9 hormonel ubalance symptomer & behandling tips

Hormonelle forandringer er noget de fleste af os er nødt til at stå over for før eller senere. Den mest almindelige - og sandsynligvis ikke meget fair - sammen med det er det overgangsalderen periode; sandt, enhver kvinde er i for stor hormonel omlægning i alderen 40 og 50. Ikke desto mindre, hormonelle forandringer er noget, der sker for os permanent i hele vores liv.

9 hormonel ubalance symptomer & behandling tips

Menopausale hormonelle forandringer symptomer kan faktisk komme tidligere end i 40'erne; i nogle kvinder bliver de tydeligt i midten af ​​30'erne og endnu tidligere. Det er afhængig af mange faktorer såsom kost, livsstil, udsættelse for toksiner, syntetiske kemikalier og forurening.

Starten af ​​hormonel ubalance kan påvises ved følgende vigtigste symptomer:

1. Steady vægtøgning

Vægt er normalt styret af en sund livsstil, tilstrækkelig fysisk aktivitet og sunde spisevaner, men hormonel ubalance har også sin vægtigt ord i det. Hvis du finder det umuligt at holde sig inden for sunde pounds, kan hormoner være årsagen bag det. En fælles baggrund kan være adresseløse insulinresistens. En mulig modforanstaltninger kan være ændringer i kosten som at skære ud sukker, forarbejdede fødevarer og hvede mad.

2. Tab af muskel kombineret med en udvidelse talje

En stresset endokrine system begynder at producere mindre af visse hormoner og mere af cortisol og nogle andre. Kroppen reagerer på det ved at lagre fedt, som forårsager hævelse af talje og en trussel om binyretræthed i fremtiden.

3. libido fald

Hormonel ubalance påvirker din libido snart, der forårsager dårlig søvn og dermed underproduktion af kønshormoner - dit kærlighedsliv begynder at lide.

4. Øget træghed

Du føler dig træt halvvejs gennem din morgen, og helt brugt af eftermiddagen? Du har svært ved at koncentrere sig? Det er en af ​​sikre tegn på hormonelle forandringer, og du bør tage skridt til at kontrollere dit blodsukker. Tjek din kost og give op på korn og hvede.

5. ubetvingelig depression og angst

Du kan ikke undgå at føle angst og irritabel, og anfald af depression holde tilbagevendende? Det forklarer høj toksicitet, hormonel ubalance, for meget stress og overanstrengelse, og sandsynligvis, mangel på ordentlig næring oven på det hele. Må ikke haste ud til apotek til at sætte den ned med medicin; snarere, sætte sig ned og overveje, hvad du kan gøre for at slappe af og bringe dig tilbage til normal.

6. Søvnforstyrrelser og søvnløshed

Når din stress begynder at opbygge, cortisol niveauet skyder op, skaber kaos med hormonbalancen. Søvnløshed er en direkte konsekvens af dette, og hele dit liv bliver påvirket af dårlig nattesøvn.

7. Øget sved

Svedende i sengen og indledninger af varm fornemmelse kan være din første antydning, at hormonelle forandringer er på vej. Endnu en gang, før farende ind hormonbehandling, ser nøje på din livsstil: hvad du spiser, hvordan du føler og hvad dine følelsesmæssige reaktioner er. Dine følelser kan være nøglen til dine indledninger. Når du føler symptomerne på en flash, stop og prøv at sætte dine tanker og følelser i orden.

8. Dårlig fordøjelse

Fordøjelse tricks som oppustethed, gas og bremse kan eller ikke kan være forårsaget af hormonelle problemer; Anyway, det er et tegn for dig at tjekke op på dine spisevaner. Se dig ikke spise for meget og tygge maden grundigt. Din næringsstof udvinding burde være bedre end nogensinde for at kompensere for dårlig fordøjelse.

9. mad cravings

Hvis du bliver offer for pludselige mad cravings, spise for meget regelmæssigt eller tage mere vin, end du normalt gør, overveje muligheden for hormonel ubalance indstilling i, efterfulgt af insulinresistens, binyretræthed og andre forhold. Reager ved at skære ud alkohol, sukker, hvede og mejeriprodukter - du kan mindske din trang og forbedre din fordøjelse til boot.

Naturligvis bør du huske på, at disse symptomer også kan indikere en række andre sundhedsproblemer, så du gør klogt i at tage en blodprøve for at sikre, at du er på rette spor.

Når du har taget et fast standpunkt i at kontrollere dine måltider, og dermed sætte din fordøjelse på vejen til forbedring, bremse din stress problem og få sund søvn, er du sikker på at føle sig meget bedre.