8 måder at spise Soy

Der er mange forskellige måder at spise soja, og med soja i din kost ikke har sundhedsmæssige fordele. Soja er en alsidig bønne indeholder protein af høj kvalitet, herunder essentielle aminosyrer, vi typisk får fra at spise kød. Soja indeholder også gavnlige B-vitaminer, fibre og omega-3 fedtsyrer. Spise soja har vist sig at medvirke til at sænke total kolesterol og LDL (dårligt) kolesterol, og forbruge 25 gram per dag, kan medvirke til at reducere hjertesygdomme. Da soja er en høj kvalitet protein er et sundt alternativ til kød, der indeholder mættet fedt og kolesterol. Soy kommer i mange former; nedenfor er nogle forskellige måder at inkludere soja i din kost.

1. Soy Milk

Soja mælk er lavet af sojabønner og er meget lig COWA € ™ s mælk. Sojamælk er højt proteinindhold, calcium, essentielle næringsstoffer, og omega-3 fedtsyrer. Kommerciel sojamælk (som silke) typisk sødet og / eller aromatiseret. Sojamælk kan bruges til at lave shakes og smoothies ved tilsætning yoghurt og frugt.

2. Tofu

Tofu er en blød (undertiden fast) mad lavet med koaguleret sojamælk thatâ € ™ s købte i blokke (som med ost). Selvom tofu har meget lidt smag i sig selv, er det let tager på den variant af fødevarer eller krydderier ita € ™ s kogt med. Tofu er et sundt alternativ til kød, da ita € ™ s ofte forberedt, krydret og marineret meget på samme måde som fjerkræ eller andre kød - men uden mættet fedt og kolesterol.

3. Miso

Miso er typisk fremstillet med sojabønner og kan også indbefatte ris, hvede, byg, rug, eller andre ingredienser. Miso er en pasta-lignende stof, der anvendes til opslag, saucer og almindeligt miso suppe.

4. Tempeh

Almindeligt anvendt i vegetariske retter, er tempeh fremstillet af hele sojabønner; bevarer hele bønne giver tempeh en høj næringsværdi. Tempeh er høj i fiber, protein og vigtige vitaminer. Ligesom tofu tempeh kan anvendes til at erstatte kød; men det har en stærk smag og fast tekstur.

5. veggie burgere

En velsmagende måde at tilføje soja til din kost er ved at spise veggie burgere. Soja, grøntsager, bælgfrugter, hvede, nødder, ris og æg er nogle almindelige ingredienser, der anvendes i meatless veggie burgere. Selvom soja burgere donâ € ™ t smag præcis hamburgere de gør smager godt og er lavere i mættet fedt og kolesterol.

6. Edamame

Edamame ligner ærter i en bælg; ita € ™ s barn sojabønner plukket grønne og serveret i deres bælg. De sojabønner (og bælg) koges og almindeligt serveret med salt. Bælgene typisk nyresten € ™ t spist dog.

7. sojaprotein Bars

En hurtig og nem måde at øge din soja indtag og få et boost af protein er gennem soja protein barer. Ikke alene skal de gøre store snacks, men de er nemme at tage med dig, når youâ € ™ re på farten. Soy protein barer er højt proteinindhold, vitaminer og mineraler. De gør også stor før og efter træning snacks til en hurtig boost af energi.

8. Soy Yoghurt

Prøv at erstatte regelmæssig yoghurt med soja yoghurt til at øge dit daglige soja indtag. Soya yoghurt har et højt proteinindhold, calcium og andre vitaminer og mineraler. Soja yoghurt kan også blandes med soja mælk og frugt til at gøre lækre smoothies.