Almond Butter vs. Peanut Butter

Mandel smør bliver mere populære. Jordnøddesmør har været populær i aldre. Der er ernæringsmæssige forskelle mellem de to, og hver har sine egne fordele, det kan føje til dine kosten planer.

Almond Butter vs. Peanut Butter

Ernæring af Almond Butter

Mandel smør er lavet ved at knuse og udjævning mandler til en pasta. Mandler er en meget nærende mad. Ved at spise mandler eller mandel smør, får du E-vitamin, kalium, magnesium, jern, calcium og fosfor. Mandler er en god fiberkilde, og også indeholder protein. På grund af deres høje indhold af enkeltumættet fedtindhold er mandler betragtes som en sund mad valg. Mandler eller mandel smør levere sunde fedt ikke typisk findes i fødevarer med højt indhold af mættet fedt.

Ernæring af Peanut Butter

For at gøre jordnøddesmør, du male jordnødder og glatte dem til en pasta. Jordnøddesmør er høj i enkeltumættet fedt. Jordnødder og jordnøddesmør er en god kilde til magnesium, folat, fiber, protein og vitaminer B3 og E.

Er Almond Butter Better Than Peanut Butter?

Begge møtrik Butters kan potentielt være sund og nærende. Der er et par faktorer at overveje, når du vælger mellem mandel smør og jordnøddesmør. Du skal vide, om produktet er fremstillet ved hjælp af en kold-press proces, som bevarer næringsstoffer, eller hvis overdreven varme blev brugt i udarbejdelsen.

Almond smør er mindre kommercielt tilgængelige. Jordnøddesmør er en langt mere almindelig mad og er produceret af mange leverandører, hvoraf nogle tilføje usunde ingredienser som for meget salt, sukker og mættet fedt i produktet. Nogle af disse tilsætningsstoffer er beregnet til at bevare jordnøddesmør i en længere periode. I andre tilfælde, føjes de til at forbedre smagen. Hvis et mærke af jordnøddesmør er højt indhold af mættet fedt, sukker og salt, vil du ønsker at undgå at spise for meget af det, fordi overskydende forbrug af disse ingredienser er knyttet til sundhedsspørgsmål såsom hjerteproblemer og forhøjet blodtryk.

Når du vælger mellem mandel smør og jordnøddesmør, skal du sørge for at læse etiketter ingrediensernes. For de sundeste muligheder, du vil have møtrik Butters, der har undergået minimal varme behandling og med lidt at ingen tilsatte ingredienser.

Nut Allergi

Et andet forhold er spørgsmålet om peanut allergi. Nogle mennesker er meget allergiske over for jordnødder og kan ikke tåle jordnøddesmør uden at have en alvorlig fysisk reaktion. I dette tilfælde kan mandel smør være en bedre løsning, hvis allergi er begrænset til jordnødder.

Almond Butter vs. Peanut Butter: The Cost

Nogle mennesker, der foretrækker at spise mandel smør af sundhedsmæssige årsager vælger peanut bedre i stedet, fordi det er billigere. Fordi mandel smør er ikke så mainstream et produkt som jordnøddesmør, prisen er generelt meget højere, nogle gange det dobbelte. Almond smør kan også ikke tilgængelige i din almindelige købmand. Du kan være nødt til at rejse til en helsekost butik for at købe den.

The Verdict

Både mandel smør og jordnøddesmør kan være sundt og nærende. Den afgørende faktor hviler i selve ingredienser, konserveringsmidler og tilberedningsprocessen af ​​specifikt mærke. Almond smør er et levedygtigt alternativ, hvis du har peanut allergi. Jordnøddesmør er generelt billigere end mandel smør.