Alkohol: Fordelene ved moderat indtagelse

Indtagelse af alkohol i moderate mængder kan have en positiv indflydelse på den fysiske og mentale sundhed. Mens alkohol er en af ​​de mest misbrugte stoffer på markedet, er det også en, der har visse fordele for drikkende, der indtager det i sikre mængder. For personer, der indtager lavt alkohol, fordele som reduceret stress, øget kardiovaskulær sundhed og nedsat risiko for at udvikle type 2-diabetes tilbyder et væld af grunde for forbrugerne at drikke med måde.

Reducere stress, angst og spænding

Forskning viser, at forbruget af alkohol i moderate mængder kan føre til visse psykologiske fordele. Lave niveauer af alkohol kan udløse stress reduktion, nemme følelser af angst og hjælpe forbrugerne med at mindske spændingerne. Desuden kan lave niveauer af alkoholforbrug også forårsage forbrugeren til at føle sig mere behagelig og afslappet. Undersøgelser af søvn, viser, at folk, der drikker med måde få mere søvn i gennemsnit end at gøre dem, der hengiver i overskud. Disse psykologiske virkninger af moderat indtagelse er positive, der kan være til gavn for forbrugeren.

Et længere liv

De positive psykologiske virkninger af at drikke i moderate mængder kan være forbundet med de undersøgelser, der viser moderat drikkende tendens til at elske længere end folk, der ikke drikker overhovedet eller dem, der drikker for meget. Undersøgelser fra en række forskellige lande, herunder Kina, USA og England viser, at levetiden er højest blandt grupper af folk, der drikker alkohol i moderate mængder.

Øget Cardiovascular Health

Flere undersøgelser har vist, at drikke alkohol i moderate mængder har en positiv sammenhæng med visse aspekter af hjerte-kar-sundhed. Navnlig er risikoen for at udvikle koronararteriesygdom betydeligt sænket i forbindelse med moderat forbrug af alkohol. En anden forbindelse mellem alkohol og hjerte-kar-sundhed viser, at moderat indtagelse af alkohol har en positiv sammenhæng med overlevelsesevne i tilfælde af et hjerteanfald. De, der drikker lavt alkohol er mere tilbøjelige til at leve og mindre tilbøjelige til at opleve endnu et hjerteanfald.

Alkohol giver flere positive virkninger på kroppen, hvis det indtages i små mængder. For eksempel øger niveauet af gode kolesterol (HDL) og sænker niveauet af dårlige kolesterol (LDL). Alkohol virker også som en blod tyndere, når den kommer ind i kroppen, ligesom almindelig aspirin gør. Således når de indtages i moderate mængder, kan det reducere sandsynligheden for at udvikle blodpropper i arterierne.

Nedsat risiko for type 2 diabetes

Mens indtagelse af alkohol i store mængder har vist sig at sætte drinkers på et højere risiko for at udvikle type 2-diabetes, nogle undersøgelser viser, at drikke med måde kan have den modsatte virkning. Forholdet mellem alkohol og type 2-diabetes er i fokus for et stort antal igangværende undersøgelser. Resultaterne viser imidlertid, at moderat drikkende er mindre tilbøjelige til at udvikle type 2 diabetes end storforbrugere.

Alle disse sundhedsmæssige fordele forbundet med moderat indtagelse tjene som et incitament for forbrugerne til at begrænse deres niveauer af alkoholindtag. For meget alkohol fjerner de sundhedsmæssige fordele, der er beskrevet ovenfor. Den bedste måde at maksimere på de sundhedsmæssige fordele ved alkohol er at forbruge det i lave niveauer.