Advisory Boards for almennyttige organisationer

Advisory Boards for almennyttige organisationer


Advisory boards for almennyttige organisationer kan gøre forskellen i at yde yderligere ekspertviden og finde afbalancerede uvildige svar til vigtige projekter. Da mange almennyttige organisationer er også små virksomheder, og til tider familieejede, kan et advisory board også netværke og finde måder at maksimere projektmuligheder uden af ​​den ekspertise områder og forbindelser af bestyrelsen. Lær, hvordan rådgivende bestyrelser arbejde og fordelene ved at danne en.

Om Advisory Boards

Advisory boards, alias rådgivende grupper eller rådgivende udvalg, der består af mennesker, der bringer ekspert viden eller færdigheder, som kan forbedre en virksomheds officielle bestyrelse. Advisory boards generelt giver anbefalinger og vigtige oplysninger, men ikke har nogen styrende myndighed over selskabet. En virksomheds formelle bestyrelse normalt udpeger medlemmer til en rådgivende bestyrelse.

Hvilken type mennesker bliver rådgivende bestyrelsesmedlemmer? Det afhænger af årsagen til den rådgivende bestyrelse eksistens. Virksomheder kan udpege rådgivende bestyrelsesmedlemmer at bringe yderligere tiltrængt ekspert indsigt i et felt eller specielt projekt. Sommetider virksomheder også ære pensionerede selskab embedsmænd eller større finansielle bidragydere med rådgivende bestyrelsesposter.

Virksomheder generelt udgør en af ​​to typer af rådgivende grupper - stående eller ad hoc. Et stående rådgivende bord, er i eksistens på en løbende basis. En ad hoc advisory board er midlertidig og er normalt dannet til et bestemt projekt.

Advisory Boards for almennyttige organisationer

Almennyttige organisationer gavn af advisory boards, fordi medlemmerne kan hjælpe med at finde ressourcer til at opfylde projekter trods eventuelle finansieringsordninger begrænsninger. En nonprofit organisation kan undertiden støde vejspærringer for projektet er afsluttet på grund af en lille personale, begrænset budget eller regering bureaukrati. Advisory boards, der ofte repræsenterer både nonprofit og for-profit virksomheder, kan bygge bro og bringe ekspertrådgivning, overkommelige eller frigøre ressourcer og forbindelser til fundraising indsats. Når troværdighed i en uafhængig felt er nødvendigt for et projekt, det er praktisk til en nonprofit organisation at have en rådgivende bestyrelsesmedlem fra det pågældende område.

Nogle kritikere af advisory boards advarer mod dannelsen af ​​rådgivende grupper antage, at de muligvis kan føre til konflikter mellem formel bestyrelse og rådgivende udvalgsmedlemmer og blokere fremskridt. Konflikter kan opstå, hvis rådgivende medlemmer har urealistiske forventninger eller fejlagtigt tror, ​​de har en styrende myndighed over den organisation, der er lig med bestyrelsen. Disse kritikere rådgive enhver nonprofit organisation overvejer at danne et advisory board til klart præcisere medlemslande pligter og forventninger for at forhindre forvirring og konflikt. Faktisk nogle kritikere hævder, at ordet bestyrelsen ikke bør bruges til at forhindre forvirring over status. Kritikerne hævder, at begrebet board kun bør anvendes til virksomhedens officielle bestyrelse at afklare status. I stedet er de anbefaler kun at bruge udtrykkene rådgivende gruppe eller en rådgivende komité.

At bestemme behovet for et Advisory Board

Almennyttige organisationer overvejer dannelse af et advisory board skal først afgøre, om det er nødvendigt. Advisory boards er næsten altid til gavn for en nonprofit organisation i nogle kapacitet. Ved bestemmelse af, om et advisory board vil gavne en nonprofit organisation, stille følgende spørgsmål:

 • Har bestyrelsen eller virksomhedens ansatte behøver rådgive i et felt uden for deres ekspertise? Bestyrelsen kan udpege eksperter på området til et advisory board for input.
 • Er der en virksomhed problem, har brug for en uvildig udtalelse fra en nongoverning krop? Et advisory board kan analysere og give svar fra en fordomsfri holdning, fordi de ikke har nogen styrende myndighed over selskabet.
 • Kan bestyrelsen håndtere et særligt projekt med de nuværende ressourcer? Hvis ikke, kan et advisory board med input, færdigheder eller ressourcer til det særlige projekt.
 • Har virksomheden brug for hurtigt at demonstrere troværdighed på et bestemt område? Udnævnelse af eksperter fra feltet til en rådgivende bestyrelse er en hurtig måde at vinde troværdighed i et nyt område.
 • Har virksomheden tid til at skabe en meningsfuld og fordelagtigt forhold mellem den rådgivende gruppe og bestyrelsen? Advisory boards er kun effektive, hvis de medlemmer klart har defineret roller, effektive møder og en chance for at supplere bestyrelsen. Nogle virksomheder har savnet muligheder for at høste fordelene ved effektive advisory boards ved hjælp af sådanne grupper som eneste tal hoveder.

Rådgivning for Udvikling af en Advisory Board

Når der dannes et advisory board for første gang, kan du overveje følgende for at danne en effektiv rådgivende udvalg:

 1. Det er klart beskriver den rolle, som den rådgivende bestyrelse skriftligt. Opret et sæt vedtægter for det rådgivende udvalg, der angiver de opgaver og begrænset myndighed i advisory board.
 2. Udpeg en formand, der kan køre advisory board, sikre effektive møder og fungerer som et mellemled mellem den formelle bestyrelse og rådgiverne.
 3. Vedlæg en detaljeret beskrivelse af de rådgivende bestyrelsesarbejde i den formelle bestyrelse «vedtægter. Dette sikrer, at både den rådgivende bestyrelse og bestyrelsens medlemmer er klar over den sande rolle rådgivere.
 4. Sørg for, at hver rådgivende bestyrelsesmedlem ved, hvad form for bistand selskabet kræver af ham.
 5. Den rådgivende bestyrelse bør mødes regelmæssigt og få en detaljeret dagsorden.
 6. Kun nedsætte ad hoc-rådgivende bestyrelser for særlige projekter eller begivenheder. Et stående udvalg er mere passende, når rådgiverne er brug langsigtet.
 7. Sørg for at have hver rådgivende bestyrelsesmedlem underskrive en hemmeligholdelsesaftale og noncompete aftale.


Advisory boards for almennyttige organisationer kan tilføje mange fordele, når dannet korrekt. Virksomheder kan ikke gå galt, hvis de finder den rigtige medlemmer og danner følgegruppe effektivt.