7 Stroke forebyggelse tips

Slagtilfælde er en alvorlig fjende, idet den årlige vejafgift på omkring 150.000 amerikanske folk - forestille sig tallet for hele verden! De, der overlever det første slag gåtur i fare for en anden, der kan komme på dem på ethvert tidspunkt, og vise sig at være langt mere ødelæggende.

7 Stroke forebyggelse tips

Risikoen for gentagelse er højere, skal man være opmærksom på nogle enkle foranstaltninger for at forhindre, at det sker; hvis du hører til de heldige, der aldrig har haft en, vil disse tips tage dig længere væk fra ulykke.

1. Styrke dig selv ved at gå

Du har måske ikke tid til en god anstrengende træning, men det vil koste dig lidt problemer med at finde en mulighed for at gå nogle afstand hver dag. Du behøver ikke at gøre det til en lang fra starten, kun en kort gåtur til at komme ind i vane.

Læger, at gå er en kraftfuld counter-foranstaltning reducerer slagtilfælde risiko med over 25%, hvis du gå i 2 og flere timer hver uge (20 minutter om dagen).

2. Spis mindre salt

Salt er forbundet med blod trykstigning hvorved muligheden for et slagtilfælde højere. Derfor ville du gøre klogt i at reducere dit indtag af salt og salt fødevarer som bacon, kødudskæringer, og især alle slags dåse og færdigpakkede fødevarer. Gå let på fastfood, også!

En teskefuld salt - hvilket svarer cirka 2.400 milligram - burde være nok for en dag.

3. Gå til olivenolie

Olivenolie er langt sundere end vegetabilsk olie eller animalsk fedt, så du vil gøre klogt i at holde sig til det til alle former for madlavning - stegning, sautering, bagning. Salater er bedst klædt med olivenolie, også.

En fransk undersøgelse viste, at folk, der bruger olivenolie regelmæssigt frem for andre former for madlavning fedt er mindre tilbøjelige til at blive offer for et slagtilfælde med 40%.

4. Gå ud at ryge

Hvis du klammeparentes selv at stoppe med at ryge din risiko for at få et slagtilfælde begynder faldende skarpt på én gang, i omkring 4 år vil bringe dig ned til niveauet for et ikke-ryger med en lignende helbredstilstand. På den anden side vil fastholde denne snigende vane få din slagtilfælde risiko op med 150% og endda over 200%!

5. Har dit helbred screenet regelmæssigt

Når du er forbi din 40 års fødselsdag, er du klogt i at have dit helbred tjekket regelmæssigt. Du burde holde styr på dit blodtryk, blodsukker, kolesterol og andre faktorer, der kan indikere sundhedsproblemer i fremtiden.

6. Du må ikke tage på i vægt

Overdreven vægt betyder, at dit hjerte har et hårdere job at gøre, hvilket fører til et højere blodtryk. Streg risikoen stiger straks på grund af dannelse af plak. Din krop omdanner ekstra fedt og kolesterol til plak, der har tendens til at samle sig på arterievæggene, hvilket gør dem tilstoppet. Som lag af plak får tykkere, klumper af plaque begynder at falde og rejse på og danner propper, der forhindrer fri strømning af blodet. Hjernen begynder at lide af en utilstrækkelig blodforsyning, der sandsynligvis vil ende op med et slagtilfælde.

Således er en afbalanceret kost og regelmæssig motion er sikker på at få dig til at se smart og glemme alt om slagtilfælde. Husk, at du kan have brug for at konsultere en læge, før du går at ændre din kost og din livsstil.

7. Må ikke forkæle dig selv med alt for meget søvn

En lang søvn også går til at øge din slagtilfælde risiko - en Harvard University undersøgelse viser, at en sove længere end 10 timer, kan øge risikoen for at ende med et slag med mere end 60%! Den anbefalede søvn varighed er 7 timer passe på ikke at sove over sædvanlige.

Snorken er også skadeligt i denne forbindelse - det er knyttet med metabolisk syndrom, en tilstand skærpende for at udvikle diabetes, hjerteproblemer og slagtilfælde risiko.