6 Tips om hvordan man kan påvirke læseren, når du skriver

Steven Pinker er en af ​​de mest indflydelsesrige psykologer i verden, en videnskabsmand og en lingvist fra Harvard University. Og her er de seks tips, han kan give til hver forfatter.

6 Tips om hvordan man kan påvirke læseren, når du skriver

Vi kunne have altid troet, at skrivning er en af ​​de kunstarter, sammen med musik, maleri og arkitektur. Pinker har en anden mening. Han mener, at skrivning er en videnskab; som enhver anden videnskab, skrivning er underlagt de regler, som vi vil dele med dig.

Vi vil gerne være unikke, men desværre folks hjerne fungerer på omtrent samme måde. Derfor er det vigtigt for forfatteren at kende til grundlæggende psykologi for at kunne påvirke mennesker. Hvad har vi brug for at opnå dette?

Skab billeder, men viser ikke overlegenhed

En tredjedel af den menneskelige hjerne er ansvarlig for vision. Derfor bør du give læseren en mulighed for at "se" din historie. For læserne til at flytte fra sætningen "Jeg tror, ​​jeg forstår" til udtrykket "Jeg forstår," de har brug for at se billeder af, hvad du ønsker at formidle i deres hoved.

Mange forfattere forsøger også at imponere med dybe tanker og smarte ord. Og her kan du læse om en undersøgelse, der har vist sig, at jo enklere hjernen bearbejder information, jo flere følelser det vækker. Det er, hvordan du skal behandle skriftligt. Forsøger at vise din overlegenhed over læseren, du gør ham til at føle dum.

Ingen kan lide at føle sig dum.

Undgå alvidenhed

Selv når vi skriver for andre, vi stadig tænker først og fremmest om os selv. Hvad betyder det føre til? Intet godt. Husk, at læseren ikke ved, hvad der er i dit hoved. Derfor kan mange af dine tanker være helt uforståeligt.

Har du hørt udtrykket "forklare det for mig, som om jeg var et barn på fem"? Det giver mening. Den bedste måde at finde ud af, om alt er klart for læseren, er at give din kreation til nogen til at læse. Fortrinsvis en person fra din målgruppe. På en sådan måde vil du få en editor, selvom redaktøren er din ven.

Huske om den grundlæggende idé

Lad læseren forstå din idé så hurtigt som muligt og bygge en historie omkring det. Folk har brug for at starte fra den vigtigste idé at følge med i din historie. Denne regel er også understøttet af forskning.

Så bør du ikke synes alt for klog, bør du være i stand til at skabe billeder og minde læseren om den vigtigste idé. Hvad bliver det næste?

Bryd reglerne

Hvis alle bøgerne blev skrevet i henhold til reglerne, forestille sig, hvordan kedeligt liv ville være. Hvad ville vi gøre uden A Song of Ice and Fire, hvor en af ​​hovedpersonerne dør inden for 50 siders tekst?

Eller uden sang jeg Feel Good af James Brown. Ja, Brown brød også reglerne, fordi der ikke havde været nogen sætningen "Jeg føler mig godt" på engelsk, før denne sang dukkede op.

Men, for at bryde reglerne, skal du først lære dem. Og det er meget mere vanskeligt.

Læs

Hver enkelt artikel for forfattere omfatter denne rådgivning. Hvis du ønsker at lave musik, du nødt til at lytte til en masse musik. Hvis du ønsker at lære at tegne, bliver du nødt til at tilbringe mange en dag studere værker af andre kunstnere.

Alt er det samme i tilfælde af at skrive. Det er ikke kun undervisningsmateriale, men også bøger af kendte, gode og interessante forfattere vil være behov for. Du kan ikke blive en god forfatter uden at læse.

Tror ikke, at alt kan gøres perfekt fra første gang

Du tror måske, at de tanker i dit hoved er så klare og forståelige som muligt. Det er ikke sandt. Du bliver nødt til at tilbringe en masse tid at redigere og omskrive din skriftlige arbejde for at få en værdig resultat. Alle forfattere korrekt og redigere deres skriftlige tekster mange gange. Du kan læse om dette i bogen Bird af Bird.

Selvfølgelig er der er strålende forfattere i verden, hvis tanker let flyde fra deres hoved på papir. Tror du, at du tilhører dem? Måske du gør, men det er bedre at være på den sikre side.

Konklusion

Hvis du har scannet overskrifterne og bare kiggede gennem artiklen til ende, her er en kort liste over tips:

  • Opret et visuelt billede og ikke forsøge at gøre indtryk på læseren.
  • Undgå avancerede ord og udtryk. Læseren kan være bekendt med dem.
  • Husk de vigtigste idé og minde det til læseren.
  • Du kan bryde reglerne, men først bliver du nødt til at lære dem.
  • Læs.
  • Rediger den resulterende tekst.

Er der mange forfattere blandt læserne af Geniusbeauty.com? Fortæl os om din skriftligt oplevelse. Det bliver interessant.