Alt du behøver at vide om dit stofskifte

Hvis du nogensinde har prøvet at tabe sig, så du har sikkert undret sig over et eller andet tidspunkt om dit stofskifte, eller stofskifte. Metabolisme er kroppens biokemiske anabolske (oprettelse eller syntese) og kataboliske (nedbryde) reaktioner, og den hastighed, hvormed man brænder kalorier.

For at finde ud af dit stofskifte, alle starter ud med en basal stofskifte (BMR). Dette er antallet af kalorier, du skal bare holde sig i live i en liggende tilstand (ingen anstrengelse). Det er den pris din krop forbrænder kalorier i en hviletilstand og i et værelse med neutrale temperaturer, mens der i en post-absorberende og fastende tilstand. Der er formler til at regne ud præcis, hvad din unikke BMR er, men generelt vil de fleste normale voksnes BMR kræve et eller andet sted omkring 1.200 til 1.800 kalorier om dagen.

Men du behøver ikke være bange ved denne lille kaloriefattige nummer. For at finde din samlede energibehov, dette antal stadig skal ganges med en faktor medfører udgifter og / eller sygdom energi, hvilket giver dig din samlede energiforbrug (TEE) kalorier, hvilket naturligvis vil være et større antal end BMR kalorier.

Ja, det er irriterende, men sandt: Nogle mennesker har højere stofskifte og nogle lavere - Det er en meget personlig ting afhængigt af mange faktorer. Den gode nyhed meget af det kan ændres. Nogle af disse ting omfatter:

• Motion - Cardio og vægt modstand kan øge dit stofskifte op til 15 gange din basalrate, så at komme ud sneakers er en af ​​de bedste måder at rev op dit stofskifte.

• Hormoner - flere hormoner kan påvirke stofskiftet, især throxine (T4) og triiodothyronin (T3), der fra skjoldbruskkirtlen, hæve metabolisme. Hypothyroidisme (manglende thyroxin) kan sænke metabolisme og hyperthyroidisme kan øge det, og det er vigtigt at have nok jod i kosten for at forhindre dette problem. Disse skjoldbruskkirtlen hormoner vigtigste funktion er at lede stofskifte, kropstemperatur og sådan.

Andre hormoner påvirker også stofskiftet, såsom testosteron, insulin og humant væksthormon, som kan øge stofskiftet satser med 5 til 15%. Jo mere nyligt opdagede hormoner ghrelin og leptin påvirke metabolisme, med grehlin forårsager sult og leptin forårsager mæthed.

• Nervesystemet - Stress øger frigivelsen af ​​adrenalin og noradrenalin, hvilket også øger stofskiftet.

• Alder - Børn og teenagere har højere stofskifte på grund af den massive vækst de undergår. Ældre folk har lavere BMR da de mister mere muskelmasse med alderen og kropslige processer langsommere.

• Fødevarer - At plade af mad, du bare spiste faktisk midlertidigt øger stofskiftet, med omkring 10-20% med noget, der hedder termogenese. Forskellige fødevarer kan øge det ved forskellige hastigheder. Høj fiber og højt proteinindhold fødevarer kan øge stofskiftet mere end stærkt forarbejdede kulhydrater og fedt. Grapefrugter fibre og antioxidanter er kendt for at øge stofskiftet, som er katekiner fra grøn te.

• Temperatur - Når din krop er varm, stofskifte stiger, som når du har feber, eller hvis du er meget koldt og kroppen forsøger at varme op for at kompensere.

• Andre faktorer, såsom graviditet og arvelige sygdomme kan påvirke stofskiftet. Graviditet øger stofskiftet, som ikke har en feber, cancer eller anden sygdom, såsom en infektion. Faste kan langsom metabolisme, fordi som kropsvægt falder, er der mindre kropsmasse brændende energi. Og muskel er langt mere metabolisk aktive end fedt, en anden grund til at ramme gym!

For at finde ud i hvilken form dit stofskifte er, er det vigtigt at se på din samlede livsstil og situationen og holde disse mange faktorer i tankerne. Du kan helt sikkert øge dit stofskifte, hvis du tager de nødvendige skridt for at gøre det.