Almond Milk vs. Rice Milk: Hvilken er bedre for dig?

Ris mælk er en populær mælkeerstatning fremstillet af kogt ris, brune ris sirup og brun ris stivelse. Mandel mælk er fremstillet ved at blande findelte mandler med vand og derefter belaste løsning til at fjerne skind og bidder af møtrik kød. Mens både ris mælk og mandel mælk gør acceptable mælkeerstatning til veganere, vegetarer og personer med laktose intolerance, kasein eller gluten allergi, er der en verden til forskel mellem disse to mælkeerstatning. Læs videre for at finde ud af, hvilke er bedre for dig.

Fakta om Rice Milk

Rice mælk er en mælkeerstatning fremstillet ved at blande kogt ris og vand. Producenterne kan derefter stamme blandingen for at fjerne sediment. Ris mælk indeholder lidt calcium, lidt protein og ingen vitaminer, så de fleste producenter befæste den med calcium, vitamin A og D-vitamin for at gøre sin ernæringsmæssige indhold mere som den om komælk.

Fakta Om Almond Milk

Almond mælk er en mælkeerstatning fremstillet af fint hakkede mandler og vand. Almond mælken også anstrengt at fjerne skind og sediment.

Almond mælk har været i brug siden middelalderen, da det blev brugt i madlavning som erstatning for komælk. Mandelmælk gemmer godt, så middelalderlige kokke brugte det i stedet for komælk, som skæmmer hurtigt uden køling og måtte straks forarbejdet til smør eller ost til opbevaring.

Hvilket er bedre?

Rice mælk har ringe næringsværdi, men hvis beriget med calcium, vitamin A og vitamin D kan det acceptabelt anvendes som mælkeerstatning. Men ris mælk ikke har så meget protein som komælk, så dem, der bruger ris mælk i stedet for komælk bør planlægge at få mere protein fra andre kilder i kosten.

Ris mælk indeholder ingen animalske produkter, så det er passende for veganere og vegetarer. Fordi ris mælk indeholder laktose, kan det sikkert forbruges af dem, der er actose intolerante. Rice mælk er også meget lav i kalorier og fedt; den indeholder blot tre gram fedt per portion, og omkring 140 kalorier per portion.

Mandelmælk modsætning rismælk, indeholder en række essentielle vitaminer og mineraler. Almond mælk indeholder magnesium, selen, mangan, kalium, fibre, jern, zink, fosfor, calcium og vitamin E. På grund af de høje niveauer af vitaminer og mineraler, der forekommer naturligt i mandler og mandelmælk, producenter ser ingen grund til at befæste drik .

Almond mælkens højere næringsværdi betyder, at det har flere sundhedsmæssige fordele end ris mælk. De høje niveauer af antioxidant E-vitamin i mandelmælk gøre det effektivt i forebyggelsen af ​​kræft og kan bremse tegn på ældning. Fordi mandelmælk er laktose og kasein fri, er det hensigtsmæssigt, at laktose intolerante og dem med gluten allergi. Veganere og vegetarer gerne, at mandel mælk indeholder ikke animalske produkter.

Mandel mælk er endnu lavere end ris mælk i kalorier, på kun 40 kalorier per portion, men indeholder ca. den samme mængde fedt, tre gram per portion. Fordi mandelmælk er lav i kalorier og fedt og høj i antioxidanter, vitaminer og mineraler, er det et sundere alternativ end ris mælk.