, Boone. "Female Athlete Triad". EMedicine, 17. juni 2004. Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/sports/topic163.htm (adgang November 8, 2004).

Chandran, Latha. "Menstruation Disorders". eMedicine, den 9. august, 2004. tilgængelig online på http://www.emedicine.com/ped/topic2781.htm (adgang November 8, 2004).

Nelson, Lawrence M., et al. "Amenorré." EMedicine, den 9. august, 2004. Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/med/topic117.htm (adgang November 8, 2004).