9 fødevarer rige på Pantothensyre

Pantothensyre, også kendt som vitamin B5, er et vigtigt vitamin, du nødt til at erhverve fra fødevarer. Det er afgørende for fuldendelsen af ​​næsten enhver type af biokemisk reaktion i det menneskelige legeme. Den anbefalede daglige tilførsel (RDV) af pantothensyre er 10 milligram for en gennemsnitlig voksen. Kvinder, der er gravide eller ammende anbefales at tage en ekstra 6 til 7 milligram til at levere den yderligere efterspørgsel efter prænatal og neonatal udvikling.

Pantothensyre findes i næsten alle typer af fødevarer. Dette vitamin er specielt rigeligt i nødder, grøntsager, fuldkorn og forskellige kød. Følgende ni fødevarer er dine super leverandører.

1. Caviar

For de fleste mennesker, fisk æg eller kaviar ikke hyppige deres regelmæssige indkøbsliste, men i form af pantothensyre indhold, de er en af ​​naturens bedste udbydere. Bare ½ vil kop fiskeæg levere 4,8 mg pantothensyre, hvilket er 48% RDV.

2. Lever

Alle kød og fjerkræ har højt pantothensyre indhold, men niveauet er særligt høj i mørke kød og animalske lever. En skive (2,4 ounces) okselever kan levere 50% RDV af pantothensyre.

3. Shiitaki Svampe

Pantothensyre vises generøst i alle svampe. Normalt hver 100 g (2,5 ounces) af svampe kan give omkring 10% til 15% RDV af pantothensyre. Den superstjerne i denne gruppe er den shiitaki, som giver 37% RDV pantotensyre for hver 100 gram svampe.

4. Cold Water Fish

Koldt vand fisk er højt værdsat for deres omega-3 fedtsyrer, proteiner og en række andre væsentlige næringsstoffer. Vitamin B5 er ingen undtagelse. Et hundrede gram af atlanterhavslaks kan få dig 20% ​​RDV af vitaminet.

5. Avocado

Avocado er "fede" grøntsag, der er fyldt med vigtige næringsstoffer og mineraler. De er også meget høj i vitamin B5. En mellemstor avocado kan give omkring 20% ​​RDV af pantothensyre.

6. æggeblomme

Æggeblomme har opnået et dårligt ry for at føre til en stigning i kolesterol i en person, men de seneste undersøgelser har vist, at det at have en hel æg om dagen ikke vil forårsage en sådan forhøjelse. Derudover æggeblomme indeholder også essentielle næringsstoffer såsom cholin og pantothensyre. Blommen i et stort æg vil bidrage 5% RDV af pantothensyre.

7. Bakers Gær

Du kan blive overrasket over at finde, hvor meget næringsværdi er skjult i blot 1 spsk af bagegær. Det indeholder høje koncentrationer til en række vitaminer inklusive folat, niacin, thiamin og pantothensyre. I 1 spsk, vil du finde 14% RDV af pantothensyre.

8. Solsikkefrø

Solsikkefrø har en høj koncentration af pantothensyre. De indeholder 6% RDV i hver spiseskefuld.

9. Royal Jelly

Du må ikke engang overveje gelée som fødevarer, men du kan få det i specialkemikalier fødevarebutikker eller som et naturlægemiddel supplement. Det er No. 1 kilde til pantothensyre i naturen. Hvert gram gelée indeholder 200 milligram dette vitamin, hvilket er 20 gange det beløb, du har brug per dag.