Alkohol forbruget hænger sammen med større risiko for kræft i kvinder

Alkohol forbruget hænger sammen med større risiko for kræft i kvinder
Resultaterne af undersøgelse foretaget af britiske forskere fra University of Oxford gav jorden til at kræve der er en sammenhæng mellem en øget risiko for kræft hos kvinder og moderat (og endda lav) forbrug af alkohol. Det var et hidtil uset storstilet undersøgelse med 1,3 millioner af britiske kvinder.

Projektet blev kaldt The Million Women Study, en national undersøgelse af midaldrende kvinders sundhed i Storbritannien. Undersøgelsen viste, at 25% af kvinderne var sofavælgerne mens resten indrømmede de drak mindst 21 genstande om ugen, hvilket svarer til 10 g ren ethylalkohol. Forskere siger, at i gennemsnit kvinder i "drikke gruppen" forbruges en drink om dagen.

Opfølgning forskning viste, at inden for de næste syv år 68.775 af kvinderne i undersøgelsen blev diagnosticeret med kræft.

Forskerne sammenlignede derefter statistiske data om kræfttilfælde med oplysninger om alkoholforbrug og fandt, at selv lavt forbrug af alkohol var knyttet til den øgede risiko for forskellige former for kræft. For eksempel blev regelmæssig indtagelse af alkohol er forbundet med øget risiko for brystkræft, samt lever- og endetarm kræft mens andre dårlige vaner ikke spillede nogen væsentlig rolle. Kvinder, der også har røget havde en større risiko for kræft i mundhule og svælg, og hals.

Stigende alkoholforbrug blev ledsaget med højere risiko for enhver form for kræft er nævnt ovenfor. Det interessante, det ikke ligegyldigt, hvad slags alkohol drikkevarer kvinder forbruges. Forfatterne af undersøgelsen skønnes, at hver ekstra drink regelmæssigt forbruges per dag førte til yderligere 15 tilfælde af kræft pr 1000 kvinder op til 75 år.

Tegning den konklusion, jeg vil gerne citere redaktionel til den rapport om undersøgelse offentliggjort i prestigefyldte medicinske tidsskrift Journal of National Cancer Institute. Ifølge rapporten, Oxford undersøgelser viste, at "der er ingen niveau af alkoholforbrug, der kan betragtes som sikker."