Ainu Dance

Ainu Dance

Ainu dans er forankret i gamle japanske kultur, og er ofte anset for at være en af ​​de tidligste former for dans i Japan. De Ainu anses for at være hjemmehørende, og i dag er der stadig en lille indfødt befolkning Ainu Japan.

Om Ainu Dance

Ainu dans, ledsaget af sin egen stil af musik af samme navn, er baseret på tilbedelsen af ​​spiritus guder. Disse kaldes Kamui i japansk Ainu sprog. De fleste af de guder er forbundet til dyr, der blev anset for vigtigt at de gamle japanske, herunder bjørnen, ugle og skildpadde.

Ainu japanske folkedans genre består af både sociale dans typografier at alle kan deltage i og pantomime dans, der fortæller historier i en performance stil. De fleste af historierne er baseret på dyr og udkomme Ainu stammen. Disse omfatter fuglen dans (chikap rimse), som skildrer en flyvende flok af fugle i sin koreografi, og hvalen dance (fumpenere), der taler om en tid, hvor stammen fejrede og delte hvalkød sammen til en fest.

I fumpenere, en gammel kvinde finder en sygelig hval, der har strandet sig på kysten. Anses for at være en velsignelse fra deres Guder, Ainu landsbyboere høre nyheden om hval og begynde at slagte det for hele landsbyen til at dele. Denne historie udvikler sig til dans bevægelser designet til at bede for en rigelig jagt på alle Ainu hver gang det udføres.

Andre ainu dans temaer kan nævnes:

  • Sarorunchikap rimse - dans af kranerne
  • Chak peeyak - regn svaler
  • Chironnup rimse - ræv dans
  • Isepoupopo - dans med en hare tema
  • Erum upopo - mus dans
  • Sir Kor kamuy - agern indsamling dans

Denne liste indeholder kun et udvalg af den komplette gamle Ainu repertoire. Ligesom mange andre former for kulturel dans, bevægelser og temaer er unikke i hver region, og mange danse er gået tabt eller glemt i årenes løb. Det vigtige tema, der har overlevet hele alle Ainu dans historie er, at hver dans fejrer livet, samfund, arbejde og fællesskab i Ainu.

Venskabelig konkurrence

Et andet aspekt af denne gamle dans kultur er konkurrence. Ofte begyndte en gruppe dans, og så individualitet hver deltager begyndte at komme ud som bevægelserne blev mere fortolkende og tempoet mere intens. Vinderen af ​​dance konkurrence ville være den med den største mængde udholdenhed - stand til at "ud dance" alle de andre deltagere.

Ainu costuming

Ainu dansere traditionelt wore korte kimonoer lavet af glimrende farvede stoffer såsom en dyb blå. Indviklede broderi i en kontrasterende hvid eller gul dekoreret halsudskæring, ærmer, og midt på stoffet. Et bælte, som regel i en fed og betydelig farve som rød, blev båret rundt om taljen. Belt broderi blev præsenteret i lyse, kontrastfarver samt.

Moderne Ainu Kultur og Dans

Dagens Ainu befolkning er knappe. Ca. 80% af det består af blandede kulturer, så der er meget få fuldblods Ainus der fejrer den oprindelige kultur og traditioner. De ældre befolkning Japan skubbede musik og dans traditioner i Ainu længere ind i offentlighedens søgelys i de seneste årtier, men som generation begyndte at dø ud, så gjorde minderne og kulturelle erfaringer. En ung musiker i særdeleshed, Oki Kano, har arbejdet hårdt for at genoplive Ainu musik og dans tradition, bringer relevans tilbage til de gamle bevægelser, og indføre historier til en ny generation af japansk. Han har til formål at lære unge ainu efterkommere om deres historie og genskabe en kultur med dans og sang, der er blevet næsten glemt.

I dag kan du opleve Ainu dans og andre aspekter af den antikke kultur ved at besøge en festival eller museum i Japan med fokus på netop denne kunstform. Mens denne kultur delvis er forsvundet, unge musikere og dansere har de færdigheder og vitalitet at genoplive det, både i Japan og resten af ​​verden.