Aldrig lagre kontakter i badeværelset eller sove i dem

En undladelse af at følge reglerne for hygiejne, når iført linser kan føre til tragiske konsekvenser. 24-årige Katie Richardson, patienten fra England, har fået en hornhinde infektion kan føre til forringelse af syn og endda blindhed.

Aldrig lagre kontakter i badeværelset eller sove i dem

Siden en alder af 14 år har kvinden brugt linser, så komfortable og usynlige, at hun nogle gange glemte at tage dem ud for en aften. Når hun løb ud af hendes desinficerende opløsning, og pigen måtte vaske dem med vand. Så Katie vågnede med smerter i hendes venstre øje: i første omgang, hun mistanke conjunctivitis, men smerten vil kun forstærke. Snart hun ikke kunne åbne øjet. Inflammation viste sig at være blevet udløst af svampeinfektion.

Vores øjne er beskyttet med væske placeret på deres overflade. Den indeholder enzymer, og når blinker, rengør vi overfladen af ​​øjet. Men undertiden bakterier bryde igennem denne beskyttelse, trænge ind i det beskyttende lag af celler i hornhinden. Mikrobiel keratitis er oftest forårsaget af Pseudomonas bakterie, men den mest farlige ene er Acanthamoeba, som kan findes i ledningsvand. Derfor er badeværelset er ikke det sikreste sted at opbevare linser.

Den forlængede anvendelse af linser uden pause kan også føre til dannelse af mikroskopiske revner at bakterier let kan trænge igennem. Mikrobiel keratitis, den farligste komplikation til at bære kontaktlinser, udvikler sig hurtigt. En anden ting, som gør behandlingen mere kompliceret er, at kontaktlinser reducere følsomheden i øjet, så folk mærke infektionen på et fremskredent stadium allerede.

Ifølge mikrobiolog Simon Kilvington fra University of Leicester, er antallet af mennesker, der lider af Acanthamoeba infektion nylig været stigende (50 sager årligt registreret i Storbritannien alene). Af den måde, har undersøgelser vist, at bære linser gør risikoen for keratitis tre gange større, og hvis du ikke tager linserne ud om natten, er sandsynligheden for infektion stiger med næsten 20 gange.