Al-Anon

Al-Anon


Ifølge Al-Anon, alkoholisme er en sygdom, der påvirker hele familien. Børn, søskende, ægtefæller, forældre og andre kære kan lide følelsesmæssige skader forårsaget af en alkoholiker er overdrevent drikkeri.

En kort historie

Al-Anon blev dannet i 1951 af hustruer to medlemmer af Anonyme Alkoholikere. Disse kvinder indset behovet for folk at tale om smerter forårsaget af en elsket ens afhængighed. De troede, at støtte til hele familien var en kritisk del af alkoholikerens opsving.

I dag er Al-Anon har 26.000 grupper i 115 lande over hele verden. Den gennemsnitlige gruppe har 13 medlemmer. Gruppe litteratur er tilgængelig på 30 forskellige sprog.

I modsætning til populær tro, Al-Anon er ikke en religiøs eller politisk organisation. Alle medlemmer er velkomne, uanset deres personlige overbevisning. Gruppen støttes gennem frivillige bidrag fra medlemmerne. Koncernen har ingen formel tilknytning til nogen religiøs eller politisk organisation.

Koncernens aktiviteter

Strukturen af ​​Al-Anon møder er baseret på de tolv trin og traditioner Anonyme Alkoholikere. Forventes fortroligheden af ​​alle medlemmer.

Møder kan være enten åben eller lukket. Lejlighedsvis vil gruppen også holde oplysende møder, der lader nye lære mere om programmet.

Medlemmerne deltager i følgende aktiviteter:

  • Regelmæssige gruppemøder
  • Telefonsamtaler med andre medlemmer
  • Kontakt med personlige sponsorer
  • Læsning oplysende litteratur
  • Færdiggørelse samfundstjeneste projekter
  • Anvendelse de tolv trin for nyttiggørelse til deres liv

Medlemmerne forventes at undgå sladder, kritik, og fremme af specifikke afhængighed behandling muligheder.

Har jeg brug for Al-Anon?

Det eneste krav for at blive medlem af Al-Anon er, at du har et forhold til en person, der enten kæmper med et alkoholproblem, der behandles for alkoholisme, eller i bedring. Al-Anon har ingen professionelle rådgivere til stede på gruppemøder. Medlemmerne skiftes til at lette drøftelserne og tilbyder støtte til de nødlidende.

Beslutningen om at deltage i en støttegruppe, såsom Al-Anon er én, som kun du kan gøre. Dog kan du drage fordel af tjenesteydelser af Al-Anon, hvis du opfylder følgende kriterier:

  • Du er plaget af en andens drikkeri.
  • Du voksede op med et problem drinker.
  • Dit liv er blevet påvirket af en andens drikkeri.

Hvis du har brug for hjælp at beslutte, om Al-Anon er rigtigt for dig, organisationens hjemmeside tilbyder selvevaluering quizzer, som kan give yderligere oplysninger.

Hvis du ønsker at deltage i et møde, skal du kontrollere din lokale telefonbog for at finde grupper i dit område. Eller ring 1-888-4AL-ANON (1-888-425-2666) for at få hjælp.

Alateen

Alateen er den del af Al-Anon, der er for de yngre medlemmer. Ifølge en nylig undersøgelse medlemskab, over 90 procent af Alateen medlemmer har en forælder eller stepparent som lider af et alkoholproblem. Desuden 59 procent af Alateen medlemmer har en anden slægtning med et alkoholproblem og 44 procent siger, at de har en ven, der også lider af alkoholisme.

Ligesom Al-Anon møder er Alateen møder tilbudt gratis. En Al-Anon medlem sponsorer møderne, selv teenagere har lov til at udføre gruppemøder, som de ønsker. Som med Al-Anon møder er Alateen møder forventes at forblive fortroligt.