7 vigtige vitaminer for kvinder

Der er flere vigtige vitaminer for kvinder, der hjælper opretholde et sundt sind og en fit krop. Den krævede mængde indtagelse af disse vitaminer varierer efter dit tidspunkt i livet. For eksempel, hvis du er gravid, du har brug for mere folinsyre. Hvis du er i din menopausale år, du har brug for mere af knoglen-styrke vitamin D.

1. Vitamin A

Vitamin A omfatter carotenoider og retinol. Bortset fra at holde dine øjne sunde og forebygge aldersrelateret blindhed på grund af makuladegeneration, vitamin A også fungerer som en antioxidant. Det neutraliserer frie radikaler, som potentielt beskadige celler. Det ser også ud til at øge din immunitet via denne mekanisme. Beta-caroten, som kaldes provitamin A, kan findes i frugt og grøntsager som tomater, guavabær, gulerødder, græskar, abrikoser og alle grønne bladgrøntsager.

2. Vitamin B6

Vitamin B6 eller pyridoxin hjælper i stofskiftet og lette hjernefunktion. Det kan hjælpe dig med at øge din hukommelse. Hvis du er mangelfuld i dette vitamin, kan du få anæmi, dårlig hjernefunktion og endda depression. Bananer, korn, havregryn, avocado, bønner, kød eller fjerkræ, og frø er rige på vitamin B6.

3. Vitamin B9

Vitamin B9 eller folinsyre, er meget vigtigt, især under graviditet. Hvis du ikke tager tilstrækkelige mængder af folinsyre under graviditeten, kan dit barn lider af en dårligt udviklet nervesystem og mental retardering. Dette vitamin er også vigtigt for produktionen af ​​blodlegemer og derved forhindre anæmi. Hvis du ønsker at sikre, at du tager nok af folinsyre, omfatter grønne bladgrøntsager, bælgfrugter, befæstede korn, æg og lever i din kost.

4. Vitamin B12

Vitamin B12, også kaldet cyanocobalamin, spiller en rolle i dannelsen af ​​nye celler og produktionen af ​​proteiner, såvel som god metabolisme. Kilder til dette vitamin omfatter mælk, yoghurt, ost, æg, kød og fisk. Hvis du er vegetar, du er på et højere risiko for mangel på dette vitamin. Derfor er du nødt til at tage den daglige vitamin B12 tilskud.

5. Vitamin C

Også kaldet ascorbinsyre, vitamin C tjener som en antioxidant og er vigtigt for at lette sårheling. Det hjælper i dannelsen af ​​collagen, som er nødvendig i store mængder til reparation af sår. Det hjælper også i produktionen af ​​nye røde blodlegemer, der leverer ilt til din hjerne og til de andre celler i kroppen. C-vitamin er til stede i citrusfrugter, grapefrugter, jordbær, tomater og broccoli.

6. Vitamin D

Også kaldet cholecalciferol, D-vitamin faktisk fungerer som et hormon og regulerer knoglehomøostase sammen med calcium. Det er vigtigt i opretholdelsen af ​​stærke og sunde knogler. En mangel på dette vitamin kan medføre, at du har osteoporose. Du kan få dette vitamin ved at udsætte dig selv for tidligt om morgenen sollys, og spise fisk og vitamin-berigede produkter.

7. Vitamin E

Vitamin E eller tocopherol fungerer som en antioxidant. Bortset fra sine funktioner i produktionen af ​​røde blodlegemer og i opretholdelsen af ​​integriteten af ​​cellemembraner, har det længe været foreslået, at E-vitamin kan hjælpe bremse aldring. Kilder til dette vitamin omfatter nødder og møtrik produkter, hvedekim, torskelevertran, majsolie, tidselolie og margarine.