7 Top Urter til Energi

7 Top Urter til Energi
Ginkgo kan give dig et løft.

De 7 bedste urter til energi kan give dig det ekstra løft, du har brug for at komme igennem dagen. Mere end blot en pick-me-up, når din energi halter, disse plantestoffer energi rettelser hjælpe med at forbedre dit helbred og balance dit system.

7 Bedste Urter til en energiindsprøjtning

Du kan aktivere dig selv uden at bekymre sig om farlige stimulanser. Her er flere af de bedste urter til at give dig et ekstra løft, når du har brug for det.

Sibirisk Ginseng

Sibirisk ginseng er populær blandt sportsfolk, men du behøver ikke at være en atlet til at nyde fordelene ved denne urt. Ifølge WebMD, det virker ved at øge udholdenhed, reducerer træthed og minimere virkningerne af stress.

Du kan nyde Sibirisk ginseng som te, i kapsler eller i piller. Vær sikker kosttilskud du køber indeholder ægte sibirisk ginseng, Eleutherococcus senticosus. Tag ikke denne urt, hvis du har lupus, leddegigt eller ukontrolleret højt blodtryk.

Ginkgo

Ginkgo forbedrer energi flow på celleniveau ved at øge produktionen af ​​adenosin trifosfat (ATP) i din krop. ATP hjælper hjernen i metabolizing glukose til energi, hvilket forbedrer psykisk funktionsevne. Når du føler dig mentalt drænet, ginkgo er urten for dig.

Grøn te

Grøn te indeholder koffein, og som sådan virker som en mild stimulans. I stedet for at nå til en cola middagstid, så prøv at brygge en kop grøn te. Det giver et ekstra skud energi at afslutte din dag og også giver sundhedsmæssige fordele. Grøn te er kendt for at være en antioxidant, anti-kræftfremkaldende og antibiotiske takket være høje niveauer af polyphenoler.

Ashwaganda

Ashwagandha er almindeligt anvendt i ayurvedisk medicin og er kendt for at lette træthed og nervøs udmattelse. Ifølge The Chopra Center, kan det også bygge din modstand mod stress, som kan forbedre dit energiniveau. Undgå Ashwagandha hvis du tager medicin for angst, kramper eller søvnløshed.

Astragalus

Astragalus øger stofskiftet og er et glimrende middel mod træthed. Du kan købe det i form af en tinktur, te eller kapsler. Det er yderst sikker, men du bør ikke tage det, hvis du har en infektion eller høj feber, da det kan styrke virus i stedet for dig. Du bør også undgå det, hvis du tager blodfortyndende medicin eller beta-blokkere. Det er almindeligt anvendt med andre urter, ligesom ginseng, og har vist sig at mindske træthed i atleter.

Brændenælde

Brændenælde som te (infusion) kan give dig mere energi end en kop kaffe, uden de negative stimulerende virkninger. Det er ikke underligt; nælder er spækket med vitaminer og mineraler. Opret en infusion ved hjælp af en kvart af kogt vand og en ounce af tørrede brændenælder og lad det brygge i løbet af natten. Strain ud urter og opbevares i køleskab. Drik det inden for et par dage og nyde det ofte for de fulde fordele.

Reishi

Reishi er en sjælden svamp, der kaldes "den livseliksir" i Kina. Ifølge Natural News, bruges det til at øge energi, styrke immunsystemet og reducere stress. Du kan indtage det som en te, tablet, sirup eller tinktur. Det virker så godt til at øge energi-niveauer, som mange mennesker drikker Reishi te i stedet for kaffe.

Farerne ved Stimulanser

Ofte vil folk vende sig stimulanser, når de føler, at eftermiddagen nedturen. De fleste eksperter er enige om, at overforbrug af stimulanser kan faktisk gøre mere skade end gavn. De kan øge dit blodtryk og din puls, som kan føre til et slagtilfælde eller hjerteanfald. Stimulanser kan også forårsage irritabilitet, nervøsitet, søvnproblemer, hovedpine og maveproblemer.

Flere urter kan fungere som stimulanser. Tænk ephedra eller guarana, som er blevet kritiseret for at være usikre. Ephedra er endda forbudt af FDA i 2004, selvom de fleste herbalists enige om, at problemet var med misbrug af denne kraftfulde urt, ikke urten selv.

Brug kun lejlighedsvis

Ved hjælp af disse 7 top urter til energi lejlighedsvis er ikke skadeligt, men hvis du synes at være konstant træt, bør du tale med din læge. Din træthed kan være forårsaget af en underliggende sygdom. Overvej også, at din kost kan zappe din energi. Eliminer koffein, sukker og tilsætningsstoffer fra din kost, og du vil blive overrasket over, hvor din energi niveauer forbedre.