7 Dåse mad kilder til BPA

Bisphenol A eller BPA som det er almindeligt kaldes, kan være skadeligt for dit helbred. Imidlertid er BPA indgår i mange dagligdags emner, som du sandsynligvis bruge og endda spise. For eksempel er det bruges i mange plastflasker, herunder sutteflasker og andre plastbeholdere, som du sandsynligvis genbruge hele tiden. BPA er mere almindeligt anvendt i konserves at forhindre aluminium dåsen fra at blive beskadiget. Der er ingen grænse for, hvor meget BPA virksomheder kan bruge i dåse varer eller plastbeholdere.

Fødevarer, der indeholder BPA

Der er en række af konserverede fødevarer kilder af BPA. Du sandsynligvis bruge mindst en af ​​dem ofte til at gøre måltider eller fodre din familie. Her er syv af de mest almindelige dåsemad kilder til BPA:

  • Kylling nudelsuppe
  • Modermælkserstatning
  • Frugt cocktail
  • Bønner
  • Tun
  • Roer og andre typer grøntsager
  • Sodavand

Selvfølgelig er det ikke til at sige, at alle disse fødevarer indeholder BPA. Visse selskaber, dog bruger BPA for at forhindre mad fra rådner op i sin dåse. Derfor, hvis du spiser de fødevarer ovenfor, kan du nødt til at tjekke med producenten for at se, om BPA bruges.

De negative virkninger af BPA

Når det kommer til BPA, der er mange skadelige bivirkninger, som du kan opleve, hvis du indtager for meget af det på en regelmæssig basis. Hos mænd, BPA ofte fungerer som en kvindelig hormon og kan forårsage alt fra en øget chance for at få prostatakræft til problemer med forplantningen. Hos kvinder, har BPA vist at resultere i højere tilfælde af brystkræft. Og hos børn, astma og hyperaktivitet er to almindelige bivirkninger fra langvarig udsættelse for BPA.

Undgå BPA

Det gode ved BPA er, at det kan undgås relativt let. Husk, at dåse fødekilder er ikke den eneste vej at gå. Prøv at indarbejde mere frisk frugt og grøntsager i din kost for at undgå at forlade sig på konserverede frugter og grøntsager. Du kan også prøve at lave din egen suppe og skære sodavand ud af din kost for at sikre, at du ikke tager i BPA. Endelig, så tal med dit barns læge om modermælkserstatninger, der er sikre og ikke omfatter spor af BPA.

Selvom BPA er ret almindelig i mange konserves og drikkevarer, kan du undgå det og undgå dens negative bivirkninger ved at være mere bevidst om, hvad du lægger ind i din krop.